The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6729 // Krisnyheter, Saul Leiter och analogt!

Läste i DN att myndigheterna brister i handlingskraft vid stora kriser! Tex som vid snökaoset på E22:an i januari! Det e väl ingen större nyhet egentligen? Har i ganska färskt åminne Tsunami och Covid-19 katastrofen! Jag såg det tydligast under Covid-19, då ett antal "beslutsfattare" stod i Tv och sa i stort sett samma sak, att det där är inte vårt bord! Och hur irritationen växte mellan de här "beslutsfattarna" som borde ha samarbetat istället för att skylla på att andra minsann inte gjorde något heller

Nu har MSB utvärderat snökaoset på E22:an, och konstaterat stora brister i handlingskraften hos berörda myndigheter!
Men vad kommer det att hjälpa framöver? Ursäkta en pessimist! Som sagt, inga nyheter precis!

Men vad gäller bra nyheter, så verkar det vara bra att gå i trappor, uppför, så har jag förstått! För de flesta är det bra! Även för oss litet äldre människor! Vi har en trappa i Gnesta med 129 färgglada trappsteg, som vi tar en eller två gånger i veckan! Det finns tyvärr en yngre i familjen och som alltid skall gå litet före eller gå fortare i trappan, men det får jag stå ut med, för sällskap är trevligt!  :) Hur som helst, det är hyffsat pulshöjande att gå 129 trappsteg! Läs mera om trappan här!
Men vi värmer såklart upp före,  vi går till trappan, och sedan kan det ev. bli en glass i Björnlunda! :)

Vad gäller huvudämnet, fotografi, så verkar det analoga fotograferandet växa! Det nyanaloga alltså! Det är spännande och intressant! Jag använder det analoga mest till finfotografering, konstnärlig fotografering typ, där även gatufoto kan ingå! Se som exempel Saul Leiter!

Det vardagliga fotande, som att visa vad vi nyss ätit och druckit och var vi nyss varit på semester, eller bilder i en blogg, där e det digitala mer praktiskt genom att man snabbt kan lägga ut bilder på nätet!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2024-08-28 09:12 | Läst 470 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Varför skall man fota och publicera vad man nyss har ätit och druckit?? Det är ju befängt.
På sådana punkter verkar den yngre generationen lite svagsint.
TheInvisibleJackal 2024-08-28 12:42
Jag är inte helt hemma inom gebitet matfoto, men jag inbillar mig att det bilder på maten man är på väg att äta som man fotograferar och sprider i olika sociala medier, inte det man nyss har ätit.. Hade man istället för att fotografera det man ska äta valt att fotografera delvis smutsande tallrikar med eventuellt av olika anledningar ratade födoämnen hade det kunnat bli intressant.

Hälsningar Jörgen
syntax 2024-08-28 13:41
Så är det säkert Jörgen - jag följde bara Bengans beskrivning.
Saken blir ju inte mindre stollig för att man plåtar det man just skall äta. Nästan ett exhibisionistiskt drag: "Titta jag finns! Jag ääter!!"
Btr covid tyckte och tycker jag att Tegnell var bra som stod där varje dag och sa nåt med innehåll. Tror han höll ihop Sverige.

Om övriga tycker jag som du. Om dom som hindrade min fru och övriga på hennes boende (och troligen på flertalet SÄBO) från att få adekvat vård tycker jag inte.

Min fru och jag går i trappor både för egna konditionen och för att kunna framhålla för vården att vi går i trappor. Det är en urvalsgrund för att bli bedömd som värd att rädda. Just nu håller min fru på att komma på benen igen efter höftledsoperation. Än så länge ser det lovande ut. Att ha rört sig och gått i trappor har säkert hjälpt.
Svar från Benganbus 2024-08-29 09:47
"Sveriges hantering av pandemin präglades av senfärdighet och otillräckliga inledande skyddsåtgärder, Smittskyddsåtgärderna byggde på frivillighet och personligt ansvar snarare än mer ingripande åtgärder.
Den svenska pandemiberedskapen var undermålig"
(Det finns flera rapporter om det här)
Tegnell gjorde så gott han kunde, informationsmässigt, men va säkert mycket frustrerad av det han såg och hörde i det vi inte fick se och höra!
/B