The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6424 // Back to basic! Och Leica i London!

Efter att ha tittat in i den "nya härliga AI världen" så är jag tillbaka i min lilla fotovärld, den som jag mest gillar, IRL och analogt! Nåja, visst har jag mobiltelefon och som jag även fotar med, som här, men den "riktiga" fotografin den gör jag analogt! ;)

.

I går fotofika på Viksängen, kul, fnittrigt, hög stämning och ganska litet om fotografi! Fast här fotade jag en kort stund av allvar! :)

Jag kade fram min kamera också, för att andra skulle få känna på den och ta bilder! Nu är det bara en eller två bilder kvar till framkallning! Kom nyss på att man måste träna för att hålla sina kunskaper kvar! Skall göra några kopior via Crimson, och det lev "hur va det jag nu gjorde med nivåer i mitt gamla PS!" Ett PS utan AI! Men det löste sig!

Och att fota med Leica M6 flyter på bra, det enda som inte riktigt flyter på bra är framkallningen kan nå'n såklart tycka! ;)
Jag tror det mycket bottnar i att man är så van med den nya tekniken, den digitala, där man kan se bilden direkt! Och att man kanske har kvar en egen  leveranstvångskänsla, efter sin arbetstid, för när man arbetade så måsta man ju levera resultat! Och då för man över sina snabbapåmedbildenkänslor även på andra!
Så tror jag i alla fall!

Det här är en fritidsverksamhet, hobby, som bedrivs olika av olika människor! Alla kan inte bete sig lika! Då blir det ju en monokultur! Och det kanske det redan är i dagens samhälle! Kalla det för mittfåran! Men visst skall jag försöka framkalla några rullar framöver! Så sitt lugnt i båten! :)

Som sagt, Back to Basic, och ha en bra dag ni med!

/Bengan

Ps. Hittade nå't kul på Youtube från London! Det kanske finns någon Londonfotograf som läser bloggen och kan känna igen sig litet! :)
https://www.youtube.com/watch?v=PwQi6M8A2kU

Inlagt 2023-11-17 07:07 | Läst 511 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jag känner definitivt igen mig. Och Mike känner jag också och brukar stöta på honom då och då. Vi de tillfällena, då han fotar på riktigt, använder han en digital (såklart!) Leica Q2!
Svar från Benganbus 2023-11-17 16:18
Digitalt!?! Dessa ungdomar, välja den lätta vägen! Vad skall det bli av fotografin! ;)
/B