The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6407 // Det finns ändå några ljuspunkter i november! :)

"Youtube, Instagram, Tiktok...
Alla våra gamnackar som böjs ner mot de mobila skärmarna. All denna tid som bara rinner iväg medan livet pågår någon annanstans. Om den franske filosofen och filmaren Guy Debord (1931-1994) kom tillbaka i dag och såg hur det han kallade ”Skådespelssamhället” hade utvecklats, så skulle han förmodligen inte sluta kräkas – för att parafrasera Max von Sydow när han pratade om Jesus i ”Hannah och hennes systrar”.
(Saxat ur DN, Kultur i dag 23-11-07)

Och kulturen i vår nya tid, som känns som att jag upplevt det förut trots att jag inte ens va född då! (Kan vara att jag läst det någonstans) Det jag tänker på är, "När jag hör ordet kultur så osäkrar..." Ni har säkert också hört det! Och denna månad November, som känns som "Natt klockan tolv på dagen!" Jag har sagt det förr!

Men några ljuspunkter finns det, idag skall vi till Trosa och till tandläkaren! Men det e inte jag som skall till tandläkaren! :) Sedan så tar vi nog en fika i Trosa! Vi vet ett bra fik! Och nu är det snart slut på "gamnacken" vid morgonkaffet, vi har återupptaget prenumerationen på pappers DN! Efter ett antal månader med DN digitalt kom ett erbjudande  som vi inte kunde låta bli att ta! Jag har inget emot bildskärmar, som nu här i bloggen, men att sitta och fika på morgonen med en lysande bildskärm framför ögonen det är inte riktigt min grej har jag märkt! Så nu tillbaka till läslugnet och pappersprasslet! :)

Vad gäller den nya fototekniken, så har jag lyckats få in mitt gamla PS i min nya dator, med skannern funkar inte ännu i datorn! Så jag får sätta tillbaka skannern i min XP och fundera litet på orsaken! Och som sagt, i dag Trosa och där skall jag också försöka tömma en kamera på film! Hittade film i min Contax G2! Tror det passar bra med G2 då det nog kommer att regna litet och då kan jag fota med högerhanden och hålla paraplyet med vänsterhanden! Voila! :)

Så några ljuspunkter finns det allt! :)

/Bengan

Ps. Å glöm inte fotofikat på Tårtan nu på onsdag!

Inlagt 2023-11-07 07:00 | Läst 427 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Prova att ladda ner Vuescan, så ska du se att det blir liv i skannern.
Svar från Benganbus 2023-11-07 07:13
Tack för tips! :)
/B
Johan Pihl 2023-11-07 10:30
Jag använder själv Vuescan till min gamla HP-skanner. Det är ett jättebra program, och kostar inte många kronor att ladda ner, men vad jag förstår, så måste det användas "ovanpå" skannerns egna original programvara.
Min gamla HP-skanner funkar inte till nyare OS än Windows XP, så därför går den heller inte att använda ihop med Vuescan på datorer med t ex Windows 7 och Windows 10. Så ibland kan den enda lösningen vara att ha kvar en gammal dator med Windows XP ståendes, som man bara använder till bildbehandling.
laha 2023-11-07 11:24
Min erfarenhet är att Vuescan ersätter skannerns egna drivrutiner och program.
Johan Pihl 2023-11-08 13:06
Jaså? Den erfarenheten har inte jag. Jag måste starta HPs skanner program innan jag startar Vuescan, för att jag ska kunna skanna.
Det är jättemånga år sen jag laddade ner Vuescan och installerade, kan vara så att de ändrat procedurerna nu på senare tid?
Bengan får själv prova och se om det fungerar.
laha 2023-11-08 14:28
Vuescan uppdateras flera gånger i månaden. Prova att installera på nytt. Jag kör Minolta och Nikon diascanner, samt en ganska ny Canon flatbädd med Win 10 och ingen av dem använder några original drivrutiner eller mjukvara.