The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6405 // Tårtan nu på onsdag och att sätta regummerat på en Ferrari! :)

Som sagt, fotofika på Tårtan nu på onsdag från 15.00 c:a! Gata Horns 32 e adressen! Väl mött!

Och vad gäller att köra regummerat på en Ferrari, så e det som att sätta ett icke leicaobjektiv på sin Leica, skrev någon på nätet! ;)
Jag tror, att en del Leicaägare är osäkra på sig själva och sin fotografi, och när man nu ändå har köpt det bästa för säkerhets skull, och att då sätta ett annat objektiv än ett original på kameran, det skulle bara öka på den här osäkerheten! ;) ;)

Vi har nyss varit ute i gråvädret, och jag fotade med ett "piratobjektiv" på M Leican! Undar vad Harry Zöllner sagt om min beskrivning?  Piratobjektiv! :) Nåja, jag tror Harry fattar vad jag menar! Hade funderingar på att först sätta på King of Bokeh på kameran, men kände mer för Harry Zöllners fina och kompakta lilla skapelse! Fast några, sannolikt så handlar det bara om avundsjuka, säger att Zöllners lilla vidvinkel objektivet inte är så himla bra! ;)

Och det va skönt att fota och ha kontroll! Och tycker jag har mer kontroll över mitt fotograferande när jag fotar anlogt! Även om det går litet långsamt! Jag gillar eftertänksamhet/långsamhet i mitt fotograferande! Litet av långsamhetens lov! (Owe Wickström)

Hur som helst, så planerar jag även för framkallning av några filmer nu på fredag!
(Men skannern hittar inte min nya Pc, så det blir att gå tillbaka till XP)

/Bengan

Inlagt 2023-11-06 15:14 | Läst 472 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Nog går det att fotografera långsamt med en digital kamera!? Det gäller bara att ta några djupa andetag innan du trycker av.
Svar från Benganbus 2023-11-07 07:44
Håller med, men jag tycker det e svårt! Fast när jag använder ett äldre analogt objektiv, så går det långsammare! Först ställa in bländare, sedan ställa skärpan, det tar litet tid! :) Och när jag skall ställa in bländaren på en Zeiss Biogon då tar det extra tid! :)
/B
Bengan, fast Leitz' objektiv är mycket fina, så är Zeiss' lika så, fast billigare. Jag tror att man inte kan se någon skillnad på resultatet.
Och när allting kommer omkring, så vill man ändå bara ha deras kamerahus i första hand.
Förresten, har Du skickat Din M6:a till Leitz i Tyskland för renovering? Det var ju en lång väntetid som Du skrev.
Jag håller med Dig att man har mer kontroll, när man fotografera analogt, eftersom man är eftertänksam och noga med sina 36 rutor på filmrullen.
Och så hade det varit intressant att se några bilder efter Din framkallning på fredag!
Mvh Wolfgang
Svar från Benganbus 2023-11-07 07:54
Jag har mailväxlat med Leica vad gäller långa reperationstider, men fått litet underliga svar. Analoga kameraor i Sumpan har tidigare fått köpa smådelar av Leica men inte nu längre!? Man verkar mena hos Leica, om jag fattat det rätt, att en Leica, e det här fallet M Leica är så tekniskt förfinad att inte vilken verkstad som helst får köpa reparationsdelar och serva/reparera, utan det måste vara certifierade verkstäder!?
Så Jonas i Sumpan gjorde en egen reservdel så att min tidsratt gick litet distinktare på M6:an!
Bilder kommer Wolfgang, men jag måste först sätta tillbaka skannern i min XP! Skannern funkade inte i min nya dator! Att fota anlogt e inte så himla lätt!
Men kul! :)
/B