The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5962 // Det finns mycket "regummerat" att köra på numera! :)

"Regummerat!" Zeiss på M Leica!

.

Det var en Leicafundamentalist som uttryckte sig så när han såg en M Leica med ett Voigtländerobjektiv! "Att sätta på ett sådant objektiv på en M Leica det blir som att använda regummerade däck på en Ferrari!" så ungefär uttryckte han det! Och vad gäller fundamentalister, så finns det såklart även hos Leicaägare! Har man en Leica, så måste även objektiven vara Leica! Även om det kanske kan finns lika bra eller bättre "regummerat!" ;)

Och för att komma till sak, så tillverkas det mängder av objektiv som man kan använda på Leica! På det kan man nog ställa frågor! Räcker de här objektiven att ha på en Leica? Eller e originalen för dyra? Eller vad handlar det om? Nu vet jag att tidigare så tillverkade Zeiss, Nikon, Canon mfl. objektiv för Leica, men då va läget annorlund! Leica va inte riktigt på banan och hade inte så skarpa eller ljusstarka objektiv! Men nu e det annorlunda! Vissa Leicaobjektiv e superskarpa! (Lika bra att skriva det) Men ändå finns det marknad för piratobjektiv! För mig verkar det så att man kan få bra regummerat, och till ett bra pris! Och kanske få ett litet mer spännande objektiv än de Leica gör! Ursäkta mig Leica! ;)

Så vare med den regummeratfunderingen!

Och nu väntar vi på den nytillverkade Leica M6! En billigare Leica!
Nåja, allt e relativt! Å andra sidan, den som sett begagnatpriser på den äldre Leica M6, så kanske den här nytillverkade inte är så dyr!

/Bengan

Inlagt 2022-10-15 07:42 | Läst 952 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det finns bra å dåliga regumeringar,
Själv ska jag ut å åka hoj I lövhalkan
ett däcksläpp piggar alltid upp ;)
Trevlig helg 😀
Svar från Benganbus 2022-10-15 09:01
Kör försiktigt! Ha en trevlig helg du med!
/B
Själv kör jag regummerat med två Voigtländerobjektiv. Jag är nog inne på att imagen lider mera av det än bildkvalitén...
Har du lagt in beställningen redan? Det kommer väl bara ett begränsat antal nya M6:or, eller?

Tommy S.
Svar från Benganbus 2022-10-15 09:42
Samma här, jag kör mest regummerat! Min favo e Voigtländer 1,4/40 mm SC! :) Ingen nybeställng Pg av M6, min 35 år gamla M6 funkar bra fortfarande! :)
/Bengan
Vilken fin kamerautrustning, Bengan! En lös exponeringsmätare i fickan, och kanske ett motljusskydd på objektivet och man har allt vad som behövs :)
Svar från Benganbus 2022-10-15 14:00
Jag vet din svaghet för den här modellen av M Leica Johan! :)
Jag håller också helt med om de tillbehör som behövs! :)
/B
Johan Pihl 2022-10-16 12:26
Ja, för mig var verkligen Leica M4-2 den perfekta analoga kameran :) Och Zeiss Biogon 2/35 ZM har jag bara hört gott om, i klass med nyare versioner av M-Summicron, vad gäller skärpa/kontrast.
Jag har ett Leicaobjektiv, Summarit 1,5/5 cm från 1954, som i jämförelse med mitt modernare Zeiss Sonnar 1,5/50 är att betrakta som regummerat =)