The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5959 // Nostalgi, eller va e det frågan om? Och inget om Leica i dag! :)

Att jag gillar äldre saker, eller göranden, är det nostalgi eller e det så enkelt som en förändringsobenägenhet! ;) Men Ok, en förklaring kan även vara jag kommer från en annan tid utan cykelhjälmar, knäskydd, och så vidare i överbeskyddarverksamheten under uppväxten och när jag senare fjällvandrade, ibland även ensam, så skrev jag bara en lapp, "jag är borta i Anaris c:a fjorton dagar, vi hörs!" Och inget konstigt med det då i alla fall!  ;)
Det e nog därför man säljer äventyrsresor idag för "ungdomen", ungdomen som jämt har cyklat med hjälm och knäskydd! Mao de som blivit fråntagna uppväxtsvardagsäventyren! Så nu gäller det att ta igen det här i vuxen ålder, typ som att bo i Kalahari i fjorton dagar och leva på nästan rått kött! Pepparstekt i alla fall! (Vad gäller Kalahari så finns det internetuppkoppling såklart! WiFi alltså! Vilket äventyr att blogga direkt på plats!)

Nåja, i dag tar jag ryggan och går och handlar! Inte så mycket av äventyr, men ovanligt vad jag tycker mig märka! Att gå och handla alltså! :)
För övrigt inga större nyheter, läste just pappers DN, och har även blandat ihop en sats D-76!
Himmel va omodernt det låter kan nog nån tycka!
Men jag tror det är viktigt att göra motstånd, och inte bara åka med!  :)

/Bengan

Ps. Lästips (om ni har tid) "Långsamhetens lov", en bok av Owe Wickström,  som manar till motstånd mot samtidens jäkt så att livet inte bara blir som att åka moped genom Louvren! "Hallå, vad va det som passerade? De va livet!" ;)

Inlagt 2022-10-14 07:52 | Läst 575 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Bengt,
Det är härligt med nostalgi i stort och smått. Njuter just nu av att man hittat dinosaurier här i Skåne som är 201 miljoner år. Jo, man kan idag bestämma åldern på 20 000 år när i lagerföljderna.
Professor Vivi Vajda chef för avdelningen för paleontologi på Naturhistoriska museet berättade just om fynden på TV4. I tider av ifrågasättande forskning och vetenskapliga resultat är det skönt att påpeka att Professor Vajda är en av de världsledande forskarna inom utdöendet av dinosaurierna. Redan hennes doktorsavhandling vid Lunds universitet gjorde henne erkänd i hela vetenskapsvärlden.

Skönt med lite riktigt gammal nostalgi. Det är ett litet under att hålla en sten i handen med ett 201 miljoner gammalt ginkoblad.

Ha det väl
Bob
Visst är det förändringsobenägenhet, den sämsta egenskap en jobbsökande kan ha idag. Eller håller det på att ändras? Jag har inte sett klyschan om att man ska gilla förändringar i jobbannonserna på sistone.

Bildens tonläge speglar väl dagsläget?.