The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5908 // Och i förlängningen av vårt ständiga fotograferande, mängder av bilder till återvinningen! ;)

Fjädermoln.
Cirrus eller fjädermoln, förkortas Ci, är ett huvudmolnslag med tunna och högt belägna moln som ser ut som trådar eller fågelfjädrar. (Wikipedia).

Vi tar mängder av bilder, eller har tagit, som nu ligger sparade på olika sätt! I negativark, kopior eller i datorer och hårddiskar! Och av de här bilderna, så är det sannolikt väldigt få som är bra, eller hur man nu säger eller själv tycker! Men det e klart, att visst e det kul att fota på semestern och spara semesterminnen och gå tillbaka och titta på dom senare! Men hur ofta gör vi det? Nå'n gång kanske, men sedan? ;)

Ok, till saken, varför tar vi mängder av bilder och sparar mängder av bilder, som vi sällan tittar på och som efter vår bortgång med stor sannolikhet går till återvinningen som elskrot eller vad gäller negativ och liknande, bränns som plastavfall! :)

Jag har svårt att tänka mig att de efterlevande sitter och håller koll på våra hårddiskar eller diaförråd! Och se'n tar fram dom då och då för att titta på!
Knappast alls troligt! Så vad göra? Förslag?

/Bengan

Inlagt 2022-09-01 07:10 | Läst 772 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
gör fotoböcker!
Som du. Spara bilder med människor på. De är de enda som efterlevande har glädje av.
Fast, en och annan bild av en byggnad som inte existerar längre kan nog vara bra att ge bort till berört arkiv.
Håller helt med Ronny!
Om vi av någon anledning vill tvinga oss på våra efterlevnaden... :-) då skall vi göra fysiska bilder som finns i verkligheten. Helst då i en snygg förpackning som till exempel ett vackert album. Ju snyggare album, dess svårare för dom stackars efterlevande att gå till papperskorgen.
2022-09-01 10:32   Anders Persson
Fotoalbum är bra. Bra är också att skriva in vad bilden föreställer, årtal, plats vilka personer som är med på bilden. Vi jobbade mycket med gamla bilder för några år sedan när bygdeböckerna för Idre skrevs. Bilder som låg i kartonger eller kuvert utan någon information. Vi hade då turen att fortfarande ha hjälp av gamla människor med bra syn som kunde delge information om bilderna. Utan denna info är ju bilderna tämligen värdelösa och kan lika gärna gå i soporna.
Eller samla bilderna som här https://digitaltmuseum.no/011012846061/slatteomrade-i-fjellbygd-stort-flatt-grasareal-med-enkelte-bjorke-og-einertraer
Kan inte se av informationen att det är Gammeldalen. Men du som har varit där många gånger känner igen platsen.
Sedan verkar det ju inte vara så många som är intresserade av gammalt. En norrman som vi är avlägset släkt med och som intresserar sig mycket för släktforskning, förtvivlade över andras ointresse; " det finnes baere nåen fåe mennesker som liker å grave seg ner i slike ting"

Hälsningar
Anders
Småbruket Västerbäcken
Svar från Benganbus 2022-09-01 11:06
Tack för intressant information med länk Anders! Håller helt med att det är viktigt att märka upp bilder som vi lämnar efter oss! Även i skokartonger typ! Jag har själv börjat skriva på mina bilder, plats, år och vilka som ev. är med på bilden. Och det här med intresse för det förgångna, det tror jag ökar, i alla fall när man blir äldre. Jag har nyligen lagt ut några bilder på en Facebooksida, äldre Rönningebilder, och har fått flera hundra inklick och kommentarer runt bilderna!
Det e väl som med Odysses, man längtar tillbaka till Ithaka, när man blir äldre, i alla fall i minnet! :)
/Bengan