The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5845 // Googlandet, minnet och klimatkatastrofen!

Typisk STF-bild! Min fru syns där framme! :)

Att vara i fjällen, betyder ofta en del läsande! Och pratande om vad jag läst! Även under vandring! Det e kanske e därför min fru vill gå litet för sig själv ibland! ;) Men det verkar i alla fall som om det ofta finns mer tid för läsande och funderande när man är i fjällen! Kanske är det luften som det beror på! Fjälluften! Och det kan då även dyka upp litet mer  känsliga funderingar, typ på hur mycket prylar man behöver! Även fotoprylar!

Vad gäller läsandet, så läser jag vidare om Klimatkatastrofen år 536 av Henrik Williams! En del av boken förklarar kulturen runt den här tiden, Rökstenstiden med religion, historieberättandet och språket! Vad gäller religion så va det ungefär som nu, många trodde på ett liv efter detta! Och historiekunskapen och att kunna föra historien vidare till nästa generation det gjorde man utan skrift! Det handlar om minnet och att kunna berätta! När man inte kunde Googla! ;) Och som Henrik Williams skriver i boken, "För det andra vet vi att forntidens människor hade bättre komihåg än vi, helt enkelt för att de var tvugna, eftersom så litet kunde sparas i textform utan måste memoreras. En gammal islänning lär ha sagt om folket i sin hemtrakt, att ingen är så dum att han inte lär en fyrrading som han hör en gång."

För övrigt så tog jag slut en rulle film i går! Även i fotandet ingår litet mental träning att inte jämt få det man vill ha direkt! Alltså, jag måste vänta tills framkallning innan jag ser resultatet av mitt fotograferande! :) Men jag har en iPhone då jag känner att jag behöver omedelbar tillfredställelse! ;)

.



Och, som vanligt, hittade en halvtagen film i en kamera! Så nu blir det Leica IIIf ett tag! Kan vara att gängleica är ganska lättarbetad för fjällfotografering, om man bortser från filmladdningen!

Nog för nu från fjällen! Snart till Idre för att kompletera färdkosten!

/Bengan

Inlagt 2022-07-08 09:57 | Läst 724 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver