The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5849 // Det e mycket natur i bloggarna, så här kommer en blogg om en Fjäril!

Utsikt från Blåhammaren 1980!

Fjärilseffekten! "Begreppet bygger på teorin om att en marginell påverkan i en del av ett system kan få stora och oförutsägbara effekter någon annanstans i systemet!"  Tänkte i morse på båten som fastnade i Suezkanalen, som blev en första varning, sedan kom pandemin, och nu kriget i Ukraina och mitt i alltihopa befinner vi oss i en klimatkris! Så kortfattat, det här borde nog kunna bakas ihop till den Perfekta Stormen framöver! Vi får se i vinter! ;)

I Grövelsjö-fjällen är ännu lugnt och skönt, och vi planerar en liten Norge-tur i dag! Det e en fin turväg upp mot en höjd som heter Sushögda, en bit på den Norska sidan! Men vi går inte ända upp till toppen, för man har en fin utsikt redan på vägen dit med flera bra fikaställen!

Det analoga idag, Contax G2! Men jag har såklart med iPhonen också!

Ha det bra ni med! Grip dagen, som man sa tidigare,
för om morgondagen vet du inget!

/Bengan

Inlagt 2022-07-12 07:50 | Läst 1178 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skynda å njut innan det är fullt av klimatflyktingar.
Äh. Pandemin började väl 2019. Jättebåten i kanalen var väl mars 2021. Kanske besättningen var smittad av corona. Kul att spekulera. Hälsar NL
Svar från Benganbus 2022-07-12 15:10
Ekonomifakta! I en Demand-marknad får det inte bli störningar, då startar en Dominoeffekt! Och med corona och Ukraina så har det blivit ännu bättre! ;)
Nisse Larsson 2022-07-12 15:18
Hurra! Värre och Värre. Hälsar NL
Eller så blir det värre än på film. Kärnvapenkriget är nog närmare än vi tror.
Vackert är det. Och vi gamle har i alla tider predikat att så här kan vi inte hålla på. Samtidigt tar naturligtvis vår kultur, och rimligtvis också människans, slut någon gång. Om det är under närmaste århundradet eller om 100 000 år vet vi inte så mkt om. Jag är därvidlag mer optimistisk än du, men inte heller jag vet. Och världen är full av tecken, vi väljer vilja vi vill beakta som viktiga. Dom som levde på 550-talet resp 1350-talet kanske inte skulle tycka att nutiden är så förfärlig om dom fick chans att delta? Många hälsningar/ Björn
Jo, mycket natur blir det när till och med Bengan har naturbilder i sex av sina senaste bloggar! ;-)
Och mycket effekt kan det bli av allt fladder i världen just nu... Vi får hoppas på det bästa!

Förresten, Bengt! Det här tror jag att du är intresserad av: https://www.bbc.com/reel/video/p0cjd7kw/the-ancient-golden-treasure-rewriting-danish-history om du inte redan sett det.