The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5851 // Att stiga ut ur sin comfortzon!

Idag försökte jag/vi, ta några kliv utanför vår confortzon! Dagen började som vanligt med fika, läsning av DN på nätet och så planering av dagens vandring! Vädret va litet osäkert, så vi kollade på Windy, Yr och SMHI, som alla gav olika bud! Så det va bara å chansa! Vi bestämde också att "bara gå på vatten!" Alltså, att inte ta med matsäck, med fika, risifrutti, mackor, helnötschoklad typ, utan bara använda vatten som gåbränsle! Man måste pröva sina gänser! Och när vi ändå va på gång, så passade jag även på att kliva ur min egen fotografiska comfortzon, så jag laddade min Leica Standard med FP4+, satte på ett gönfilter, (för hudtoner och grönska) och Sunny 16-rule, och så gav vi oss iväg!

Vi gick raka vägen upp mot kalfjället! Tog några bilder med Leican på vägen upp och upptäcker att räkneverket inte hänger med riktigt! Men filmen matas i alla fall ram! Det e det viktiga! Jag bör nog känna när filmrullen tar slut! Det blir stopp i framdragningen! Efter någon timme sa någon av oss, vet inte vem, "det va synd att vi inte tog med kaffe och de där bullarna!" (Vi hade på hitvägen köpt nybakade bullar på fjällbageriet, bullar som låg kvar i bilen) 

För att klargöra problematiken! Man talar om tre områden vad gäller Confortzoner! I själva mitten ligger den konfortabla zonen, det är där man trivs, och känner sig hemma! Typ, inga nyheter e bra nyheter! :) Alldeles utanför den zonen ligger det som kallas "optimal performance zone" Häftigt namn va!
Och det är i den zonen man skall vara för att få något uträttat!
Men längst ut ligger "The Danger Zone!" Det är där man inte skall vara!
Där sjunker prestationsförmågan snabbt, ibland under påverkan av stress, och även ångest typ, att vara på fel ställe utan fika och bullar! Och om det pågår under en längre tid, tex under en fjällexpedition, så e det inte så bra!

.


Och på håll så hörde vi även åska! På kalfjället!
Så vi tog oss snabbt ned till Sjöstugan och beställde frasvåffla med hjortronsylt och visgrädde!
Då kände vi att vi va tillbaka i vår komfortabla zon igen!
:)

I morgon nya zonäventyr!

/Bengan

Inlagt 2022-07-13 20:58 | Läst 719 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Frasvåffla med hjortronsylt och vispgrädde låter helt uthärdligt!
Svar från Benganbus 2022-07-14 08:13
Vi försöker härda ut! ;)
Och det är välgjord maträtt! Frasig våffla, vispgrädde med lokalt gjord hjortronsylt som smakar hjortronsylt! Ovanligt bra alltså! :)
/B