The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5843 // I fjällvärlden är framtiden redan här!

Vg, rör ej!

Att framtiden kommit till fjällen det förstod jag efter en vecka! Det tydligaste tecknet kom när vi besökte STF's fjällstation i Grövelsjön i går! DN har ännu inte kommit till Småbruket Västerbäcken där vi bor, trots att jag gjort en tillfällig adressändring, en adressändring som har fungerat väl tidigare år!

Så vi tänkte köpa en DN uppe på fjällstationen! Dom har butik med tidningar bla! Hade i alla fall! "Vi har slutat med morgon och kvällstidningar, för vem vill ha gårdagens nyheter! " Då förstod jag att posten har varanndagsutdelning även här, men i större tätorter så finns det i alla fall tidningsutbärning och pressbyråkiosker! Vad annat framtida på landet då, jo maten är dyrare och det är längre till vissa funktioner, tex. till apotek, vårdcentraler, skolor, tandläkare, besinstationer och till bilbesiktningar! Och för att kunna besiktiga en husvagn, om man bor i Grövelsjön, så blir det sex timmars åkande totalt! Anders som vi bor hos, brukar skoja och säga, "varför bor jag här då?"

I går en historievandring! Regnet hängde i luften och det blåste friskt på kalfjället så vi tog en promenad i fjällnära björkskog! Det kom små regnskurar då och då, men inga problem, vi hade paraply! Nu kanske en riktig fjällräv skulle säga, "Va, paraply under fjällvandring!" Vad gäller paraply i fjällen, så efter att ha fjällvandrat några år så har vi kommit på att det går utmärkt med paraply i skogsterräng! Det blir som hemma! Det kan nog vara blåsigare bland höghus än i den fjällnära björkskogen! Och när man skall fika, så kan man hitta något fallet träd att ha som ryggstöd och med paraplyet blir som ett litet tält! Mysigt liksom! Men de flesta vandrare går i regn och blåst på kalfjället, för där går ju leden!

Vad gäller historia, så fann vi rester  av en kåta med en uppmaning, "Låt kåtalämningarna vila i frid!"

.

.

Snart slut på filmrullen!  :)

Och att vandra tillsammans, det tror jag är bra för relationen! I ur och skur liksom! Eller i nöd och lust, som man också kan säga! ;)
Och så är det väldigt skönt att vandra!

Det va det om det! Om framtiden alltså!
/Bengan

Ps. Såg att Dalatrafik kör buss upp till stationen varje dag! Är det bara jag som tänker? ;)

Inlagt 2022-07-10 09:24 | Läst 597 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint att läsa om era resor och vandringar.

Vi vandrar lite, till bad lite här och där. Ganska enskilda platser. Det passar oss och det är absolut bra för relationen.

DN har jag nuförtiden bara i sin enklaste elektroniska form. Ja det är en avgjort fattigare läsning men jag tyckte de de andra alternativen blev för kostsamma. Ett plus är kommentarerna som ofta ger en del extra.