The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5843 // Contax II, gräsklippning och myggfritt!

Vi är i Grövelsjön och det är i stort sett myggfritt! Litet konstigt e're! I dag gräsklipp och buskformatering och efter middagen en kulturpromenad runt i Fjällbondegården vid Jotli! Vi kollade bla. på ett äldre kylskåp! https://jotli.se/5mejeribu.html

Kyligt nu på kvällen, c:a sex plus! Men det e skönt, för då passar det bra att tända en brasa i kaminen! Bytte även objektiv i dag på Capa-kameran till en vidvinkel! Capa-kameran är från 1938 och vidvinkeln är från 1950! Extrasökaren är från 2000-talet! Jag vågar inte säga att ridåbanden är original på den här Contax II:an, men det ser så ut i alla fall! Fungerande rayonband från 1930-talet! Så det e bara att hålla tummarna! Rullen e i alla fall snart slut! FP4+! Jag undrar om jag inte har en original vidvinkel till kameran i kameraväskan, en icke antireflexbehandlad Biogon från 1938? I så fall, så sätter jag på den i morgon! Annars inte!
Här är en tidigare blogg om Contax-kameran!
https://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/straight-258-contax-ii-och-contax.htm

(Den bloggen e läst dryga 5000 ggr! Undrar hur det går till?)

I morgon förmiddag litet mer gräsjobb, se'n en tur upp på fjället! Vi vet inte riktigt vart vi ska gå, så det får bli att kasta pil på kartan!
Snabbmatsbilder får bli via iPhonen!

Nog för nu!

/Bengan

Ps. Fortfarande hyffsat ljust ute! 22.40! :)

Inlagt 2022-07-06 22:49 | Läst 925 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver