The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5737 // Nya äventyr väntar, så nu en utrustningskoll!

Så nu borstar jag skor, kollar skosnören samt ser så bindningarna på skidorna funkar! Det e utlösningsbindningen som bör funka! Och att skorna fortfarande passar såklart! :) Det har ju varit några skitår pga. Coronan, så vissa aktiviter har blivit litet vilande! Men nu e det dags igen!

.



Jag e litet konservativ, eller numera så heter det Retro, så läderskor gäller! Läderpjäxor sa man förr! Fortfarande, om man e rädd om grejerna, så håller läderpjäxor länge, mycket länge! Här står skon putsad! Utan skosnören, för dom e gula! Så dom skall inte putsas svarta! Vad gäller att vara rädd om grejer, ta tex. min Leica M6 som jag haft i över trettio år! Om man e rädd om grejerna som sagt! Å nu e M6:an också retro och kostar mer än vad jag gav för den! :)

.

Här e bindningen! Norsk bindning! Jag tror den heter Rottefella Chili! Jag har testat bindningen efter litet siliconsprayande på vitala funktioner! Funkar bra nu! Det är en turbindning även för utförsåkning med skistopper och utlösning vid fall! Det e på fjället det behövs säker bindning, för där e det ofta långt till sjukvård! 

Och så hittade jag min supervalla i en låda! Swix Special! Jag tror den vallan e utgången, eller rättare sagt, den tillverkas inte längre! :) Så det va tur att jag hittade burken! Ok, jag vet att det finns plysch på moderna skidor! Men som sagt, retro e det nya nya, så jag e ganska lugn! :)

Nu e det inte några större bergsbestigningar som vi planerar att göra, utan i stort sett gå på tur under dagen, innan vi återvänder till timmerkojan för att tända i kaminen och äta god och närande fjällmat och ta några öl till den! Men det gör såklart inget om det kommer en backe under dagsturen på fjället! Utförsbacke alltså!

Nog om detta ämne för tillfället!

/Bengan

Inlagt 2022-04-09 15:59 | Läst 538 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver