The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5324 / Mitt analoga normaltillstånd börjar infinna sig! :)

Vad gäller mitt analoga normaltillstånd, så är det när exponerade filmrullar börjar ansamlas i kylskåpet! :) Nu kan såklart ordningsmän förfasas över det här, men vi har olika sätt att fotografera på, helt kortfattat!

För övrigt så har jag bytt kamera! Den Kiev från 1949 som jag fotat med tidigare, det känns inte bra! Jag menar, kameran fungerar utmärkt, men med den årgången så är det en fördel om den fungerar om jag skulle vilja sälja den! Så nu är det en Kiev från 1955 som gäller, den e nästan i nyskick, så den bör fungera utan problem ett antal åt till! Det är nog det här som är det stora problemet med den här kameratypen, den fungerar väldigt länge! En fasa i ett konsumtionssamhälle!

Jag hittade även en inskjutbar optik från år 1949, en Sonnar från Krasnogorsk 1:2/5 cm, i mycket bra skick den med, som får bli optik på 55-kameran! Har även ett Heliopan UV-filter på optiken, ett filter som e märkt "Digital E", hoppas det går bra att fota analogt med det filtret! ;)

Vad gäller de här Kiev-kamerorna, så hade jag en "direktimport" från Ryssland för en tjugo år sedan! Rajje på Sergelfoto i Stockholm hade ryska kontakter, och en av dom Misha, som fixade Kievkameror åt mig! Utan kontakter så står man sig slätt! "No man is an island, No man stands alone...."

Ni som inte är så hemma på Kievkameror, här finns läsning om Kiev!

Som sagt, det analoga normaltillståndet börjar infinna sig! Hoppas snart det gäller livet i övrigt också, normaltillstånd alltså! Typ att vaccinationerna kan fullföljas, så vi kan börja röras oss normalt ute och inne i samhället igen!

Nog för nu!

/Bengan

Inlagt 2021-03-13 08:09 | Läst 1024 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Så väntar vi på dagen när du fotograferar en digital kamera med en analog...:-)

Skämt åsido - den här sortens Kievgrejer har alltid varit eftersökta. I dag är det dyrt. Jag skulle gissa att den infällbara SK 2/5cm som du visar betingar ett högre pris än originalet, Sonnar 2/5cm T - och varför skulle det inte vara så? Det är ju defakto en original Sonnar, men i en för samlare särskilt fantasieggande fattning.