Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6472 // Inte så mycket att orda om som sagt, men det finns nu en länk till Sonnetar 1.3 50 mm!

Här e i alla fall en intressant länk vad gäller Sonnarkonceptet!

Det är väl så en blogg fungerar! Som en dags eller veckorapportering! Med en liten egen marknadsföring också! Vad annars! I dag, kan nog min morgondagsrapport kännas onödig för vissa! För ett relevant innehåll, och inte för ofta, det är viktiga saker! Men det kan nog finns någon som ändå kan tänkas läsa det här! :) Man kan inte tillfredställa alla som jag på något sätt redan antytt! Men om man nu är ute efter många läsningar/inklick, ordning och reda och att försöka tillfredställa många samtidigt, så skulle jag nog fråga Mickrosoft Compilot, vilka ämnen som är mest populära i en blogg? Och även hur man skulle formulera texten i en sådan blogg! Compilot kommer säkert med ett mycket bra förslag! Se'n e det bara att köra! Det är så här företagen gör! Inför Mellandagsrean tex, med bilder och annat lockgodis!

Vad gäller mitt bloggämne idag, så söker jag fortfarande efter Dalai Lama, eller hur man nu skall formulera sökandet! Fotografins innersta väsen alltså! Och varför vi numera tillverkar sådana otroliga mängder av bilder! Jag vet att det beror mycket på att det går med den nya digitala tekniken, men vad är det på djupet som det handlar om? Är det ett slags missbruk? Eller ett rop, - se mig också! Som den här bloggen! :)

Ok, inte någon kioskvältarblogg, jag vet!

/Bengan

Ps.  Övergripande utforskar "Jakten På Dalai Lama" teman som beslutsamhet, öppensinnighet och insikten att verkliga värden kan hittas på de mest oväntade platser! (Hoola Bandoola Band)

Postat 2023-12-27 07:01 | Läst 521 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 6435 // Sara Danius och fotografi!

Hittade Sara Danius bok "Husmoderns död" i bokhyllan går kväll, och läste om Roland Barthes, Irving Penn, August Sander mfl.  Det kanske även är så att läsande om fotografi, och om fotografer, också kan vara ett sätt att själv utvecklas mer som fotograf! Sökte även på nätet efter "fotografi och att tänka" och liknande, men det blev bara vad man skall tänka på för att ta bra bättre bilder! Tekniktänk alltså! Nu plockar ju en sökmotor fram det mest eftersöka svaren, så svaret kanske ändå va rätt! För mycket av fotograferandet i dag handlar ju om teknik!
Men jag var ändå inte riktigt nöjd med de svaren!

För jag tror att läsa om andra fotografer och om varför dom tar eller tog sina bilder det är också är ett sätt att förkovra sig i sin egen fotografi! Nu kan man såklart göra det här ganska enkelt i dag via nätet, man får ju se bilder från andra fotografer hela tiden och varför dom fotograferar! Dom är på semester och vill visa vad dom äter! ;)

Nog skämtat, men ni förstår säkert vad jag är ute efter, det kanske litet mer finstilta i fotograferandet! Vad det nu är? 
Så det blev läsande i Sara Danius bok för att leta efter något finstilt, eller vad det är jag nu söker!

/Bengan

Postat 2023-12-26 07:40 | Läst 459 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6470 // Om det mestas utveckling, även om Fotografins!

En gång va det litet svårare att åka skidor! Om det är det som jag är ute efter?

Alltså, en återblick, så här litet innan! Tänkte på hur skidåkningen va för mig förr! Nåja, det va inte för så många är sedan, och jag hade nyss börjat med Telemark! För det va något nytt! Eller rättare sagt, man hade återupptäckt skidtekniken, och i Åre kallades den för personalsvängen! Köpte telemarkspjäxor i Hemsedal och även skidor och så va det hela igång! Det va det en ny känsla, att lämna plastpjäxor och speciella utförskidor och få åka skidor mycket efter min egen kunskap! Litet mer basic så att säga! Och att få börja ramla igen! Och ta sig utanför pisterna och hitta egna nedfarter, nedfarter som ofta inte va så bra som dom pistade! Och så gick det några år och så kom "utvecklingen" även dit med plasttelemarkspjäxor, carvingtelemarksskidor och ni vet resten! Nu kan alla åka skidor! Påminner mycket om fotografi, utecklingen alltså! Nu kan alla fotografera utan större ansträngning! Och jag vet vad som styr, marknaden, som vill skapa fler användare, en större marknad, och gör "förbättringar" så att alla äntligen kan få vara med!
- Och vad är det för fel i de då? - Det är väl demokratiskt att alla skall få vara med!
Ok, så kanske det är....

God fortsättning på Julen!

/Bengan

Postat 2023-12-25 08:14 | Läst 466 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 6470 // Julafton, Jesus och Thomasevangeliet!

Idag firar många Jesus födelsedag! Men inte alla, för det här är en trosfråga! Varför man började fira Jesus födelse i Sverige på det här datumet det känner ni säkert till! Jesus finns även omnämnd som en stor profet hos Islam! Och hur Jesus verkade det finns det berättelser om bla. i de fyra evengelierna i Bibeln! Det finns även ett annat evangelium, som inte fick komma med i vår Bibel, Thomas Evangelium! Här är en intressant text om Thomasevangeliet av Elaine H. Pagels! 
"These are the secret words which the living Jesus spoke, and the twin, Didymos Judas Thomas wrote them down."
Här kan ni läsa hela texten!

Här finns mer att läsa i ämnet runt Thomasevangeliet!

Ha nu en fin Jul! Hur ni än firar den! :)

/Bengan

Ps. "Någonstans mellan grönkålen, prinskorven, lutfisken och Aladdinaskarna kommer tusentals och åter tusentals svenskar att parkera framför tv:n och ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”. Och ungefär samtidigt som kola och knäck fastnar mellan tänderna kommer publiken att serveras något av en myt: ”denna saga utspelar sig på den tid då julen fortfarande firades till minne av Kristi födelse”.
Skriver Språktidningens Anders Svensson i Dagens DN!

Postat 2023-12-24 07:22 | Läst 481 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6468 // Vi måste gå! Och så God Jul till er alla! :)

Storulvån i Jämtland! För en tio år sedan? Kallsnö! Fast det är nog i april! M Leica, 35 mm och Kodachrome!

Varför det? Att gå alltså? "Annars blir vi bara trögtänkta soffpotatisar" påstår en mycket nära närstående! Nåja, vi kan väl ta bilen just nu i alla fall, för det snöar och är nollgradigt försökte jag! Och då gå i morgon i stället, om det slutat blötsnöa! Om vi tar bilen så kan vi gå till Gymmet i mellandagarna om vi behöver röra på oss!

.


Trillevallen i Jämtland! Sen eftermiddag på nedfärd från Ripkallhöjden! M Leica, 35 mm och Kodachrome!

Nu blev det i alla fall som det blev i Gnesta, att vi gick i "snöyran" och passade då på att prata om vilka hårdingar vi va förr, vi cyklade i Italien och Danmark, även i regn! ;) Åkte Telemark på kalfjället på de flesta fören, även i minusgrader! ;) Och vi fjällvandrade utan mobiltelefon! Jag fjällvandrade även ensam några gånger! Inga problem, man ringde bara någon vwcka innan man stack och sa till nå'n, jag är tillbaka om fjorton dagar, så du vet! ;)

Men det va aningen bökigt att fota i går i Gnesta! Tänkte ta några konstnärliga bilder i snögloppet vid stationen! Och önskade såklart att ett tåg skull åka förbi och göra litet snörök! Vilken bild det kunde ha blivit! Men icke! Och inget motljusskydd hade jag heller som snöskydd, dålig planering! Och en analog kamera kräver ofta några inställningar innan man kan fota! För Sunny 16 och hyperfokal fungerade inte i går kväll! Men jag tog i alla fall några bilder! (Jag stod med ryggen mot snögloppet) Resultatet kommer efter framkallningen av filmen! :)

Men det va faktiskt en skön promenad! Jag erkände det till den nära närstående redan under promenaden! :)

Och i morgon Julafton! Och med en önskan om en God Jul till er alla! :)

/Bengan

Ps. Idag en ny promand, ganska oplogat på gångbanorna! Så det blev en del att pulsa, men bra för hjärtat!

Postat 2023-12-23 09:16 | Läst 456 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa