Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6417 // AF i analogfotande kanske inte e så dumt ändå!

Typiskt äldre fototeknik utan AF! (Som ett exempel)

Idag e det även litet ensamt! Jag har under en stor del av dagen försökt att få litet förståelse då jag tog tre vaccinationssprutor i går och känner mig aningen litet påverkad och disig! Men glöm det, här får man inget gratis! Suck!  ;) Så nu sitter jag här vid datorn och känner mig i alla fall litet bättre efter 1 gram paracetamol och hittar en extern hårddisk och hittar där  Contax G2 bilder, och G2 har ju AF! AF e inte inte alls så dumt, för folk står ju sällan stilla numera och väntar när jag ställer skärpan! De va bättre förr! Då va folk inte så himla stirriga  ;)

Vad gäller bilderna här, som e analoga som nog de flesta ser, så är det alltid ett litet pyssel i Photoshop efter skanning! Men har man suttit och försökt blåsa bort damm på negativ en gång i världen för att sedan sätta in negativet i en förstoringsapparat då e PS ett rent nöje! Och AF är också ett litet nöje faktiskt! Bara sikta och tryck! :)

.

.


Contax G2 fungerar också bra i utlandet, som här i Spanien!

Ok, tomgångsblogg kanske någon överliggarna här på Fotosidan tycker som har sett bilderna tidigare! Men tänk på att ungdomarna stormar fram, även i det analoga! Så bilderna här e mest för dom! ;)

/Bengan

Postat 2023-11-12 15:33 | Läst 506 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6419 // Inga nyheter precis! Människans uppmärksamhet har sjunkit till 47 sekunder!

God morgon! Okonstig bild som alla bör gilla! :)

"Snabba klipp i mobilen och lyssningsljud på dubbel hastighet  – vardagen är full av snabba digitala intryck. Men har människans uppmärksamhetsspann sjunkit till följd av det? Hjärnexperten Anders Hansen reder ut. I en studie från University of California, Irvine har man studerat hur lång tid det tar innan vi byter uppmärksamhet från en uppgift vid skärmen till en annan. Tiden har sjunkit – från 150 sekunder (två och en halv minut) 2004 till 75 sekunder år 2012. I dag tar det 47 sekunder innan vårt fokus bryts vid skärmen."   (SvT. Publicerad

Å vad e det för fel i det här då! När det funkar! Det funkar ju tex. mycket bra att samtidigt gå ut med hunden och ha barnet i barnvagnen och messa! Progress liksom gamle man! Vi lever i en modern tid nu! Och nu skall vi sluta att fundera här på Fotosidan! Och vara glada, trevliga och lägga ut många fina bilder! Och inte så konstiga bilder! ;)
Det här e inget fisförnämt konstgalleri utan det här är modern kommunikation! 
Så försök att hänga med nu gamle man! ;) 

Ok, det är kanske så som det skall vara! ;)

För övrigt så e jag inte så himla kaxig! För igår tog jag tre sprutor inom tre minuter på Vårdcentralen, en för Covid, en för säsongsinfluensan och en som ev. skall hindra Lunginflammation framöver! Så det e inte bara disigt ute just nu!  ;)

/Bengan

Ps. Hittade nyss ett ämne att kanske blogga om, "den toxiska positiviteten!" :)

Postat 2023-11-12 06:44 | Läst 401 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6416 // En fabriks-Sonnar från 1947 år 2023

Det här objektivet är nog inte ett av Zeiss bästa som jag fotograferat Bengt-Åke med! Och på full öppning såklart!  Varför man anser att det här objektivet inte har högsta Zeiss-kvalitet beror på att objektivet kom från den nyuppstartade fabriken i Jena efter att Ryssarna i stort sett tömt den tidigare fabriken på allt av värde!
Men jag tycker skärpan duger!

.



Och så har objektivet en spännande bakgrund, för objektivet finns avbildat på en sk. "Fabriksbild" från Jena 1947! :)

.

Och här e alltså nuläget!
Kul det här! :)

/Bengan

Postat 2023-11-11 13:44 | Läst 572 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 6414 // Snabbhet är tidens lösen! Men risken finns att fort även kan bli ytligt!

"– Folk har blivit så dåliga på att verkligen se bilder, ingen orkar riktigt koncentrera sig. Jag slutade i princip med att lägga ut på Instagram när jag märkte att folk tryckte på ”gilla” efter typ en halv sekund. Det gjorde mig galen. Det finns inget djup kvar."#
Nan Goldin, DN 29 okt. 2022

Jag började fundera på det här när jag såg bilderna på Dokfotosalong 2023 på Arbetets museum i Norrköping! De finns ändå bra fotografi tänkte jag när jag såg bilderna! Nu e det här nog en smaksak, vad som e bra eller dåligt misstänker jag, men det finns något annat som jag tycktes speglades via de här bilderna, en kunskap i bildämnet och att fotografen hade tagit sig tid med att undersöka det man ville visa!

Ok, nu kommer en liten avvikelse! Min fru tycker jag ofta skriver för mycket i min blogg, få orkar inte läsa allt du skriver påstår hon!
Det e meningen, för de är dom som orkar läsa igenom hela texten, det e dom som jag vill få en diskussion med! ;)

Ok då för att tidigt sammanfatta! I vår nya amatörfotovärld där det mesta räknas i antal gillanden, där vi översköljes av bilder och även åsikter varje sekund, då förstår jag svårigheten att stanna upp, eller i alla fall sakta farten och fundera, för då tappar du gillanden, eller vad det nu är du är ute efter!
Att lägga ut bilder varje dag betyder också att jag talar om att jag fortfarande finns! Se mig alltså!
Och nu tänker jag inte bara på Fotosidan!

Men hallå, det här måste väl även gälla dom som bloggar varje dag?
Skriver man litet krångligt i bloggen, eller mycket, så ordnar det sig som sagt! Nålsöga liksom! ;)

Hur som helst, det va ett intressant besök i Norrköping som gav mig funderingar! Och det är väl meningen med bilder?
Och något annat kändes också viktigt i dagens medialandskap, det va att få kliva ut i IRL!
För jag tycker att både bilder och tänkande utanför datorn ofta blir bättre! :)

/Bengan

 

Postat 2023-11-11 08:16 | Läst 529 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 6413 // Kortrapport från en diskbänk!

På en av filmrullarna jag framkallade så stod det G2, då vet jag!

"Det finns ett ställe där ingen tycks äta vid diskbänken: i bloggarna. Jag har fascinerats av fenomenet sedan den första webbdagboken såg skärmens ljus: av att mat är en så viktig ingrediens i människors berättelser om sina liv, också när de själva regisserar det. Boklistor, musiklistor, föräldratips och så maten, det är ett tvärsnitt av en vuxen svensk människas vardagsanteckningar 2006. Och då är alla matbloggar borträknade."
(Ulrika Milles, DN Kultur, Publicerad 2006-12-04 )

Nu står ölglaset och mackan utom kameraräckhåll här på bilden och jag va visserligen och hämtade sex flaskor Ek-Porter på Systemet för några timmar sedan, men jag dricker Folköl nu till mackan! Och till själva huvudsaken på diskbänken så har jag har framkallat två rullar FP4+ nyss! :)
(Om Ek-Porter har jag berättat i en tidigare blogg!

.

Och några små funderingar började att gnaga när jag gick omkring och såg Dokfotoutställningen i Norrköping!
En fundering om varför! :)

Hinner inte skanna i dag, kanske inte i morgon heller!
Kom på en sak då, det e kanske där någonstans som ett delsvar ligger på min fråga varför! :)

/Bengan

Postat 2023-11-10 16:55 | Läst 335 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 ... 9 Nästa