Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6081 // Vad är en bra bild? Och att slakta en gammal leicaväska! Och så Tårtan nu på onsdag!

Morgonbild med ett påstående! Reklambladet för Hemköp är tjockare än måndagens DN!  

Och så den ständiga frågan om vad som är en bra bild? Jenny Maria Nilsson har tankar om detta: "Vad är en bra bild? Verklighet + hjärta + form + finkänslighet för hantverk? I några år har jag suttit i juryn för ett dokumentärfotografipris. Varje år finns en hel del som förtjänar priset, men samtidigt: Varför är inte fler bättre?" 
Läs hela artikeln av Jenny Maria Nilsson

Här är kompletterande läsning om Pierre Leguillon!

Kan det vara så att man bör kunna sin bildhistoria och även titta en hel del på andra fotografers bilder så man inte uppfinner hjulet på nytt hela tiden! Även bildrecensenter bör kunna historien, annars kanske bedömningen bara blir en upprepning, "vilka fantastiska bilder det här är! Sådana har jag aldrig sett förut!"

.

Inte så många tider att välja på här inte! Men man fick anpassa sig! :)

.

Det skulle fungera att ta bort den hängande underdelen på väskan, då fick man en fungerande kamerarem men jag tycker det e synd att sabba en väska från tidigt 1930-tal! Så vi får se!

* Och som sagt, fotofika på Tårtan nu på onsdag den 25 januari från 15.00! Väl mött alla bildstormare!

I dag kanske framkallning! :)

Carpe hur som helst!

/Bengan

Ps. Det är tomt i huset nu när Sessan åkt hem!

Postat 2023-01-23 07:36 | Läst 655 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6080 // En lätt frustrering infinner sig nog..... ;)

Här är kameran som dom använde på 1930-talet!

Och här är några av Rodchenkos bilder!

Så med dagens kameror, vilka bilder bör vi inte kunna ta numera! Det e nog det som kallas för utveckling! ;)

/Bengan

Postat 2023-01-22 07:46 | Läst 658 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 6079 // Det blir nog att hitta en Leica-kameraväska och slakta den!

Idag va det skridskois på många gångvägar i Gnesta men vi hade Icebugs så det gick bra att gå! Och Sessan var med oss! Vädret va väl femtio olika nyanser av grått! Och att fota med en kamera utan remfäste, som jag gick och höll i handen hela tiden, va inte så praktiskt! Jag blev kall om handen! :) Skall nog försöka fixa en kameraväska med rem och sedan ta bort framsidan på väskan! Det blev i alla fall ett tiotal bilder tagna idag! Med Sunny 16-regeln i gråväder! I morgon ser det faktiskt ljusare ut! Men skall som sagt försöka hitta på nå't bättre än att gå med kameran i handen!

.

Och Sessan sover gott i soffan!

Ha nu en fortsatt fin lördagskväll!

/Bengan

Ps. Och den som undrar över piratobjektivet på Leican, så funkar det alldeles utmärkt! :)

Postat 2023-01-21 20:52 | Läst 685 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 6078 // Allt går åt rätt håll liksom! Framtiden e vår!

Dagarna blir längre, motionscykelracern funkar bra, knät blir bara bättre och bättre och utvecklingen på mobiltelefonkameror är fantastisk, vad mer kan man begära! ;) Och så kommer Sessan att sova över hos oss i natt! Sessan e en gullig liten hund!
Som sagt, vad mer kan man behära! :)

.

För övrigt så hittade jag en kamera i ett skåp där det fanns film kvar i kameran! Hört det förut! :) Nåja, alltid kul och intressant, skall försöka fota ut filmen för att se vad det är på resten av rullen!

.

Här är den digitala allroundkameran! Det e Zeiss som kallar objektivet för "Allrounder" så jag hänger bara på! :) Och som vanligt inga större nyheter i dagens DN, vi har läst de flesta nyheterna förut! Mycket upprepningar alltså! Det enda nya e väl ett isberg, lika stort som Gotland, som e på rymmen i Antarktis! Om det nu e så viktigt!

Och Carpe liksom, för vad är alternativet! :)

/Bengan

Postat 2023-01-21 07:39 | Läst 748 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 6077 // Landslagscyklist hjälpte oss vid cykelvalet! :)

I går va vi i Nyköping i några ärenden, och kollade även om det fanns någon butik i staden för inköp av en inomhusträningsracer! Mitt knä behöver cykla säger Knä-Lasse i Södertälje! (Lasse på Lina Idrottsmedicin) Efter litet irrande i centrum av Nyköping fick vi tips om HAGA Cykel på Brunnsgatan! Vad gäller inomhusträningsracer så är även utseendet på cykeln viktigt! Och cykeln kan gärna påminna om den tempocykel som Greg LeMond körde på i sista etappen av Tour De France 1989! ;)

.



Och den cykeln fanns hos HAGA! Ett exemplar! Och en av säljarna va landslagscyklist! Albin Stålberg! Så vi hade kommit helt rätt! :)

Så nu står en kopia av Greg LeMond tempocykel hemma hos oss, fast den här tempocykeln är såklart för innecykling! Och den som inte ser likheten med Gregs utetempocykel och vår innetempocykel, den har varken tävlingscykelkunskap eller fantasi! ;) Jag ställde in cykeln i går! Ställde in sadelhöjd osv, osv! Viktiga grejer det här med inställningarna, det e millimetrar som gäller! För sitter man inte rätt på cykeln, så tappar man tempo! I dag blir det nog första rundan! Men det beror såklart litet på vädret! :)

Necesse est ut exolvuntur!

/Bengan

Postat 2023-01-20 09:10 | Läst 937 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 8 Nästa