Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5953 // Norrköping i helgen! I stället för Gotland! :)

Pensionärlivet ger en del fördelar, man behöver inte ta ut semesterdagar för att resa i väg några dagar!  Nåja, ofta gäller det även här att försöka hitta en lucka i agendan! Agendan är nästan full även numera! :)  Vi hade planer på Gotland, men det blåste för mycket, och då blir överresan bökig, så det blev Norrköping i stället! Det va länge sedan vi va i Norrköping, och så finns det spårvagnar! Kul och intressant! (Men vi hann inte att åka spårvagn, så det tar vi nästa gång) Det e bra hotellpriser så här off-säsong, så vi fick vi ett bra pris på Elite Hotel, centralt och på sjunde våningen! Fin utsikt, det enda va väl att att det finns trappor upp till sjunde våningen! "Det e bra att få upp pulsen," sa någon!
Man har ofta olika uppfattningar om saker och ting, men här, efter en stunds andhämtning, så håller jag med om pulshöjningen!

Vi hade fått tips vad vi skulle titta på i Norrköping, tack för de tipsen, även om vi inte hann med allt! Bra fik finns det i alla fall, och det e viktigt! Och mycket promenerande blev det, och även gående i mera trappor, på Arbetets Museum tex!

.

Foto, Jessica Segerberg. 

Vi tittade också på en fotoutställning! Och jag hittade en intressant fotograf! Jag gillar fotografer som utsätter sig, och inte bara tar bilder! Mer om fotoutställningen senare! Så en utökad rapport vad gäller Norrköping kommer nog i nästa blogg! Om inte något annat kommer emellan! Och vi träffade såklart intressanta och trevliga människor, bla en konstnär,  mer om det kommer nog också!

/Bengan

Ps. Att utsätta sig som fotograf, kanske kan vara nästa bloggtema?

Postat 2022-10-10 09:10 | Läst 734 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5952 // Viksängen, tunnling, Nobelpristagare, 8000 år gamla fotavtryck och så Leica!

Grövelsjön

.

I går va det fotofika på Viksängen! Viksängen är ganska perfekt för fotofika, bra kaffe med bra och billigt fikabröd där inkomsterna går till behövande! Och secondhandförsäljningen av kläder prylar och även kameror går även det till behövande i olika former! Lokalen passar bra för intelektuella samtal, läs fotoprylsamtal! Och inte minst, det är mycket trevlig att sitta här och fika! IRL liksom! :)

Vad gäller Tunnling, så e det en effekt i Kvantmekaniken! Vi använder oss av fenomenet tunnling i våra moderna kommunikationsapparater! Även om man inte fattar det riktigt! Som fysiker alltså! Man bara märker att det funkar!

Årets Nobelpristagera i Litteratur hade jag ingen aning om vem det va! Men så är det hela tiden, ofta e det fel låt som vinner, även här! Men Hemingway gillade jag som Nobelpristagare! Då va det rätt låt som vann! :)

Läste på SvT att man hittat 8000 år gamla fotavtryck i England, har väl att göra med invandringen på den tiden! Kan även hänga i hop med Doggerland!

Å så Leica! Kan dom inte sätta fart och komma ut ur garderoben och visa upp sin nytillverkade Leica M6 så jag kan få säga, en sådan har jag redan! ;)

Inte så mycker mer att orda om i dag! Vill ni veta mer om det här jag har skrivit om eller antytt, det finns att läsa om på nätet!

/Bengan

Postat 2022-10-07 07:58 | Läst 835 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5951 // Internet är en stor fara för mänskligheten! Kanske bör internet förbjudas?

Tänkte på det här i morse när jag läste om några olika paradoxer! Tex Einstein–Podolsky–Rosen-paradoxen (EPR-paradoxen) som tangerar årets Nobelpris, samt även Russels paradox, som talar om att den matematik vi omges av dagligdags, inte är att lita på!

Och att sitta och traggla igenom de här sakerna och försöka förstå litet av dom, det tar tid! Försöka förstå sa jag, inte förstå! Och det här tar såklart då tid från annat, kanske nyttigare saker! Och för dom som inte kan lämna nätet, bör det nog finnas ett förbud på att vara för länge på nätet! I alla fall för folkhälsan skull, för den betalar vi ju tillsammans! Det e inte bra att sitta för länge alltså av flera själ! :)

Nu blev det här som vanligt litet rörigt när jag försöker säga något som jag tycker är viktigt, men sunda förnuftet bör ändå antyda vad det jag egentligen ville säga, då det är torsdag, att det är Fotofika på Viksängen i dag! Från 14.00 typ!
Det e bra att komma ut i verkligheten! IRL säger man på nätet!
Och snacka om annat, och tänka på annat, Leica tex!

Så väl mött på Viksängen i dag!

/Bengan

Postat 2022-10-06 09:36 | Läst 818 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5950 // Det här gillade inte Einstein! Nobelpriset i fysik alltså! Och så Tårtan idag!

Mera läsning om Nobelpriset! https://sv.wikipedia.org/wiki/Einstein%E2%80%93Podolsky%E2%80%93Rosen-paradoxen

Annars så väntar jag på den "nya" Leica M6:an! Och vad gäller annat viktigt ;) så använder många de sk. ventilerade motljusskydden trots att det inte behövs, då de ventilerade är för en mätsökarkamera och det mest användandet sker numera på en SLR-kamera! Det har blivit mode i stället för praktiskt! Vilka tider! ;) Ingen ordning och helt historielöst! ;)

.

På den här kameran kan ett sk. ventilerat motljusskydd fungera bra, även om äldre fotografer kan klara sig med ett icke ventilerat motljusskydd, som på den här bilden!

Ny dag i vårt lokala universum!
Vore det inte lokalt, så skulle sannolikt inte sammanfätning fungera och det blev inget nobelpris för den delen heller! :)
Den här sannolikheten är viktigt!

/Bengan

Ps. Å glöm inte fotofikat på Tårtan idag!

Postat 2022-10-05 07:35 | Läst 1219 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5949 // Norrköping alltså! Och vad gör man i Norrköping under några dagar?

Nyrostat kaffe är viktigt! :)

.

Vi håller på att titta på några utflyktsalternativ under två till tre dagar! Först tänkte vi på Gotland med vädret ser inte så lovande ut, så vi tittar på några andra, hyffsat näraliggande orter som alternativ, och Norrköping är ett av dom! Men vi vet inte så mycket om Norrköping, frånsett att att det finns spårvagnar, några muséer samt intressanta kvarter! Vi tänkte röra oss inne i sta'n, promenera alltså, samt fika, äta och försöka hitta något kulturellt att besöka!
Och vad gäller mat, gärna en vegetarisk restaurang!
Vi tittade på "Visit Norrköping" och hittade ett tips att man kan promenera längs Strömmen till Knäppingsborg och kanske fika/äta där? Eller?

Alltså, någon som har några tips för turister i Norrköping? :)
Man kanske kan åka spårvagn en bit och sedan gå tillbaka till centrum?
Vi vet ännu inte var vi skall bo, så gärna förslag på ett bra och trevligt hotell!
Tack på förhand! :)

/Bengan

Postat 2022-10-04 07:17 | Läst 848 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 Nästa