Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5837 // "Blott Sverige svenska jordgubbar har" (Carl Jonas Love Almqvist) Och så om Zeiss!

Och just nu är det mycket! Vi har en jordgubbsplanta och Doris matte och husse har flera jordgubbsland! Och vi är husvakter åt dom! :) Men OBS, vi har tillstånd! Doris e i Österrike! Och som extra lök på laxen så lockades vi in på Gustafsvik i går! Vi hade redan innan vi gick ut vår förmiddagspromenad bestämt att vi INTE skulle gå in på Gustafsvik utan att vi skulle fika hemma! (Vi hade några djupfrysta kanelbullar från Hemköp i frysen)

Men då vi skulle passera Gustafsvik, vi tänkte pasera i alla fall, så såg vi alla flaggor runt hela huset som signalerade ÖPPET! ÖPPET! ÖPPET!
Det borde vara förbud på den typen av annonsering!
Men Ok, då vi antagligen hade behov av sockerpåfyllning efter att ha gått en bra bit, c:a 500 meter, så gick vi in i serveringen för att kolla vad som fanns för sockerpåfyllning! Och det fanns, jag lovar! Nybakat! Och när vi satt och fikade så kom Peter, som äger Gustafsvik, och berättade om sina rosor, om målning av huset och mycket annat! Tina fick klippa av några fina, och sanolikt unika rosor, för att ta med hem!

.

Vad i övrigt så har jag snart tagit upp en rulle PP4+ via Contax IIa och Biometar! På en del ganska onödiga motiv! Men man kan även njuta av att fota med ett intressant fotografiskt verktyg! Vad gäller Zeiss, så är dom dåliga på reklam! Dom va dåliga i alla fall! Det verkar som om Zeiss då trodde att konsumenterna fattade vad för små tekniska evighetsmakiner man tillverkade! Och det här med kvalitet, det tänket, det har vi numera ju lagt på hyllan!
Hur som helst, en trevlig och intressant liten evighetmaskin med ett distingt ljud från slutaren!

/Bengan

Postat 2022-07-02 08:22 | Läst 760 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5836 // Berättelsen som kom av sig!

Bildprojekt kan många gånger vara intressantare än bara bilder! Tex en berättelse om människor på en speciell plats! Även lokala berättelser från platsen där man bor! Det har många fotografer gjort! Alltså, i Gnesta finns det några människor som träffades på i stort sett samma plats var och varannan dag! I alla fall under den  snöfria tiden! Man träffar sina kompisar där! I Gnesta så va det ofta på baksidan av det gamla godsmagasinet! När jag gick förbi där för ett tiotal år sedan så började jag prata med några av dom! Trevligt! Och fick efter några gånger ta bilder! Fick efter en tids bildtagande en ostrukturerad tanke på att göra en berättelse av det här, "om baksidan på godsmagasinet!" Berättade vid ett tillfälle om min plan för några på den etablerade konstnärer på konstrundan i Gnesta och fick till svar, "bildberättelse om dom där, jaha!"
Ok jag fattar, det skulle nog inte bli någon konstrundesäljande bildberättelse!

.

Och jag va inte bara där bara för att fotografera på baksidan, utan när vi sågs så blev det vardagssamtal som man gör när man träffar människor som man träffat tidigare! Och ibland blev det inga bilder tagna! Men de här människorna lever ett speciellt och ofta ett mycket utsatt liv, så efter något år försvann några av de jag lärt känna plötsligt! Då kändes det som att jag kom litet på efterkälken!

Det är nog delvis av den anledningen som berättelsen om baksidan av godsmagasinet kom av sig!
Och så va ju det här inget för en konstrunda heller vad jag förstod! ;)

Nog om detta!
Just nu i alla fall!

/Bengan

Postat 2022-07-01 09:53 | Läst 767 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera
Föregående 1 ... 7 8