Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5727 // Den riktiga fotografin vinner mark, eller hur man nu säger! ;)

Nu vet jag att det här e känsliga saker, men jag tycker i alla fall det e både kul och intressant att analogt fotograferande börjar växa igen! Nya filmer kommer och nya kameror! Och gamla analoga kameror finns det hur mycket som helst kvar att få tag på! Hur som helst som sagt, kul och intressant är det!

Å det här med "riktig fotografi", det hörde jag av några ungdomar som talade om analog fotografi!
Å visst vet även jag att dom inte förstår sitt eget bästa! ;)

/Bengan

Postat 2022-04-02 22:50 | Läst 780 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5726 // Beowulfs hus i Burs på Gotland! Stavgard i Burs! IRL alltså!

"Huvudbyggnaden är ett jättehus 67 meter långt och 11 meter brett på mitten. I storlek matchas den faktiskt inte av någon känd samtida huslämning i Sverige eller Danmark, möjligen någon enstaka i Norge."
"Den palatsliknande huvudbyggnaden, det stora antal hus på gården, den unika monumentala uppfarten mellan hamn och gård, det väl skyddade hamnläget, den rika jordbruksbygden i närheten, de förnämliga arkeologiska fynden, pekar ut en högstatusmiljö av högsta dignitet med vittomfattande internationella kontakter."
(Beowulfkvädet  Bo Gräslund)

Nu tenderar husgrunder att rasa både inåt och utåt, så grunden här på bilden ser nog inte så stor ut efter 1500 år

Men hur som helst, nu har vi varit där IRL! IRL som ger en helt annan bild av det hela än att bara se det på nätet! IRL e viktigt! :)

/Bengan

Ps. Nu kan det forfarande vara så att någon undrar över Beowulf! För den som läst Sagan om Ringen så kan det såklart vara av ett visst intresse att veta! Tolkien, som skrev sagan om Ringen, var professor i fornengelska (anglosaxiska, Old English) vid universitetet i Oxford 1925-1945 och i English language and literature 1945-1959. Tolkien läste såklart Beowulfeposet! (Eposet är ett av Englands nationalepos) Och han läste även annan fornnordisk litteratur i sitt arbete, som tex den Poetiska Eddan. Och Tolkien hade där grunden till berättelsen för Sagan om Ringen! Tolkien har själv berättat hur mycket Beowulf betydde för hans författarskap! Så för den som gillar Sagan om Ringen, så kan Beowulf vara intressant! Och även för oss som gillar vår egen historia! :)

Postat 2022-04-02 08:24 | Läst 1791 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7