Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5548 // Gnesta By Night! By iPhone! :)

Lugna gatan liksom! Det e inte mycket folk ute, dom e väl hemma och pysslar med nåt!

.

Och väl hemma, litet eget kvällspyssel!  :)

.

Orsaken till kvällpysslet! Har testat Contax G2 som kvälls och nattkamera! Negativen såg bra ut, skall titta närmare på dom i morgon!

Inte så mycket mera just nu!
God kväll!
/Bengan

Postat 2021-11-01 21:42 | Läst 749 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5547 // En Sagan om Ringen-enkät! * Bloggen matuppdaterad!

Jag har gjort en liten enkät under några veckor! Ovetenskaplig, men intressant! Flera av mina vänner har såklart också läst Sagan om Ringen! Så jag frågade vad historien om Sagan om Ringen kom ifrån? Va det ett eget litterärt påhitt av Tolkien, eller hade Tolkien kanske haft en förlaga att titta på! Ingen trodde eller visste något om någon förlaga! Tolkien hade en förlaga, Beowulfkvädet!

Ok, då vet vi det, så då kan vi stanna där! Klart slut!

Men det finns en intressant fortsättning för de kunskapstörstande! Det handlar om ursprunget till Beowulfkvädet! Och en mycket intressant fråga som ställdes av Bo Gräslund, "hur kunde en kristen Engelsk munk/författare på 900-talet kunnat beskriva tillvaron i det forntida hedniska Skandinavien på 500-talet så väldigt detaljerat som han gör i Beowulfkvädet?"
Visst e det en himla bra fråga va?

Nu är ju Beowulfkvädet en historiskt och nationell språklig klenod i England! "Som den enda större överlevande anglosaxiska hjältedikten har verket – trots att det huvudsakligen berör skandinaviska händelser – i England stigit till sådan upphöjdhet att det blivit "Englands nationalepos." (Wikipedia)
Å på den klenoden ställer man inga felaktiga frågor! ;) Och så har många stora vetenskapare redan bildat sin "riktiga" uppfattning om det här kvädet!

Men jag tycker, efter att har läst Bo Gräslunds Beowulf ett antal gånger, och även nytillkommen omkringliggande litteratur i ämnet, att Bo Gräslund ställer en mycket intressant och relevant fråga! Som sagt, "hur kunde en kristen Engelsk munk/författare på 900-talet kunnat beskriva tillvaron i det forntida hedniska Skandinavien på 500-talet så väldigt detaljerat som han gör i Beowulfkvädet?"

https://sv.wikipedia.org/wiki/Beowulf

https://kgaa.bokorder.se/sv-se/download/aff04db9-9e36-431f-bf3a-b361d9f581f0

.

Vad gäller livet i övrigt i Gnesta-Rohan, 
så har jag några exponeringar kvar i Contax G2, HP5+ , som jag bör kunna fota ut idag! Och jag skall även påbörja en reparation av en stol, med stora metallfjädrar i botten, innan jag sätter igång med middagen! Till middag blir det grönsaksbiffar, innehållande riven potatis, morötter, vitlök. kikärtor, och till det en isbergssallad med soltorkade tomater! Och som topping lingonsylt, egen lingonsylt, med litet turkisk youghurt! Jag kan väl hålla med om att det e väldigt mycket grönsaker, men vi har ätit det här förr och det har gått bra!

/Bengan

Ps. Så här blev det med grönsaksbiffarna! :)

Postat 2021-11-01 09:13 | Läst 995 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9