Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5482 / Kontrapunktiskt?

Visby, och kvällen var ung men restaurangen stängd, men som tur var hade jag med mig en liten flaska vin, samt bröd, ost, två glas och ett ljus att tända! :)

/Bengan

Postat 2021-09-07 21:16 | Läst 920 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5481 / Beowulf, Konditori Fågelsången och Bo Gräslund!

Bilden har inget med innehållet i bloggen att göra!

Det intressanta finns ofta närmare än man tror! Det gäller att upptäcka det! ;) Nu kanske ämnet inte är så välkänt, men hade det varit Sagan om Ringen så hade det kanske varit annorlunda! ;)  Alltså, jag har läst om Beowulf under ett antal år, och har väl haft en del undringar om hur en engelsman kunnde sitta och hitta på så bra saker om oss Norröna! Det här eposet finns i England! Men nu e jag inte så där kunnig i ämnet, så andra hade väl kollat upp det här tänkte jag! Tolkien kollade, men han verkade så här efteråt ha varit väldigt partisk! Men han tog i alla fall en stor del av handlingen i vårt epos till sin Sagan om Ringen!

Fick en länk i förra bloggen av Christer Nilsson till något mycket intressant! Här e länken!
En länk till Bo Gräslund som hade kollat närmare på Beowulf och ser fantastiska saker! Och Bo Gräslund hade suttit ganska mycket på Konditori Fågelsången och jobbat med det här! Fågelsången e ett fotofikaställe i Uppsala! Eller skriver man Upsala? Hittade även ett program på Svt som också handlade om Bo Gräslunds arbetet och Beowulf! Här är den länken!

Det är mycket intressant som kan störa i fotandet! ;)

/Bengan

Postat 2021-09-07 15:20 | Läst 811 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5881 / Selfie, Vendeltid och en ny trend! Tomgångsblogg alltså! :)

Selfie som visar den nya trenden! :)

Men först till något helt annat! Vi va i närheten av Vendels kyrka igår och då fick jag anledning att berätta om båtgravarna för det medföljande sällskapet! Och upptäckte att även jag glömmer saker, så det va bara att läsa på när jag kom hem! Kom såklart även in på Raedwald i Sutton Hoo! Å  på Rökstenen och tolv stridsbyten som Varin ristar om, tolv som jag även läst om i Beowulfeposet! Nu inser nog de flesta att det här handlar inte så mycket om fotografi! Men jag lägger in några bilder mellan raderna så skall det nog fixa sig! :)

Berlin!

.

Regn!

Beowulfeposet är den värdefullaste historiska handskriften i England och den handlar inte ett dyft om England! Även om Engelsmännen har litet svårt att smälta det! Eposet handlar om Daner, Götar och numera sannolikt även om Gutar! Om oss Skandinaver alltså! Och Tolkien hade Beowulfeposet som förlaga till Sagan om Ringen!

Vad gäller andra historiska saker så tar jag nog fram en Kiev från 1955 för att fota med! Tycker fotandet med digitalkameran inte ger så mycket tuggmotstånd! ;) Inte så mycket utmaningar heller! Utmaningar e viktiga! Även mentala! ;)

Nog för nu i tomgångsbloggen!
God kväll!

/Bengan

Ps. Ok, trenden med selfien va det ju också!
En ny trend e att ha ett armbandsur! Man tittar på klockan när det behövs! Se'n e det klart!
När man tar upp en mobiltelefon och skall titta på klockan, så ser man annat på skärmen, så efter ett tag, när man kollat allt inkommande och sänt iväg en del, så tänker man, va va det jag skulle göra ejenkligen? ;)  Jovisst, ja kolla vad klockan va, och så startar det hela om igen, och när man kollat klart så tänker man, va vad det jag skulle göra? Jovisst ja och så går det ett antal varv igen! Och det tar tid!
Så att ha ett armbandsur, det spar tid! :)

Postat 2021-09-05 21:19 | Läst 934 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 5880 / Kvällsbilder från Gnesta!

Vi brukar försöka ta en kvällspromenad, även om dagen varit lång och soffan lockar! Om jag får välja, så hade det nog ofta blivit soffan, men jag får inte välja! ;) Men efter någon kilometer så erkänner jag att det här va ett bra val! Här några bilder från en runda!

.

.

Hösten e nog här, och på Elektron intet nytt!

/Bengan

Postat 2021-09-05 08:18 | Läst 569 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 5879 / Inga kamera eller objektivnyheter är bra nyheter! Å så mera om Cameron!

Mycket av tiden i dagens fotografi går sannolikt åt att läsa instruktioner och sedan pröva de fantastiska sakerna på den nya kameran! Och när man  fått någorlunda koll på läget, så skall man såklart omsätta det hela i praktiken! För nu skall de här bilderna komma som man hela tiden längtat efter att kunna ta!
Å då kommer det en ny modell av kameran!!!

Tar det här aldrig slut? Det måste vara en komplott! För hur skall man få tid att fördjupa sig i något om man blir avbruten hela tiden med nya modeller?
Stäng av Suezkanalen ett tag till för att få stopp på det här onödiga kamerainflödet så man får tid att fördjupa sig i fotografin!

.



Ok, och så den onödiga skärpan! Ett kärt ämne! :) Mera runt Julia Cameron alltså, som fick sälja massor av oskarpa bilder! Jag har nu satt ett perfekt objektiv för litet oskarpt porträttfoto på min digitalkamera! Ett icke antirelexbehandlat objektiv från 1930-talet! Ljuststyrka 1:2 och brännvidden blir nu runt 7,5 cm! En slags Julia Cameronoptik! :) Å inga instruktionsböcker heller i sikte, vare sig för kameran eller optiken! ;)

Det va de om det idag!
/Bengan

Ps. Det enda i sikte vad gäller läsning, det är DN, och där en påminnelse om att den 3 septembor 1011, det va då som Njal Torgeirsson innebrändes på sin gård! Njals saga ni vet! Jag hade glömt datumet! Tack för påminnelse DN!

Postat 2021-09-03 12:49 | Läst 681 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa