Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5321 / En annorlunda verklighet! Analogt kanske! :)

Ganska typisk analog bild, inte så mycket skärpa alltså! (Å jag skall snygga till bilden i PS litet senare)

.

Vet inte om den här bilden blev så mycket bättre?

Men till saken! Mycket av verkligheten sker ju på nätet idag! Men i dag har jag varit i en annan verklighet! Eller vad man skall kalla livet utanför internet, analogt kanske? ;)  Och vi har nyss fått slut på värmepellets, då är det min uppgift att skaffa fram pellets! Företaget Granngården hade just nu bara pelletsstorlek 6 mm, så jag va tvungen att fundera litet och läsa på! Vi har tidigare mest använt 8 mm! I Sverige används mest 8 mm, men nere på kontinenten är det 6 mm som gäller! Varför vi använder 8 mm mest i Sverige, de e historia i stort sett! Man började med pellets i Sverige på större företag och använde då storlek 8 mm! Se'n följde 8 mm med till mindre hus och och till kaminer i Sverige! Och efter litet mera påläsning, så verkar pelletsstorlek 6 mm ge ett litet bättre värmevärde! :)

Så det blev 53 säcker 6 mm i dag! Jag lyfte alltså 53 säckar á 16 kg två gånger! Först in i bilen och se'n ut ur bilen och in i garaget! Dagens analoga träning! Den som e bra på att räkna förstår hur himla mycket jag lyft i dag! :) Och det lyxiga efter det här lyftandet är att det blev kaffe med supergoda smörgåsar efteråt! Tack för den markservicen kära hustru! ;)

.

Och för övrigt i den annorlunda verkligheten, så e det en Kievkamera från 1949 som e Pg! (Som jag meddelat i en tidigare blogg)
Jag tror inte så många uppfattar det fina med en tidigt Kiev! Bilder kanske kommer! :)

/Bengan

Postat 2021-03-10 15:49 | Läst 957 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Straight 5320 / Filmframkallning i dag och 18.000 steg i går! Och äntligen funkade vaccinanmälan!

Vad gäller att röra sig: "Inte undra på att folkgrupper som Hadza klarar sig så bra från hjärtsjukdomar, diabetes och andra sjukdomar som drabbar industriländerna. Men vi behöver inte bli jägare och samlare eller springa maratonlopp för att dra fördelar av ett liv mer anpassat till vad vi vet om evolutionen. Slutsatserna från Hadza och andra folkgrupper är att mängd betyder mer än intensitet. Dessa människor är i rörelse från gryning till skymning och ägnar mer än två timmar per dag åt att förflytta sig, mest till fots. Vi kan efterlikna dessa vanor genom att gå eller cykla i stället för att köra bil, genom att ta trapporna och hitta andra sätt att arbeta och roa oss som håller oss i rörelse". (Forskning & Framsteg 2019-06-27).

Och i går så körde jag igenom en film i en Kiev från 1949, mycket för att det e intressant och kul! Litet kuligare än att bara trycka på en knapp på en digitalkamera! ;) Eller omväxling förnöjer! Och testen gick också ut på för att se om slutaren går rätt! Det här e mekaniska grejer från 1949! Och enligt nyss framkallad film, så går slutaren rätt! :)

Och så, kors i taket alltså, idag kom jag fram till Region Sörmlands vaccinationsanmälan! :) När jag ringde torsdag/fredag förra veckan Kl.08.00, så va det fullt/stopp i samtalsmottagningen! Det va fullt när dom öppnade växeln 08.00 alltså? Skulle hela samtalpotten för dagen vara full på en halv minut! F-n tro't sa Relling! Misstänker telefonstrul! ;)

Snart ned i "torkrummet" för att klippa filmen för inlägg i negativark!

Nog för nu!

/Bengan

Postat 2021-03-08 12:18 | Läst 1187 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5317 / Tomgångsblogg, men det blev ändå 16.000 steg i dag! :)

Och så  några äldre bilder att titta på!  Ni som är övervintrare här på Fotosidan, ni har sett bilderna förut!
Så gå då vidare till en annan blogg!  ;)

Slut för nu och en ny dag i morgon med nya försök att boka vaccinationstid! Skam den som ger sig! ;)

God natt!
/Bengan

Postat 2021-03-07 22:36 | Läst 775 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 5316 / Idag långpromenad trots skidor på Tv! Promenaden = IVA profylax alltså!

För VM skidorna och Vasaloppet, det kan jag se i efterskott via SvT Play! :) Och vet jag inte om resultatet innan, så blir det som att titta i realtid när jag se'n tittar! :)

Vi tar strax en runda på en mil c:a, det e bra med kondition om jag skulle åka in på IVA som sagt! Jag e ju 80+!
Vad gäller Coronavaccination, så har jag försökt ringa för att anmäla mig i nästan en vecka till Region Sörmland till det telefonnummer jag fått i ett brev. Tyvärr så funkar inte det här telefonnumret! :) :)

Under tiden jag väntar, på vaccinations-Godot, så håller vi avstånd, och försöker som sagt hålla oss i god kondition ifall jag åker in på IVA! :)

Men det jag egentligen ville säga de va att jag fortsätter jag att fota analogt! Med en Kiev från 1949!

Nog för nu!
/Bengan

Ps. 18.000 steg blev det idag och c:a 10 bilder!

Postat 2021-03-07 08:32 | Läst 962 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5415 / Vad gäller dyra kameror med dyr optik, typ Leica och liknande!

Nu har den här kameran också litet med Leica att göra! Och vad gäller dyra kameror, så på 1930-talet så fick man betala runt 695 Reichsmark för en Contax III med Sonnar 1,5/5 cm! Och en normal månadslön på den tiden låg nog runt 150-200 Reichsmark! (Har jag försökt läsa mig till)

Så en Contax med optik va också dyr! Det påminner väl om en digital M Leica i dag med optik, den e också dyr, eller hur man säger! ;)

Vad gäller kameran på bilden här, så är det en kopia/replika av Contaxkameran från 1936! Och 1949 så började Kiev säljas i Sverige, och vad jag förstår till ett pris som låg ganska nära priset för en liknande Contax II!

Allt för nu!
/Bengan

Ps. Vad gäller Leica och Contax II, så började såklart Leica att titta på en liknande kamera med mätsökare redan på 1930-talet! Man hade en prototyp klar, men Leicas första riktiga mätsökarkamera kom först med Leica M3!

Postat 2021-03-06 21:23 | Läst 667 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 ... 5 6 7 Nästa