Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5331 / Leveransproblem! ;)

Contax Kiev Club

Nåja, så allvarligt är det nu inte med leveransproblemen, men helt klart, det går långsammare att leverera bilder till en blogg via en analog kamera! Det e därför som iPhone får hjälpa till för att hålla liv i bloggen! Mobilrepro alltså!  ;) Men jag körde i alla fall slut på en rulle film idag, så i helgen stundar nog framkallning! Om det inte kommer något emellan! ;) Vad gäller den Kievkamera som jag fixade slutaren på, så undrar jag om inte fjäderspänningen e litet för låg i slutaren? Å då kommer funderingen, skall jag spänna fjädern eller ta en annan kamera? För det är aningen litet pillrigt att spänna slutaren! Ok, det är en del att fundera på! ;)

/Bengan

Ps. Men det skulle nog ändå vara intressant att framkalla i morgon, då jag tagit några motljusbilder med Sonnaren från 1941! Motljusbilder som jag är nyfiken på! Det här kan bli körigt!

Postat 2021-03-19 22:41 | Läst 680 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Straight 5330 / The Madness Continue! ;)

Dagens startade bra, tidig fika och morgontidning hade kommit! Aningen svalt ute, som jag märkte när jag hämtade in tidningen! Å resten av dagen va planerad! Bra för en pensionär att ha en plan, annars kan det skena iväg, eller så händer det ingenting! ;) Allt va dock lugnt framtill 11.00, då jag tog fram en Kiev från 1963 ur skåpet! Kameran ser bra ut, nästan i nyskick! Så jag tänkte testa slutaren och då lyssna på en 1/50-del! Det är ett bra slutarljud att lyssna på, aningen väsande av en viss orsak! Man hör här om slutaren mår bra! :)

Men slutaren gick inte att spänna! Ok, då e det väl så tänkte jag, för det här är ingen kamera jag använder, så det e bara att ställa in den i skåpet igen!
Jaha, å varför gjorde jag inte det då?
Ställde in kameran i skåpet igen? ;)

.

Att ta bort bakdelen på slutaren/filmbanan är lätt om man vet hur man skall göra! Det enda överraskningen som kan uppstå är att skruvarna sitter litet hårt! Och se'n måste man veta hur man tar bort den här filmbanan! Det finns även en gömd skruv som också måste bort!

.

Man kan väl kortfattat säga, att det va en liten flärp, den som har nummer 10 här på bilden, som kommit på fel sida om en liten hake, och då gick det inte att få upp ridån, utan ridån stod som på bilden! Satt fast alltså!

.

Men nu är det hela fixat! Jag passade även på att göra en liten funktions och okuläröversyn av innanmätet på både kamera och slutare! Å ridåbanden borde hålla minst ett tiotal år till! Se'n får jag byta band! Här testar jag slutarfunktione efter justeringen genom att bara hålla filmbanan på plats med tummen! Sedan när jag vet att allt funkar, då sätter jag filmbanan på plats med de fem skruvarna!

Å det va några år sedan jag va inne i en Contax/Kiev! Men det e kul att jag fortfarande har hyfsad koll på läget, för det här är ingen enkel förkrigs-leicaslutare, det här är ett litet mekaniskt mästerverk! Men jag gillar Leica ändå! Det e en liten fin kamera, innan digtaliseringen förståss! ;)

Så jag ganska nöjd med dagen fast den inte e slut än! Även om jag fick lägga om dagsplanen litet!
Nu eftermiddagskaffe! :)

/Bengan

Postat 2021-03-18 15:06 | Läst 1703 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Straight 5329 / Det här är Doris!

Och här under filten ligger Doris!

Doris, som är en Dansk/Svensk Gårdshund! Doris är hos oss då och då! Som idag! Doris Matte och Husse hade ett längre ärende och då fick vi ha Doris som härligt och trevlig sällskap under några timmar! Doris sover gärna under en filt, och när det är dags för filten, så brukar hon peta med tassen på vår arm eller om vi inte sitter i soffan, så går Doris upp i soffan och ställer sig och harklar, för att vi skall fatta att vi skall ta filten och lägga över henne!

.

Men visst tittar hon fram litet ibland för att kolla att vi e kvar!

.

Så här ser Doris ut utan filt!

/Bengan

Postat 2021-03-17 16:39 | Läst 799 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 5328 / Om 20.000 steg, vargspår och en ny optik på Kiev!

I morse så packade vi våra småryggor med thermos, mackor och nybakad nötkaka och mötte sedan några vänner och gick därefter 20.000 steg! :) Nåja, vi satte oss och fikade efter c:a 10.000 steg och gick se'n vidare! Vi såg även vargspår efter vägen! Jag va först litet tveksam om det verkligen va varg, föreslog stora hundtassar, men kompisen som är jägare, kollade noga på spåret, fick hjälp med att mäta storleken på tassavtrycket via en app och sa se'n, vargspår!

.



Det blev även några bilder med ny optik på Kievkameran! Väl hemma i "härbret" så va vi lagom trötta! En intressant iaktagelse, som jag faktisk gjort förut, det va att vi va inte speciellt hungriga när vi kom hem! Efter fyra timmars friskt uteliv!
Men efter att vi ha varit hemma några timmar, så smakade maten mycket bra!

Å så va den här dagen nästan över!
En så'n dag! Som man säger i Pistvakt! :)

/Bengan

Postat 2021-03-16 19:12 | Läst 731 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 5327 / Om porträtt

När man börjar att ta porträtt så tittar man nog på hur andra fotografer tagit sina porträtt, och försöker i början i alla fall, att göra något liknande! Jag gör såklart detsamma! Och alla har vi våra föredömen! Säkert både medvetet och omedvetet!

Här är Julia Jackson fotograferad av Julia Margaret Cameron

För övrigt så har vi, min fru och jag alltså, litet träningsvärk efter gårdagen i trädgården! Det va mycket ovana rörelser, typ att kratta, köra skottkärra, klippa häckar som bidrar till träningsvärken! Så idag, hoppas jag i alla fall, att det bara blir en promenad!

/Bengan

Postat 2021-03-15 09:32 | Läst 806 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4 5 ... 7 Nästa