Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4890 / Ibland får jag för mig, i gatufoto alltså, att man vågar inte fota riktigt hela vägen ut... eller?

Människor märker ofta inte när man stannar och fotar dom! Å märker dom det, så brukar dom sällan reagera!
Å kolla, en färgbild i gatufoto! :)

I dag har tekniken gjort så att man kan fota på gatan utan att det märks! Kameran sköter exponering och avstånd och filmrullen är oändlig! Och man behöver inte ens sikta riktigt rätt heller med sitt höftskottet! Med dagens skärpa, så kan man förstora sig fram till en bild! Å man kan utlösa kameran med mobiltelefonen också! Man kan tex stanna en bit från nå'n man vill fota, titta ned i mobilen samtidigt som man tittar åt ett annat håll när man trycker av!
Men varför blir det inte bättre bilder? E det e olämplig fråga? ;)
Å visst vet jag att bildsmaken e olika!
Men jag tycker att jag sällan ser riktigt bra bilder i den här gatufotobildmassan som det blir numera! Å nu finns det andra gatufotosidor än FS, och det e dom jag tänker på mest! Några bra bilder finns såklart! Ingen regel utan undantag! ;)

Och jag tycker vidare, så får vi se hur det går! ;)
Så verkar det vara många som kallas till gatufotoarenan, gatans teater! Titta tex på hur många bilder som ligger i Gatufotopoolen här på Fotosidan! Nu har antalet bilder här på FS inget att göra med hur bra fotografer det finns såklart! Men varför så många kallas till gatan , vet jag inte riktigt heller! Det kanske e litet kittlande och spännande att fota så här! Men ibland undrar jag då varför man inte löper hela linan ut litet bättre! Det e ofta fotograferat lång ifrån, och så gör man ofta en "pratbubbla" till bilden så betraktaren förstår va bilden handlar om!

Men, jag har faktiskt sett gatufotografer, här på Fotosidan, som inte ger bilden någon rubrik, utan det blir bara filnummer! Och ofta så talar den bilden själv så pass bra till oss, så någon pratbubbla eller rubrik behövs inte! Så varför inte pröva att jobba litet så vid tillfälle! Jag blir litet störd då jag tittar på en bild där fotografen redan talar om vad bilden betyder! Ursäkta min lilla egenhet!  ;)

Men hur som helst, många verkar vara kallade till gatufototot, men jag tycker nog ändå att få verkar "våga tillräckligt", så det blir mest någon slags avståndsgatudokumentär! Tycker jag! :) Ofta med för många bilder, just för att det går att ta många bilder numera! Men jag tycker ändå att man borde våga litet mer på gatan än att bara ta många bilder! För människor e inte farliga! :)

Å nu e det här e bara vad jag tycker, å det e ingen naturlag som man behöver bry sig om! De e bara mitt personliga tyckande! ;) Vill bara skriva det så ingen tar det här personligt och bryter ihop efter att ha läst det här! Det här e bara en åsikt! ;)

Ha nu en bra fortsättning på det nya fotoåret!
/Bengan

Postat 2020-01-03 14:41 | Läst 2482 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Straight 4889 / Visst fanns det annat på Fotografiska att titta på!

.

.

Men min behållning av dagen på Fotografiska det var ändå bilderna av Pentti Sammallahti!

/Bengan

Postat 2020-01-03 10:27 | Läst 1430 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Straight 4888 / I dag var vi på Fotografiska och såg bilder av Pentti Sammallahti!

Har ni möjlighet, se den utställningen!

/Bengan

Postat 2020-01-02 22:32 | Läst 1786 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Straight 4887 / Tiden går fort, så god fortsättning!

Tittade igenom en mapp nyss, hittade några äldre bilder, så här kommer dom! Årtalet på den här bilden, vad säger du Magnus?

.

Här e det nog 2018 på Honsgatan!
.

.

Planket i Vitabergsparken 2018!  (Tror jag året va)

.

Bistron i Gnesta se'n lördagskväll i höstas!

.

Kolmila i Skottvång! Kan vara 2012!

.

Här e Roffe nyss 2020! Roffe har varit på hundpensionat i nyårshelgen! Roffe blir upprörd och ilsken när det smäller! Tror ilskan hos Roffe kommer av när han va yngre och några glin smällde en smällare nära en gångtunnel där vi gick! Det va tur att jag hade Roffe i ett bra koppel!
Men det va lugnt på hundpanget, det ligger långt ute i skogen! Däremot va det en del andra hundar att hålla reda på för Roffe, så nu e Roffe aningen litet hes, och ganska trött!

Nog för nu!
I morgon Fotografiska!

/Bengan

Postat 2020-01-01 20:09 | Läst 1591 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7