Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3391 / Inget är som väntans tider! Eller e det kanske längtan? På Fuji X200! :)



Nu e OS slut, å nu väntar vi på nästa OS! Eller så längtar till fredagskvällen eller så väntar vi på eller till nästa semester, eller så längtar vi till en ny kamera! Vi längtar ständigt, dagen e inte tillräcklig! ;)

Och rykten går om en ny Fuji! X200! Utseende som en X100 men med 24 mpix, 2,8/18,5 mm och utvikbar skärm! Det vore nog en kamera som skulle utveckla mig ännu mera! ;)

.


Å andra sidan, min X100 från 2011 funkar ju fortfarande bra, för det e väl inte kameran det hänger på! Och håller jag på att byta skärmskydd på X100! Jag har en rulle genomskinlig packtejp som funkar bra till det! Men man bör man inte vänta för länge mellan bytena, för då fastnar tejpens klister på skärmen! Men det går  att ta bort med bensin! :)

Annat i Kungariket Rohan då?
Jo han kejsaren Macchiarini har fått kläder! Tidigare vågade ingen säga att han va naken! ;)

Nog om detta!
Å mörkret närmar sig! :)
Äntligen!

/Bengan

Ps. Vad gäller bilden här ovan, så e den tagen inne på lagret till Tour Agenturer i Årsta 1964. (M Leica å 35 mm) Jag jobbade som packare här. Å det verkar vara jag som också satt upp några bilder på väggen....

Postat 2016-09-08 13:02 | Läst 1537 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3390 / Mer mörker kommer snart, så försök att hålla ut tills dess!

Nu böjar det droppa in bilder i poolen Night Hawks! Kul! Och den bästa tiden e ännu inte här! Det kommer en tid då det e mörkt nästan hela dygnet!  Så försök att stå ut tills dess! :)

/Bengan

Ps. Man kan börja träna redan nu genom att ha kameran med även på kvällar och nätter! Så det inte blir så chockartat senare!

Postat 2016-09-07 08:27 | Läst 1349 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3389 / Samtal med avhoppade medlemmar från Fotosidan!

Självporträtt Dogma



Internet gör det möjligt för nästan alla att vara med i debatten! På gott och ont! Och i lärande av olika saker kan det visst vara bra med internet! Problemet kan uppstå när några anser sig vara duktiga i något ämne, och kanske hänvisar typ till: "Jag har minsann kört bil i så många år så jag vet nog!" Eller att "jag har jättemånga dyra bilar i garaget!"  Nu skall jag inte vara helt orättvis, för vissa elever tycker att det här räcker, att ha många dyra bilar i garaget alltså! ;)

Men för att tala om det här litet på djupet, tex om pedagogik i sammanhanget! Undervisning eller tips och råd är aldrig neutrala! Antingen är det ett sätt att försöka hjälpa till, som att frigöra människor, i tex konst, eller ett sätt att tämja dem, eller uttrycka sin egen frustration över livet.
Samma kan ofta sägas om ledarskap på både organisationsnivå och samhällsnivå.

Ingen kan frigöra någon annan, kan man väl säga! Inte heller kan vi frigöra oss själva i ensamhet genom kommentarer till andra! Frigörelse eller utveckling är något vi gör i nära samtal med andra, i våra relationer, ofta mellan fyra ögon, eller i grupp, där vi känner de andra och litar på de andra och då vågar formulera våra egna problem och där kanske kan finna lösningar.

Jag tänker på de kommentarerna som då och då dyker upp omkring bilder på Fotosidan! Som har gjort att flera tidigare medlemmar lagt av! Kommentarer som ofta speglar en stor egen ensamhet, och en total brist på pedagogik, och som inte ger någon positiv hjälp!

Så kortfattat kan man nog säga att "bloggtrollens" kommentarer speglar ensamhetens röst via internet!


Nog om detta!
För natten kommer! :)
Å poolen Night Hawk e i gång! :)

/Bengan

Postat 2016-09-06 13:29 | Läst 1355 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Straight 3387 / NightHawks! Att fota på kvällen/natten!

Nighthawks är en oljemålning av Edward Hopper som porträtterar människor på en bar sent på natten. Det är Hoppers mest berömda verk!

.

Söderport

Fotografering på se'n kväll/natt i tex en stad, har ju numera blivit mycket lätt med digitalkameran, men få fotografer verkar ändå fota på kvällen! Och nu under sen höst och vinter, så är ju dygnet mer mörkt än det är ljust i Sverige, så vad e problemet? Är det vanans makt eller ödet? ;)

.

Ghost Rider..

.

Södra Station

.

#2614225

.

.

.

.

Å har man ingen riktig kamera, så går tex en iPhone 4S ändå ganska bra på kvällen!

Hur som helst, nu vaknar i alla fall poolen Night Hawks här på FS ur sin dvala, för mörkret kryper allt närmare! Så varför inte pröva nå't litet annorlunda fotograferande? Ta med kameran på sta'n även under kvällar/nätter och ta bilder! Och lägg se'n bilderna i poolen Night Hawks!

Jag vet att poolen Night Hawk inte blir någon kioskvältare, vi är ju mest dagsljusfotografer, fotovanan e nog så liksom, men hoppas ändå att några fotografer vågar gå på kvällen med kameran! :)

/Bengan

Postat 2016-09-06 08:44 | Läst 1291 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Straight 3388 / Plötsligt syntes det en skugga på farstubron och Roffe satte igång att skälla!

Va f-n e det nu då, tänkte jag? Föste undan Roffe och öppnade dörren! Aha, de va bara Gert som hade fått skräp på vindrutan och kört upp till oss för att torka av vindrutan! Så sa han i alla fall! ;)

.

Å det va trevligt med en pratstund under tiden Gert torkade av vindrutan! Han berättade om att han nyss kommit hem från Aston-träffen i Windsor! (England)
Så det va nog därför han kom upp hit för att torka vindrutan! För å berätta alltså!  ;)

.

Tog två bilder av bilen å Gert! Blå färg ser nästan "brun" ut i svartvitt! Konstigt va?
Se'n brummande Gert iväg i skymmningen! Schysst ljud i motorn!

/Bengan

Postat 2016-09-05 21:18 | Läst 1469 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Föregående 1 ... 8 9 10 ... 11 Nästa