Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3107 / Amatörfotografins problem, de e nog formen och ytan!

Rast...

Amatörfotografin styrs nog mest av formen på bilderna, typ komposition, skärpa och olika tillägg som man kan göra på bilderna, så dom blir mer uppseendeväckande! Tillägg som våra "vänner" tillverkarna, såklart gärna tillhandahåller! Inget konstigt med det! Vi lever i ett fotokommersiellt hav, som säljer grejer, och hur skall man hitta alternativ i det havet? Hitta ingångar till nå't annat!

Jag tror det kan vara intressant att titta litet utanför ramarna ibland, annars tror man fotovärlden bara består av stora, vackra, kolorerade printar med superskärpa! ;)

De e klart att man kan jobba vidare på den "perfekta bilden", läs skärpa, komposition, stort och vacker yta, om det räcker! Men varför inte pröva ett djupare innehåll i bilder? (Nu e det här med "djupare" innehåll en smakfråga såklart, men tex att i alla fall våga släppa litet på superskärpan) Och kanske inte heller sikta in sig på nästa fantastiska kamera som skall göra de superbra bilderna! För det kommer snart en ännu nyare kamera!

Tror det här e bra att fundera på!
För den som vill!

Ha nu en fin helg! :)

/Bengan

Postat 2016-01-09 09:53 | Läst 1297 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3106 / Ett smygfoto! Å vågar man publicera den här bilden!?

Att fotografera har sina risker! Att fotografera människor i olika situationer kan ha stora risker! För människor vill såklart bli avbildade på ett bra sätt och se snygga ut på bild! Ni vet själva va! Jag vet i alla fall själv! Men vissa bilder har jag svårt att låta bli att ta! Även om jag anar den kommande faran! :)

Och det här är även den svåraste delen av fotografin, att fota i närmiljön! De flesta fotografer åker utomlands, där ingen känner dom, och dom känner inte miljön heller för den delen, för att där ta sina ofarliga bilder! Och så tar dom likadana bilder som man redan sett i resekatalogen!
Hur spännande e den redovisningen på en skala!? ;)

Här är det annat! Här utsätter jag mig för faran på armlängds avstånd!  Å jag va tvungen att ta bilden! :) Och att det inte hände nå't vid bildtagandet, det va nog bara litet tur, eller att motivet inte märkte fotandet!  Eller kanske inte brydde sig...

.

Min fru med papiljotter i håret läsande DN! Tog bilden för jag tycker hon e så vacker även så här! Nära vardagsdokumentation alltså! :) 

/Bengan

Ps. Förbereder mig i alla fall på att det kan bli litet extra utgångar med Roffe framöver, och ett antal extra diskningar, och även några kaffe på sängen, litet beroende på hur bilden uppfattas! 

Men stor konst kräver både risktagande, men även uppoffringar av konstnären, annars blir det bara mellanmjölk av det hela!  ;)

(Papiljotter (från franskans papillote, av papillon, fjäril) är små rullar  som används för att styla och locka hår, ofta i kombination med en hårtork. Wikipedia)

Postat 2016-01-08 12:51 | Läst 1804 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Straight 3105 / Skärpa i bilden! Eller räcker det med litet extra bra kontrast?

Vi lever i en skärpetid, i alla fall i amatörfotografin! För amatörfotografin styrs ju av tillverkarna av fotoutrustning! Å det nya som kommer skall hela tiden vara skarpare! Och snabbare såklart! Tänk om tillverkarna skulle börja tala om komposition, eller olika fotoprojekt, eller hur ta ut det mesta av din tidigare kamera, hur skulle försäljningen då se ut? ;)

Men nu e vi i skärpetiden alltså, å skarpast e bäst! Men bra kontrast blir ofta också bra! Bilden här nedan har ganska mycket kontrast! Jag har dragit litet extra i "kontrastreglagen" i PS och tycker bilden ser hyffsat skarp ut så här! Så det räcker i alla fall! Förstora bilden så kanske det syns bättre!

.

Å som vanligt e bilden tagen med Fuji X-E1 och ett 35 mm äldre piratobjektiv!
Tycker X-E1:an funkar bra med piratobjektiv!

/Bengan

Ps. Å tack för modellarbetet Ronny!

Postat 2016-01-07 21:46 | Läst 1283 ggr. | Permalink | Kommentarer (11) | Kommentera

Straight 3104 / Roffe och kyla!

I går eftermiddag, c:a - 18

Vår hund Roffe e ju Dansk och Skåning, och borde med den bakgrunden vara litet känslig för kyla! ;) Men icke, det har vi märkt förr om åren! Å de senaste dagarna har det varit litet friskt i Gnesta, - 18 grader nere på fälten där jag går med Roffe! Vi har några vänner som också har hundar, där stannar hundarna efter ett tag, då dom tycker tassarna e för kalla! En annan av våra vänner måste bära sin hund när det e så här kallt! Det här e ju saker vi också tänker på, så vi stannar ofta upp Roffe för att känna på tassar och mage! Å visst e tassarna litet svala och magen också, men den enda tacken vi får är; "E ni klara snart så jag kan nosa vidare!"

Och visst har Roffe hår mellan tassarna, men undrar ändå om det är den som isolerar så bra? Å det fastnar konstigt nog inget snö eller is i det tasshåret heller!?

Nåja, det funkar bra med Roffe i kylan, och det e ju det viktigaste! Tack för det Roffe!
Men något vi märker, de e att han äter mera då det e kallt!

.

Men visst e det skönt att ligga vid elementet!  Å tycker det e hyffsat tonomfång på bilden!

Å nu en påtår!  (De blir det där Hotellkaffet från Helsingborg)

/Bengan

Postat 2016-01-07 10:43 | Läst 1364 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Straight 3103 /

Today's view from the driver's seat

.

And somewhere strive constantly Merrimac...

/Bengan

Postat 2016-01-06 18:58 | Läst 1029 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 ... 6 7 8 ... 9 Nästa