De fagra blomsterängar
Har visat fåglarna på ängarna utanför byn, men här är bilder på landskapet. Träden är borta, kråkorna är besvärliga nog mot vadarnas ägg. Ser varje år förändringen, från den kalla till synes döda jorden kommer det upp. Svävar som en mjuk ljuvlig matta över i överflödets tid. Men att förstå allt detta till fullo, det är jag oförmögen till.
Detta är bildomgång nr 2 från mapp nr 12, allt taget under en förmiddag. Ibland händer mycket samtidigt. Två omgångar kvar att publicera efter denna. Måste tagit 500 bilder den dan.
Just nu mycket gulplister och ängssyrasaftigt grönt, i våtmarker behövs ingen bevattning eller gödning
En del gräsarter bryter av. Skönt att inte allt är kvävegrönt
Prästkragarna där det är lite mer höglänt (en meter över havet?)
och jag vet inte - slåttergubbe? fibbla?
Och nu över till något helt annat - läsarfrågan. När jag senare tog bilder på en vråk, svepte denna lärkfalk plötsligt förbi i mulet väder på långt håll. Hemma ser jag i den usla bildkvaliten till trots, att falken tagit något. Faktiskt tycker jag det ser ut som en ladusvala. Men det går ju inte att avgöra. Frågan är - kan en lärkfalk slå en ladusvala?
Annars tycker jag också att det ser ut som en Ladusvala, i sista bilden finns i alla fall en sådan efter Falken också.. har för mig att Lärkfalken är en av få fåglar som kan ta en Tornseglare.. men jag har inte full koll på detta..
Hälsn!