Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

765

  Fortsätter idag med att lägga ut färdiga bilder via platta. Har varit upptagen  med barnbarn, men i kväll har jag lyckats få in bilder från både kamera och mobil i plattan. Återstår sortering och testa olika framkallningsprogram. Bilderna idag är bara lite trädgårdsbilder. För någon vecka sedan.        

Startar med björnbären som blir färre än vanligt, torka tror jag.

  Sedan en svala i lätt regn, de är svårfångade.   

Okänd art för mig.    

   Fikonen är många men tror inte de hinner bli mogna.     

   Persikoskörden ser ut att bli god, här är ett av träden.     

  och ett annat, spaljerat. Har ett par träd till.    

Inlagt 2018-08-17 18:54 | Läst 430 ggr. | Permalink
Har precis fått en fikonbuske, blir lite orolig när du säger att du inte tror att de hinner bli mogna i år, det har ju varit den varmaste sommaren på 260år så man undrar då när hinner de mogna?
Svar från Vibybo 2018-08-17 19:11
Tja, tidigare har bornholmsfikon mognat en gång riktigt hemma, och då fjolårets fikon eftersom vintern var frostfri. Har det som prydnadsbuske. Tyvärr var sommaren den gången för sval så de blev smaklösa utan sötman. Kanske det hinner i år, kanske du har en bättre sort. Hoppas du inte har superhöga förhoppningar. Men i växthus kan det nog bli bättre. Normalt sett fryser Fikonen sönder här hemma, de står i en rabatt, inget skydd alls.
Hej -Stefan.
Det ser da ud til at gå fint med din "platta". Jeg så på dansk TV, at fignerne var super i år ? Men der kan jo være forskelle på levestederne.
Billede nummer 1 er helt utroligt.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-08-18 07:00
Tack Erik, jag får se om de hinner mogna, mina fikon står helt fritt och brukar frysa sönder innan de är färdiga.
Ser man din skörd så börjar jag nästan tro att du flyttat till ännu sydligare trakter än Skåne.
Fikon och persikor, det var inte dåligt.
Svar från Vibybo 2018-08-18 11:29
Hej, jo det blir en hel del i år. Är väldigt tveksam om Fikonen får både mognad och smak. Persikorna däremot blir det mängder av, det blir nog marmelad av de man inte hinner äta upp.