Natur med mest fåglar, blommor och makro. I övrigt allt som kan verka intressant.

754

Detta är bilder på det som flyger, försökte samla bilder till ett ämne.    

Först årets ormvråksungar, redan flygande och här överraskade i de första solstrålarna.        De har utseendet.        Sjöfartsverkets helikopter som av någon anledning flugit över huset en period flera gånger om dagen samma sträckning. Det är livräddningshelikoptern Augusta Westland 139, en av tre, som troligen går sträckan Kristianstad - Växjö. Tillverkad 2013 och har 15 sittplatser.       Hmmmm... blåmes eller talgoxe den här ungen?         Ladusvalan sträcker på sig             Fasankycklingarna snart stora, här överraskad i gryningen, ungarna verkade klara sig själva, gick tillsammans.    

Inlagt 2018-08-05 14:42 | Läst 606 ggr. | Permalink
Hej Stefan fina bilder på fåglarna men svalan är nog en hussvala (ladusvalan har längre stjärt ) Första o andra bilderna mycket bra fotograferat Hälsningar Gert
Svar från Vibybo 2018-08-05 16:06
Tack Gert, jag var osäker, du har helt rätt om stjärtlängden. Tycker det ser ut som en årsunge, dessutom har den antydan till ladusvalans röda på hakan, det var det jag gick efter.
Trevliga fågelbilder och bilden på Ormvråksungen är fin, men jag gillar Svalan som sträcker ut vingen den får min röst i dag.
Ha det gott/Stig
Svar från Vibybo 2018-08-05 17:36
Tack Stig, den såg oemotståndligt söt ut.
Hej Stefan!

Det är en glada som du fotat, inte ormvråk. sedan har du rätt i att det är ladusvalor du fotat. De unga ladusvalorna har korta stjärtspröt precis som på bilderna du visar. Blåmes på den unga mesen.

Hälsningar,

Daniel
Svar från Vibybo 2018-08-05 19:36
Som det kan bli! gladan flyger rundor över huset varje dag, och ormvråken har sitt bo ungefär 300 meter från gladans, och jag skriver tokigt. Ska erkänna jag har problem med ord ibland, både att komma på dem och sen kan jag byta ut dem, det är som det är. Men livet känns bra ändå. En märklig sak är att ormvråkar kan hålla sig cirklande mycket nära gladans bo, vet ej orsaken.
Fina bilder, normalt är det svårt att komma ormvråken så nära, men ungarna är troligen mer medgörliga
Svar från Vibybo 2018-08-05 22:03
Tack Peter, rovfåglar är skygga vid boet, det är säkert. De här ungarna hade just börjat träna sina flygfärdigheter, stod där mycket förra året och hörde hur deras vingar brakade i skogen när de övade.
Fina fågelbilder! Fjärde bilden, jag håller en slant på blåmes.
Svar från Vibybo 2018-08-05 22:01
Tack Christer, det gör jag med.
Fina bilder, men jag tyckte redan innan Daniel skrev att det var en Glada att den mer liknade en Glada än en Ormvråk, färgen stämmer inte med Ormvråkar.. Men jag har väldigt liten erfarenhet av Glador.. vi har dom inte här.. 'Mesen' har ju lite blått på stjärten, det känner jag inte igen från Talgoxar.. Tyckte likaså att du först hade rätt om svalan!
Hälsn!
Svar från Vibybo 2018-08-05 22:04
Tack Jan, den är ju ganska slank, och röd som i röd glada. Och glador är det gott om i Skånes slättbygder.
Det blev en meget interessant serie Stefan.
Hvad er det som svalerne sidder på ? Her i DK har de svært ved at finde noget at sidde på, vi har næsten alle luftledningerne gravet ned i jorden og næsten ingen svaler tilbage.
Med venlige hilsener fra Erik.
Svar från Vibybo 2018-08-05 22:07
Tack Erik, det är telefontrådar. Här är utanför byn finns så mycket med dammar och vattensjuk mark att luftledningar är bäst. Men snart finns inga ledningar mer, alla ska ha 5G, utom djuren.
Svalan som sträcker på sig blir min favorit och sedan var det en väldigt stor fågel som flög över hos dig. ;) Med vingarna på taket.
Svar från Vibybo 2018-08-06 09:00
Tack Margareta, den rundflaxande flygaren går sin rutt, precis som gladan. Som du ser på rotorbladen använder jag elektronisk slutare, jag gillar en tyst kamera.