Jag har tänkt på en sak...
De tu
Två ska man vara. Sägs det.
Ekologiska mördarhallon
Det är nog lika bra att jag slänger in en bild på en gång så de som inte orkar läsa i alla fall fått sig ett foto i en blogg på Fotosidan :-)
Ni kanske inte tycker hallonen ser så där fräscha ut som man förväntar sig i fotograferad mat (?). Anledningen är att de är kokta. Ni minns väl larmrapporterna om hepatitsmitta i frysta hallon för ett tag sedan. Inget att göra sig lustig över, det kan vara allvarligt med hepatit.
Blev sugen på lite godis och plockade fram maränger och vispade grädde och hittade ett paket hallon i frysen. Ekologiska. Det ni! Läste på paketet att hallonen kom från Chile och Serbien och att de packats i Polen. Ekologiskt? För att kallas ekologiskt borde det finnas fler kriterier än att produkten kanske inte har besprutats med miljögifter. Transporter runt halva jorden känns så där lagom ekologiskt tycker i alla fall jag.
I Danmark stoppades importen av hallon från Serbien redan 2011 tror jag. Mina desserthallon kokades i micron för säkerhets skull.
Och om det är någon som har synpunkter på rubriken och kanske anser att de övriga ingredienserna i min dessert "mördar" lika mycket som hallon så vill jag påpeka att både vispad grädde och maränger mest består av luft.
Hmm... undrar hur det står till med luftkvalitén i Solna?
Nu blir det kaffe och nån sorts marängsviss.