Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Morgon 2 av 3, med helt andra förutsättningar..

***

Det blev Slussen även den här 'tidiga' morgonen, när jag lämnat lägenheten till hantverkarna vid 07:00 för att sen driva runt i tillvaron fram till 15:00, när det då fungerade att gå hem och sova lite efter de tidiga morgnarna, och rätt så långa dagarna.. Och  vädret fortsatte att vara lite överdrivet fint, och lite för varmt, även när det bjöds på dimma, som dagen innan.. här.

Så här följer ytterligare bilder på arbetspendlande människor nära Slussen i Stockholm, här ett gäng från Götgatsbacken ner mot Hornsgatans början..

De flesta tar höger ner mot Guldbrons fina nedförsbacke.. Gamla Riksdagshuset i bakgrunden straxt hitom Riddarholmskyrkan.

Tror den första hojen är eldriven..

Sen gick jag ner och satte mig på bänken vid brofästet i den flödande solen i klart mer än en timme, tills det blev för varmt..

**

Motiven blev likadana som dagen innan, men utan dimman.. endast lite sjörök eventuellt, och ett extremt starkt motljus!

Vill man redigera ovanstående bild efter det mörka i bilden, så ser den ut så här..

             

             

             

Någon tog med sig kudden..

             

              

Sen stod solen för högt och det blev för varmt trots september.. Så jag gick in på 'Bröd & Salt' för en tidig förmiddagsfika.. Och gick sedan in bland Gamla Stans svalare gränder, som vilken turist som helst..

Allt fotat med Z50 + Zdx 16 - 50 mm. Fotat i JPG.     Tack för mig!

Postat 2024-10-06 13:50 | Läst 220 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En cirkel i en kvadrat, kan det vara något..?

***

Kanske är det ett rymdskepp som landat.. eller ett byggt observatorium.. Så här blev tydligen 'bygget' när nu den 'utdraget' långa byggnationen 'i/på' kvarteret 'Plankans' innergård på Södermalm i Stockholm, bara tvärs över Hornsgatan från 'min' fastighet nu i stort sett börjat bli klar.. Det har väl pågått 'stridigheter/protester' och överklaganden där i säkert 20 år, innan domstolar till sist gav kommunen/Svenska Bostäder rätt att börja bygga, det kvarteret ligger direkt på andra sidan Hornsgatan mittemot den 'vinklade' byggnad jag bor i. Har ju haft en byggkran som ofta stuckit in från höger på bilder tagna från min balkong vilket varit ok, det blir ju som ett 'tidsdokument' i tillvaron på en del foton, bygget av den nu runda fastigheten på den ursprungliga kvadratiska byggnadens innergård har också pausats under en längre tid, tror det varit ekonomiska skäl till det.. Går säkert att googla på.. Svenska Bostäder, Plankan osv..

Gick förbi där igår, och nu såg det mestadels klart ut, och lite överraskande med en rund byggnad 'inuti' en kvadratisk byggnad (på gården) och lika hög som den kvadratiska och där 'stående' på en hel del pelare, en fastighet utan ett par nedre våningsplan.. Blev mest överraskad när jag ställde mig på den runda fastighetens innergård och tittade uppåt.. Och då med bara en rätt så liten cirkel av himlen synligt.. Alla bilder här fotade med min Iphone 12 med både 'normalobjektiv' 4 mm. och 'vidvinkel' 2 mm. och olika panoraman, även på höjden..

Kvarteret 'Plankans' fastighet på Hornsgatan..

Den tidigare obebyggda stora kvadratiska fastighetens innergård, där numera en rund byggnation har landat, där det tidigare var en öppen yta med en hel del grönska.. Här fotat med 4 mm. Iphone 12.

Här med 2 mm..

Ett 'höjdpanorama'..

Tack för mig!

Postat 2024-10-03 18:15 | Läst 237 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera