Tillvarons fångade bilder..

Att spegla det jag gillar.

Vitt väder i 'Fjollträsk'..

Så kom den då, snön! Det började lite lätt för några dagar sedan, men nu är 'kanonen' igång.. med allt vad det brukar innebära här.. 'Trafikapparaten' brukar vara sårbar även utan snö och halka..

Så nu går vi mot kallare tider.. känns som det gäller världen i stort.. trots klimatuppvärmningen..

Här följer en fortsättning på denna blogg.. http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/expeditionen.htm

Tack för mig!

Postat 2016-11-09 10:55 | Läst 1422 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera

Ytterligare några kompisar i lunden..

Också de var möten under gårdagens lilla men fina promenad i Tantolunden på Södermalm. Igår var det snöfritt här, men idag låg marken vit redan från morgonen, och några minusgrader har det också varit under dagen.. men det blev inga foton idag..

Här är några möten återigen från gårdagen, lördag..  Steglitserna fanns där dom brukar vara..

En Ekorre visade också upp sig, det ser man inte varje gång man promenerar här..

Lönnens frön är tydligen en favorit!

I viken låg en liten flock Knölsvanar, på håll såg det först ut som Sångsvanar.. men icke! På sjömärket sitter en Skarv..

På lite håll kunde en Sparvhök ses jagas bort av 'lundens' Kråkor, efter ett kort besök där..

Sen gick jag hem, det började redan mörkna..     Tack för mig!

Postat 2016-11-06 23:00 | Läst 874 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Min kompis i lunden..

Bättre med en kompis i 'lunden' än tio i skogen.. Det blir i alla fall närmare för mig.. och då är det som vanligt Tantolunden på Södermalm som avses.. Hade tänkt lägga in fler bilder från dagens lilla promenad där, men min kompis visade sig så fint, så det blir bara bilder på 'henne' (?) i denna blogg..

Vi har setts tidigare, men då hade hon fortfarande lite 'kid-prickar' på sig.. Dom var borta nu, men hon är inte riktigt vuxen än, fast väldigt fin med sin nya vinterpäls, förmodligen den första dessutom! Här är från ett tidigare möte: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/200-meter-hemifran.htm

Här är bilder från idag..

Annars så låg hon och vilade när vi fick syn på varann, kanske 7 meter bort..

Här gick hon fram mot mig, och det skiljer endast tre meter..

Sen blev det läggdags igen..

Tack för mig!

Postat 2016-11-05 23:28 | Läst 1064 ggr. | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

Bilder, mest av 'dokumentationskaraktär'..

Förvänta ingen 'bildkvalitet' här.. bilderna från igår togs under min promenad efter säsongens första snöslaskande under morgonen och förmiddagen, men som övergått till lätt regn när bilderna togs under tidiga eftermiddagen, och ljuset fick bli ISO 800 på min lilla vattentäta Nikon 1 AW1, objektivet var det likaså täta normalzoom objektivet 11 - 27,5 mm. (30 -75 mm. på FF) Det jag provade att fota var 'siskorna' utefter Årstaviken igen. Det var drygt en vecka sedan senast jag fotade dem med fint resultat, men sen har dom mer eller mindre varit försvunna sen dess.. Men nu med det dåliga vädret igen så har fåglarna 'tryckts ner' till marken igen, eftersom deras föda regnat ner på backen, och det är frön från Alträdets små kottar som åter hamnat där! Jag såg mest Grönsiskor precis som förra gången, men även en del Gråsiskor också, och dom uppträdde lika 'ogenerat' även denna gång, dom är bara ett par meter ifrån..

Det som skiljer detta möte åt mot tidigare, var dels att plötsligt dök Höken upp.. En Sparvhök som försökte ta Grönsiskor.. Finns väl nästan ingen mat på en sån liten fågel..? Hur som helst så fick jag några 'suddisar' i farten på den, och det verkade som den blev utan byte.. Det andra fina mötet var en liten flock med sex Gråsiskor lite bortom Grönsiskorna, men nu i efterhand när jag redigerat de mestadels suddiga bilderna så ser jag att en 'Gråsiska' som flyger iväg har en helt ljus/vit övergump.. Då är det en Snösiska.. i min värld! Det är några årtionden jag såg en sådan senast..

Vid Tantobadet, Södermalm.   En Grönsiska och en Gråsiska flyger upp när Scanian kommer rullande..

En Gråsiska i mitten, annars Grönsiskor..

En Gråsiska med lite rött på huvet, annars Grönsiskor..

Sen kom Sparvhöken.. som en mörk skugga.. taget med höftskott och lång slutartid, i 'mörkret'..

Och där försvann den..

Lite längre bort landade en liten flock på sex Gråsiskor..

När en flög iväg så blottade den sin ljusa 'övergump', för mig så är det då en Snösiska! Gråsiskor har inga ljusa/vita övergumpar vad jag vet.. Kanske finns nån annan som lärt sig annat, skriv gärna en kommentar i så fall.. Kanske fler i den lilla flocken också hade ljus övergump..?

Tack för mig!

Postat 2016-11-03 21:21 | Läst 933 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Kråkorna..

På berget (Tantolunden, Södermalm) nära mig, så finns det alltid ett gäng Kråkor som håller till. Kanske fler nu än under sommartid. Dom håller oftast till vid den västra 'toppen' i Tanto, och blåser det friska vindar från den riktningen så gillar dom att 'busa runt' i lufthavet och jaga varann, dom verkar ha kul helt enkelt.. Flera gånger tidigare så är det också dom som talat om för mig när det finns Duvhök där.. Då har dom alltid ett extra irriterat 'krax' som aldrig hörs annars.. det har säkert hänt fem gånger genom åren, och det har stämt varje gång, när jag gått dit! Sen så finns det en Kråka som är extra tolerant och orädd, för alla. När dessa bilder togs kom den spatserande mot mig och stannade först när den var kanske två meter ifrån.. fick problem med närgränsen på objektivet där.. Fina och trevliga är dom i alla fall, och lär väl tillhöra dom intelligentaste bland fåglar..

Bilder från 'toppen', tagna för fyra dagar sen..

Inte alla Kråkor orkar hålla på och jaga varann och busa.. Här är den 'lugna' varianten av Kråka..

Och där kommer dom 'busiga Kråkorna förbi igen..

Sen försvann dom tillfälligt och jag gick vidare..     Tack för mig!

Postat 2016-11-02 12:58 | Läst 1127 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera