Att spegla det jag gillar.

Ytterligare några kompisar i lunden..

Också de var möten under gårdagens lilla men fina promenad i Tantolunden på Södermalm. Igår var det snöfritt här, men idag låg marken vit redan från morgonen, och några minusgrader har det också varit under dagen.. men det blev inga foton idag..

Här är några möten återigen från gårdagen, lördag..  Steglitserna fanns där dom brukar vara..

En Ekorre visade också upp sig, det ser man inte varje gång man promenerar här..

Lönnens frön är tydligen en favorit!

I viken låg en liten flock Knölsvanar, på håll såg det först ut som Sångsvanar.. men icke! På sjömärket sitter en Skarv..

På lite håll kunde en Sparvhök ses jagas bort av 'lundens' Kråkor, efter ett kort besök där..

Sen gick jag hem, det började redan mörkna..     Tack för mig!

Inlagt 2016-11-06 23:00 | Läst 878 ggr. | Permalink
Vilken färgprakt Steglitsarna är otroligt vackra. Och du fick riktigt bra bilder på dem. Inga dåliga promenader. Det ger verkligen utdelning. Alltid spännande och dramatiskt att se och höra när kråkor jagar efter sparv eller duvhökarna.
/ Bengt
Svar från ehrsa 2016-11-07 10:44
Hej! Känns som jag ofta blir positivt överraskad den här årstiden, när jag går en liten sväng i Tantolunden! Mycket är nog tack vare de odlingar folk har i sina koloniträdgårdar här, de drar hit både Rådjur och Seglitser.. med flera arter! Steglitserna är väldigt 'tacksamt' att få fotografera, dom gör sig extra bra på bild! Den här årstiden är det också lättare att upptäcka de flesta fåglar, nu när löven har fallit! Det är kul att man kan se (och fota) så mycket även innanför tullarna.. Ute i skogen ser man sällan så här mycket på en och samma gång! Tack! Bengt. Ha det gott!
Hälsn!
Andra bilden är ju toppen! Steglitsarna är verkligen fina men även de där fröställningarna som de gillar är vackra på bild.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-11-07 10:52
Hej! Tack! Lena. Steglitser är väldigt fina, och gör sig lite extra bra på bild! Lite som Domherrar och Sidensvansar också gör.. Det är väl de starka färgerna som gör det, men det finns ingen mängd av dom här, jag har bara sett tre stycken som mest, men ofta bara två individer.. De där höga Tistlarna vet jag inte vad dom heter, men de verkar vara rena magneterna för Steglitser! Vill man locka Steglitser är det nog såna man ska odla! Steglitser har jag aldrig sett på någon fågelmatning här.. varför vet jag inte? Dom kanske inte behöver ta sig dit, dom hittar mat ändå bland 'odlingarna' vid kolonilotterna.. Steglitserna kanske inte heller gillar den trängsel som det brukar vara vid fågelmatningarna..?
Hälsn!
Ännu en praktserie från dina promenader i Tanto!
Svar från ehrsa 2016-11-07 10:59
Hej! Ja, det har varit mycket fint här den senaste tiden! Nu när löven fallit är det också betydligt lättare att se det som finns här. Det är som jag sagt tidigare, så här mycket ser man sällan om man bara går ut i skogen någonstans.. där kan det kan ofta kännas ganska tomt..! Någon har sagt att i parker i städer så blir det ofta som ett 'koncentrat' av arter som ändå klarar av stadsmiljön, fler arter och även individer per yta, helt enkelt. Och det stämmer nog! Tack! Sture.
Hälsn!
Många trevliga kompisar du har i ditt närområde och snyggt porträtterade också. Det var en fin bildserie.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-07 11:18
Hej! Tack! Stig Det är fint i 'lunden', och det känns som jag ofta bjuds på trevliga överraskningar här dessutom! Men det är nog också ett resultat av alla de kolonilotter med sina odlingar av alla möjliga växter, som ger lite extra mångfald här, så tack till dessa odlare! Oj, nu ser jag lite blå himmel här.. får nog bli ett besök i 'lunden'.. Ha det bra!
Hälsn!
Så många vackra bilder på steglitserna du har i din samling nu. Dom gör sig så fint på tistlarnas frökapslar.
Men jag skulle nog inte gissa på att dom är tagna i november om jag inte visste.
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-11-07 18:15
Hej! Det är sant, vissa bilder med blommor och annat ser mer ut att vara tagna lite tidigare på säsongen.. Sedan igår så är i alla fall marken vit här, men inte mer än 2-3 cm snö.. Gick förbi 'Tistlarna' mitt på dagen idag, och där satt en Steglits.. blev några bilder nu med, får se senare om de tillför något nytt eller 'roligt', annars stannar dom nog på hårddisken.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
Skulle först skriva att bild två var bäst av de här, men skrockade nedåt och fann många fina bilder. Återigen en fin promenad med fina bilder.
Svar från ehrsa 2016-11-07 18:19
Tur att du 'skrockade' neråt.. annars hade du missat fler bilder.. :-) En kort och nära promenad blev det, och man hinner inget mer nu, det blir ju mörkt så otroligt tidigt! Jag kommer ofta inte hemifrån förrän vid c:a 13:00, då har det redan börjat mörkna.. Tack! Margareta.
Hälsn!