Att spegla det jag gillar.

Min kompis i lunden..

Bättre med en kompis i 'lunden' än tio i skogen.. Det blir i alla fall närmare för mig.. och då är det som vanligt Tantolunden på Södermalm som avses.. Hade tänkt lägga in fler bilder från dagens lilla promenad där, men min kompis visade sig så fint, så det blir bara bilder på 'henne' (?) i denna blogg..

Vi har setts tidigare, men då hade hon fortfarande lite 'kid-prickar' på sig.. Dom var borta nu, men hon är inte riktigt vuxen än, fast väldigt fin med sin nya vinterpäls, förmodligen den första dessutom! Här är från ett tidigare möte: http://www.fotosidan.se/blogs/ogonblicksstunder/200-meter-hemifran.htm

Här är bilder från idag..

Annars så låg hon och vilade när vi fick syn på varann, kanske 7 meter bort..

Här gick hon fram mot mig, och det skiljer endast tre meter..

Sen blev det läggdags igen..

Tack för mig!

Inlagt 2016-11-05 23:28 | Läst 1069 ggr. | Permalink
Strålande fin bildsvit! Kanhända permanentbor det rådjur i tantolunden?
Svar från ehrsa 2016-11-06 10:52
Hej! Det kan absolut vara så att det mestadels finns rådjur där, och så länge som dom inte känner sig allt för störda och det finns bra med mat så stannar dom nog rätt så länge här.. Dom är ju bra simmare också så det är enkelt för dom att simma över till Årsta Holmar och sedan vidare mot Årstasidan av viken här, och där finns rätt så hyfsat med skog! Min känsla är att dom inte är rädda för oss människor, möjligen för hundar, och dom är nästan alltid kopplade här. Det här Rådjuret gick t.o.m. närmare mig och stannade bara 3 meter ifrån.. Det skulle säkert gå att mata detta exemplar ur handen med lite tålamod! Väldigt trevligt är det i alla fall att få komma så nära! Tack! Ernst Göran.
Hälsn!
EGW 2016-11-06 17:51
Ja, kanske det går att mata det. Jag läste att rådjur I djurparker ibland blir helt tama. Men det finns ett problem med det. Kommer man alldeles intill ett rådjur så utlöser det en våldsamt aggressive försvarsreflex hos djuret. Därför är djurvårdarna beväpnade med en kraftig påk när de går in till rådjuren, så att de kan försvara sig. Om detta är sant så gör man nog bäst i att hålla sig på sin kant mot dem.
Svar från ehrsa 2016-11-06 18:07
Hej! Tama vuxna rådjur med horn ska man passa sig för, speciellt i brunsttider, då kan man lätt bli spetsad.. Annars har jag burit iland några Rådjur genom åren som hamnat på 'hal is'.. dom har inte en chans att ta sig iland när dom hamnat på alltför blank is.. Men då är dom oftast rätt så trötta, och ganska medgörliga! och det har gått bra, dessutom..
Hälsn!
Måste vara jobbigt för dem i Tanto med tanke på alla hundar som rastas där.
elgenper 2016-11-06 10:20
Ja se, dom där hundägarna....;-)
Svar från ehrsa 2016-11-06 11:02
Hej! Affe. Det känns som nästan alla hundägare sköter sig rätt så bra här, det är mest inne på hundrastgården som dom får springa fritt! Jag tror Rådjuren också har lärt sig just detta. Själv var jag fullt ut accepterad av detta djur, däremot spanade hon väldigt mycket, och lyssnade mot andra personer som rörde sig längre bort.. Mig struntade hon mest i trots att jag vara bara några meter ifrån.. Kanske hon kände igen mig från tidigare..? Jag med mitt stora objektiv och kamera som surrar lite.. Jag kanske har hamnat i hennes minne som 'ofarlig', men antagligen lite konstig.. Jag vet annars att Rådjur känner igen enskilda människor vid matningar, och reagerar olika på olika individer av människor som rör sig där! Tack!
Hälsn!
Så fantastiskt vacker och fint ljus i bilderna! Kan inte bestämma mig för nån favorit men dom där tungan syns när hon smakar på kvisten är charmiga ;-)
Svar från ehrsa 2016-11-06 11:06
Hej! Hon var verkligen fin, kan bara hålla med! Det känns fantastiskt att få komma ett 'vilt' djur så här nära, dessutom innanför 'tullarna' här i Stockholm..! Gillar också bilderna där hon smakar lite på kvisten, eller kanske knoppen där.. Tack! Sirpa.
Hälsn!
Där har du en modell att jobba med!
- hawk
Svar från ehrsa 2016-11-06 11:10
Hej! Ja, hon är jättefin! Och jag får känslan av att hon känner igen mig (och min kamera med långt tele) från tidigare möten i år, därför är hon så orädd för mig. Det var faktiskt hon som gick närmare mig så att det nu endast skiljde tre meter mellan oss.. Det kändes fint! Tack! Håkan.
Hälsn!
Fin serie bilder på din nya kompis.
Ha det gott/Stig
Svar från ehrsa 2016-11-06 11:13
Hej! Tack! Stig. Det känns väldigt fint när man får så här nära och fin kontakt, det är ju ändå innanför tullarna här i 'storstan'.. Så här nära kommer jag aldrig Rådjur ute i skogen.. Får hoppas hon blir kvar där en tid framöver nu!
Hälsn!
Vilken härlig bildserie.
Bilden där hon tittar rätt in i kameran och lipar lite åt dig är ju så skön.
I veckan pratade sambon och jag om att det verkar inte var några rådjur kvar här i området för vi har inte sett några på jättelänge. Vi hade fel, för i går morse var det tydliga bevis i snön då dom varit fram och nallat lite fågelmat på natten :-)
ing-marie
Svar från ehrsa 2016-11-06 11:27
Hej! Man blir glad och varm i hjärtat av såna här möten, hon verkar så genuint orädd och lite nyfiken på mig, så nyfiken så att hon går närmare och stannar inte upp förrän det bara är tre meter ifrån.. Det skulle säkert gå att få henne till att äta ur handen t.o.m.. Jag är säker på att hon känner igen mig med min kamera och tele som 'smattrar' lite, det finns säkert i minnet som något ofarligt sen tidigare möten, hos henne.. Hon reagerade däremot mer på andra människor som rörde sig längre bort, mig struntade hon i.. Såna här möten skulle jag aldrig få om jag bara gick ut i skogen någonstans.. Fascinerande i alla fall att man kan stöta på 'vilda' djur så här, innanför 'tullarna' i Stockholm.. Det finns hopp! Trevligt att ni också har Rådjur, det blir liksom ytterligare en dimension av naturen att få njuta av.. Tack! Ing-Marie.
Hälsn!
En bedårande bildserie på din kompis! Det måste vara skoj att komma så nära som du beskriver och som dina bilder visar. Rådjur i mina trakter är så skygga att minsta rörelse får dem att fly. Jag satt i våras i en glänta och spanade efter ormvråk då en rådjursbock dök upp på nära håll. Jag hann knappt ta en bild innan bocken var halvvägs till Norrbotten :-)
Svar från ehrsa 2016-11-06 18:14
Hej! Ja, ibland har man tur! Det är en speciell känsla när man blir så accepterad som här, och troligen har vi setts nära tidigare också, kanske även ett Rådjur kan minnas sånt, jag tror det! Och det är som du säger, jag kommer heller aldrig nära några Rådjur om jag går ute i skogen.. på sin höjd ser man dom vita rumporna fara iväg.. Tack! Sture.
Hälsn!!
Fina bilder på kompisen.. extra kul där hon mumsar på skott.
Mv/G
Svar från ehrsa 2016-11-06 18:17
Hej! Tack! Gunte. Ibland har vi fotografer mycket tur, så var det igår.. Håller med om 'mumsa' bilderna, de blev fina!
Hälsn!
Fantastiskt fina bilder!
Svar från ehrsa 2016-11-06 18:18
Hej! Tack! Gunilla. Ibland är turen med lite extra mycket.. det känns väldigt bra när det råkar hända!
Hälsn!
Vilken fin kompis du har och en härlig kollektion med bilder blev det. Rådjur kan jag inte motstå trots att de ställer till med både den ena och det andra i trådgården.
Hälsningar Lena
Svar från ehrsa 2016-11-06 22:19
Hej! Ja, visst är hon fin! Känns som vi blivit kompisar nu, jag blev så väldigt accepterad igår.. och kanske hon känner igen mig sedan tidigare möten, jag med min stora kamera som surrar och ett långt objektiv.. Kanske är detaljer hon minns..? Jag var inte farlig förra gången, och inte nu heller! Håller med om Rådjur, dom är riktigt fina, när man får komma nära.. Tack! Lena.
Hälsn!
Fantastiskt fina närbilder! Snyggt fångat!
Svar från ehrsa 2016-11-06 22:21
Hej! Tack så mycket! Ibland har man tur att råka vara på rätt plats och rätt tid.. ja, du vet! Såna här bilder får man heller aldrig ute i skogen, där sticker Rådjuren direkt.. Tack! Mikael.
Hälsn!