.k.

Att formulera sig i ord är ett sätt att tänka - att fotografera ett sätt att se

.k. Höstfest på Fotografiska - det var OK - (festtest Sony RX100)

Mycket folk, trångt och långa köer till barerna, men trots detta var det kul att vara där och se hur Fotografiska fungerade som festlokal. Själva partybiten var det väl lite si och så med. Trots att det hinkades friskt på sina håll så var väl medelåldern på både publik och band lite hög för att det det skulle gå riktigt ystert till.

Bild 1 - Det var en lite ovan känsla att smyga omkring bland bilderna med ett glas i handen

 

Bild 2 - Kaffeservering och barer fanns lite här och var i lokalerna

 

Bild 3 - Om man undvek barerna och scenerna kunde man hitta ställen att umgås ostört på

 

Bild 4 - Rätt var det var blev det lite spontant modellfoto på soffan bredvid (jag övade smygfoto)

 

Bild 5 - Och så plåtas kompisar ...

 

Bild 6 - Club Killers - bästa bandet för kvällen och huvudanledningen till varför vi var här.

 

Bild 7 - Ett fruset ögonblick - väntande på nästa drag - vilande i ögonblicket :)

 

Bild 8 - Captain Morgan rum drinks might give you strange visions ...

 

Till nästa fest får de fixa lite piggare band ;) Anders F, och framför allt hans kompband, kändes till exempel mer än lovligt trött. Bill Öhrström var väl inte heller riktigt i min smak. Nu är man ju ingen ungdom själv så vi gick innan Gladys Del Pilar gick på. Vi kanske missade något.

Kameran fungerar bra på fest :) Alla bilder tagna med ISO 800. Jag har medvetet  underexponerat för att inte högdagrarna inte skall frätas ut. Skuggorna i några av bilderna är därför lyfta rätt rejält. Det blir då en del brus men då upplösningen är så pass hög tycker jag inte att det blir störande - speciellt inte efter det att Lightroom fixat brusreduceringen. Är mycket nöjd med att det finns rätt bra med information att jobba med i RAW-filerna. Betydligt mer än i RAW-filerna från min gamla festkamera - S95:an.

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg
Postat 2012-10-14 23:42 | Läst 1813 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

.k. En irriterande man på vägen till Fotografiska

Den här magerlagde mannen har irriterat mig några år nu. Jag vet inte varför jag hänger upp mig på det, men varje gång jag passerar får jag känslan "det här skulle man kunna göra något med". Men det kan man inte, inte jag i alla fall, hittills! 

I fredags tog jag den här bilden

Bild 1 - Den bästa hittills

 

Det här händer ju med andra motiv också, att man får den där känslan att det finns något, och så går det inte att göra något av det. Mycket frustrerande. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare :)

Börjar fundera på om det är någon annan som lyckat göra något vettigt med piraten. Det är ju en hel del fotografer som passerat de senaste åren.

Ha det bra

Kurt

PS - det är inte hantverkaren som irriterar mig.

föregående blogginlägg

Postat 2012-10-08 23:23 | Läst 1428 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

.k. Låt inte motivet skymma bilden

Tog en tur till fotografiska i fredags och såg Christer Strömholms bilder. Och det är bara att konstatera att det är bra, mycket bra. Det är dessutom och fantastiskt trevligt att få se bilder från så många perioder på en och samma gång. Det gör att man kan ana ytterligare en dimension i Christers bildskapande utöver det som kommer fram i de enskilda bilderna. Mycket intressant.

Att utställningen med Kenneth Gustavsson bilder öppnade samma dag gjorde att man fick ytterligare en möjlighet att fundera över vad det är som är så speciellt i Christers bilder. Kenneths och Christers bilder är på ett sätt lika (svartvitt, människor/djur/saker/miljöer, ofta lite dramatiskt kopierat) men ändå så olika. Jag såg Christer bilder först och i jämförelse kändes Kenneths bilder vaga och undflyende. Christers som självklara och skarpa.

Tyckte nästan att det var lite elakt att lägga Kenneths utställning samtidigt som Christers. Jag tror jag att jag uppskattat Kenneths bilder mer om jag hade sett dem separat.

Det som är intressant med Christers skapande är att det innehåller mer än bara bilderna. Att bilderna bara är ett av medlen för att nå ut. Hans aforismer är ett annat och jag tycker att de på ett sätt säger lika mycket som bilderna. Bloggrubriken är ett av hans "kloka ord".

Bild 1 - Vi kunde också se Joakim Strömholms mycket intressanta dokumentär om Christer

 

Bild 2 - Förutom bilderna visades kontaktkartor, dokument, brev, tidningsklipp, mm, mm

 

Bild 3 - Christer var en samlare och en del av sakerna som han använde i sina polarioder visades i en monter. Fick lite känsla av voodoo häxmästare när jag såg alla saker här och i filmen.

 

Har man har möjlighet så tycker jag att man ska försöka se utställningen. Även om man inte gillar Christers bilder i allmänhet så har han haft ett oerhört stort inflytande på svenskt fotografi. Dessutom är det en spännande person som man inte blir riktigt klok på.

Jag var som vanligt ute på kulturtur med Maria och vill man veta vad hon tyckte går det att läsa det i hennes blogg.

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg
Postat 2012-10-06 21:41 | Läst 1382 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

.k. Älvsjö stationsområde under omvandling - RX100 field test

Passerar Älvsjö station dagligen och där händer det saker. En ny kamera kräver träning innan den "sitter i fingrarna" och jag försöker att jobba på under mina resor till och från jobbet.

Bild 1 -Hus nummer två under konstruktion

 

Bild 2 - Så här fint blir det

 

Bild 3 - Inne i biljett- och vänthallen ser det ut som vanligt och det är alltid något på gång

 

Bild 4 - Lite ordning måste det dock vara

 

Bild 5 - Jag tror jag fattar

 

Bild 6 - Vi bussresenärer har det lite spartanskt just nu innan nya bussgatan är klar

 

Bild 7 - Blir livet för trist kan man alltid pigga upp sig på Älvsjö konditori

 

Ha det bra

Kurt

föregående blogginlägg
Postat 2012-10-01 22:53 | Läst 1563 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera