Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 720 / Sommar Jazz.

________________________________________________________________________

Roskilde, den 23. august 2017.

Historien om den här gamla "købmandsgård" går tillbaka till 1790. År 1909 kom Djalma Lund från Lolland till Roskilde där han köpte fastigheten och etablerade sin mataffär fram till 1923. Sedan ägdes egendomen av flera ägare och vid ett tillfälle var den så förfallna att det övervägds att riva den ner. Lyckligtvis förhindrades det när en ny ägare lät den renovera och i 1990 kunde den användas med plats för både affärer, kontor och kaféer. 

Från juni till augusti finns det 8 jazzkonserter med fri entré i denna gamla nyrenoverade "købmandsgård" - idag "Djalma Lunds Gaard" (med dubbla a för å).

Förstora.

Vue från Algade. På denna dag, den 23. augusti 2017 - vanligt kaféliv.

Lördag, den 22. juli, 2017 - lördags Jazz. Det var inte lätt att komma till med Crosseren.

Vue mot Algade

Hälsningar från Erik.
© emfoto43/Roskilde.

Inlagt 2017-08-24 21:48 | Läst 1245 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag är väl ingen jazzälskare men har ändå lyssnat på tradjazz de sista 20 åren. Det går i perioder. I början av 2000 talet blev det en hel del Chris Barber. Har idag en ganska stor samling CD:n och LP med honom. Såg ett program i TV:n med Papa Bue i slutet av 90 talet som är något av det bästa jag lyssnat på. Minns inte riktigt vad sångaren med den hesa rösten hette.
Fint att dom gjorde något av den gamla köpmansgården så den får leva ett tag till.
Sten
Svar från Erik Madsen 2017-08-24 22:58
Hej Sten. Den första grammofonskiva jag köpte vid 16 års ålder var med Loius Armstrong. Men jag har också lyssnat på både Chris Barber och "Papa Bues Viking Jazz Band". Orkesterledaren var Arne Bue Jensen och när han var den enda pappan så kallade han Papa Bue från de andra orkestermedlemmarna. Namnet "Viking Jazz Band" uppfanns av legendariska Shel Silverstein, som hade "jammet" med dem en gång i Nyhavn, Köpenhamn.
Sångaren du tänker på kallas också Bjarne Liller på banjo. Han fick senare en solokarriär med bla. Den här populära och på något sätt en mycket banal och personlig sång:
https://www.youtube.com/watch?v=EcRWD177-Uk
Död efter ett svårt liv vid 57 års ålder.
Hälsningar. Erik.
PS: Reunion men selvfølgelig uden Liller og Papa Bue Jensen, som døde i 2011.
https://www.youtube.com/watch?v=QFFxgn2MtaA