Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

Danske Bloggen 1951 / Med eller utan handskar.

Dagboksnotat, den 24. oktober 2020.

Häromdagen läste jag ett blogginlägg (jag kommer inte ihåg om hvem det var) om man kunde fotografera med handskar. Det fick mig att tänka att någonstans hade jag ett par som jag har använt. Bara för att ta bilder med när jag fotograferade veteranbilar för "Veteran Tidende" - DVKs månatliga magasin. Där det ibland kunde vara för kallt (men inte vinterkallt) för mina artrit plågade händer.

Jag tror också att jag har använt dem några gånger som "racinghandskar" när vi kørte veteranlopp med Amazonen. Det kunde ibland ge svettiga handflator när det gick riktigt snabbt :-) :-). Nej nej det var nog mer för synens skull :-) he he.

(DVK = Dansk Veteranbil Klub)

De var fortfarande i min Lowepro Stealth Reporter-väska.

Jag kommer inte ihåg var jag fick dem ifrån. De passar fortfarande bra. Jag menar, de kallades "mjölkbud handskar" när jag var barn.

Mvh. Erik M.

PS:

Inlagt 2020-10-24 20:33 | Läst 1365 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag hade liknande handskar på 70 talet när jag ofta var ute och fotade vintertid. Fingrarna var bortklippta men man kunde vika över som en tumvante när man inte fotade. Kamerahusen var av metall då och kalla att hålla i.
Sten
Svar från Erik Madsen 2020-10-24 22:18
Hej Sten - tack för dina kommentarer.
Det låter som en mycket bättre modell än min, men nu behöver jag inte använda dem när det blir riktigt vinterkallt. Dessa täcker bara mina knogar.
Jag menar, då då mjölkmannen körde från hus till hus, hade han på sig några fingerfria handskar. Så att han kunde byta och ge pengar (mynt) tillbaka från den stora väskan som han hade hängande över axeln.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Ser fina ut! Om händer kunde berätta..
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-10-24 22:21
Hej Jan - tack för dina kommentarer.
Ja, det kan man ibland undra över.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Riktigt snygga handskar. Använd dom med stolthet. Själv har jag tydligen bra cirkulation i fingrarna och använder sällan handskar. Inte ens på vintern. Hälsningar NL
Svar från Erik Madsen 2020-10-24 22:27
Hej Nils-Erik - tack för dina kommentarer.
Ja, de kan användas i övergången mellan hösten och vintern. När jag var barn och ung bar jag inte handskar eller mössa. Det är något som har kommit med åldern.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
De verkar ju fina, fast fryser man inte om fingrarna? Jag köpte ett antal handskar som hette konstruktionshandskar, de är ganska tunna och gjorda så att man ska kunna arbete med handskarna på. De går bra att hantera kameran med handskarna på
Svar från Erik Madsen 2020-10-24 22:44
Hej Peter - tack för dina kommentarer och tips.
Jag googlade och hittade sådana handskar som du nämner. Det fanns till och med en länk till ett företag som handlar med någon som är speciellt för "gigt" drabbade händer och fingrar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
pdahlen 2020-10-25 08:15
Kan visst också heta montagehandskar, de har några fina noppor på fingertopparna
Klassiska jägarvantar i grön ull funkar bra.
Fingervantar med höger pekfingertopp avklippt för avtryckaren och annat pillrande, sydda ihop med tumvantar som man kan vika över fingrarna för kylans skull.
Nakna fingertoppar mot iskall kamera... Nej tack.

MVH Janne
Svar från Erik Madsen 2020-10-25 22:07
Hej - tak for dine informationer og tips.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Fina handskar. Jag har haft en par liknande. Fast svart. Använde dem när jag lyfte skrot under studieåren på 80-talet. Jag brukar använda lager på lagerprincipen när jag fotar med handskar. Jag använder 2-3 tunna stickade finger vantar i merinoull. Ibland kompletterat med ett par kraftiga fingervantar med avklippta toppar. En kombination som även funkade under tvåtimmars promenad i -28 grader i Luleå för några år sedan. Sen underlättar det om kameran har stora och rejäla knappar och reglage.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erik Madsen 2020-10-25 22:08
Hej Jörgen - tak for dine kommentarer, tips og historie.
Med mange venlige hilsener fra Erik.