Jag fotograferar livet runt mig och det jag ser på min väg. Dokumentarisk - reportage - situationer. Candid - Snapshots - Gatumiljö.

1636 - Det är något annorlunda .....

Roskilde, den 18. februar 2020 -Danske Bloggen nummer 1636.

.... att hålle en FF-kamera i handen med batterigrepp, vilket ger ett riktigt bra grepp, särskilt för porträttfotografering.

^

*

**

På återseende.

Den lilla och mycket uppskattade av fotografen.

Inlagt 2020-02-18 12:33 | Läst 1072 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ligger mycket i det. Personligen är jag lite motståndare till små kameror, tycker det är viktigare att man har ett bra grepp och att man kan nå alla knappar med handskar på sig. Även om det inte är någon vinter så blir det kallt om man är ute några timmar.
Svar från Erik Madsen 2020-02-18 16:40
Hej Peter - tack för dina kommentarer.
När jag började sälja en del av Nikon-utrustningen berodde det på att det kändes "bøvlet" när jag gick runt till veteranstävlingarna med två kryckor. Det jag fick för de dyraste linserna räckte för mig att investera i Sony a6000 och vissa linser, men att kunde behålla kameran - D700, en 28mm och en 50mm. Nu kan de komma med ut på trippene med MiniCrosseren.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Stora kameror är alltid bra att hålla i.. Men dom är inte lika trevliga att ha hängande runt halsen/nacken i några timmar, men man får ibland stå ut! Den lilla Z50 blev jag överraskad av, greppet är bra och fungerar med de tunna handskar jag brukar ha vid kyla.. Fick prova detta i mitten på december när det var ett par dagar med vinter.. sen dess har jag inte behövt några handskar.. vintern försvann!
Hilsen!
Svar från Erik Madsen 2020-02-18 19:49
Hej Jan - tack för dina kommentarer och åsikter.
När jag köre med MiniCrosseen har jag funnit att den kan vara i korgen framför och vara redo för action. Om Nikon hade kommit till marknaden lite snabbare med sina spegelfria modeller, skulle jag förmodligen ha stannat vid. Ja, hittills har vi inte sett någonting för vintern, men det kan komma ännu.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Förstår vad du menar. Men att bära omkring på en...
//GöranR
Svar från Erik Madsen 2020-02-18 19:51
Precis Gåoran, men det løser sig nu med MiniCrosseren, det skal i hvertfald prøves.
Med mange venlige hilsener fra Erik.