Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Vilka är djungelkamerorna?

Produkter
(logga in för att koppla)

Kijana

Aktiv medlem
Såg ett par kameror skymta förbi i teverutan nyss när SVT vevade Kalle Anka och hans jul. Speciellt i episoden med Kalles fotografiska fågelexpedition har både Kalle och pajasgöken var sin kamera. Pajasgökens är ju betydligt större än Kalles och verkar vara avsedd för ateljé. Är det någon som har en aning om vilka kameror de använder?
 
Pajasgökens kamera var uppenbarligen fejk, eftersom det sprutade vatten istället för o ta en bild, men det såg ju ut som nån storformatskamera, Kalle hade väl nån gammal mellanformatare (Men väldigt liten, och väldigt lång, film i :p)
 
Kalles kamera tycker jag mest liknar nån typ av smalfilmskamera för rörlig bild, men han verkar använda den som om den vore för stillbild.
Bäst är ändå Kalles stativ som verkar gå att höja hur mycket som helst utan att förlora i stabilitet.
 
Kameran är en Brakonica Mega 129/35 av 1955 års modell. En kamera enbart avsedd för USA-marknaden.
Föregångare genom att just erbjuda stillbild/rörlig bild i samma förpackning.

Stativet är ett Velfrotto Infinity, utvecklat för amerikanska rymdprogrammet. Skulle ursprungligen få kameran att följa Apolloraketen vid uppskjutningen.

/ E
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.