Sten-Åke Sändh
Aktiv medlem
Det här är enbart personliga och lösa spekulationer ifrån din sida - dessutom helt felaktiga.
Sony gör i verkligheten precis tvärt emot ditt drömmande/önsketänkade ovan.
De har precis beslutat att bryta loss sensortillverkningen helt ifrån den enhet som även har ansvaret för kameror, dvs Sony Device Solutions Business Group.
Sensordivisionen har tidigare agerat relativt självständigt ifrån kameradivisionen, men för att helt säkra denna självständinghet så har de valt att skapa täta skott emellan dessa två affärsintressen, genom att lägga sensortillverkningen i ett helt eget fristående bolag, Sony Semiconductor Solutions Corporation.
De vill helt enkelt inte riskera sin extremt lönsamma och växande sensortillverkining, genom att på något minsta sätt riskera att suboptimalisera denna med eventuella beslut som är relaterade till att gynna deras egen kameratillverkning. De vill helt enkelt säkra sin totala frihet och oberoende på detta sätt, och göra det tydligt både internt inom bolaget, såväl som externt emot marknaden.
Dvs precis helt motsatt emot det egna påhittade scenario du skisserar på i den text jag citerar.
Paradigmskifte? Ja, absolut - men tvärt emot det som du fantiserar/spekulerar vilt ikring.
Smart drag av Sony om du frågar mig.
Det är Sony som sitter med alla trumf på hand och som alltid kan bestämma vad de ska göra - inklusive att gynna dina egna dotterbolag framför andra. Inte bara jag drar de slutsatserna. Om du inte äger sensortillverkningen så är du i händerna på andra hela tiden. Precis det pekar SAR på idag i ett rumour som rör Sony-sensorer i Canon-kameror i framtiden:
http://www.sonyalpharumors.com/canon-to-use-sony-sensors-on-their-future-dslr-cameras/
"They would always get the best sensors a long time after Sony’s own camera implementations."
Det behöver självfallet inte alls bli så men det är ett möjligt scenario därför att det inte är Canon som har makten över den reella tilldelningen av sensorer om de köper dem från Sony.
Att det här händer eller befaras hända kan man ju bara gå tillbaka till den amerikanska konkurrensmyndigheten historiskt som hotade Microsoft med en tvingande uppdelning av företaget. Konkurrenterna menade att Microsofts utvecklare av applikationer gynnades av att Microsoft även satt på operativsystemet Windows. Det menade man gav applikationsutvecklarna i huset otillbörliga fördelar gentemot konkurrenterna..