Annons

Rajala Pro Shop

Jag tror att vi fotografer är ganska duktiga generellt om vår "egen" teknik. Vi är inte i behov av kunniga säljare längre. Vi har dom här på fotosidan istälet:). Viktigare för mig är bra priser, bra tilllgänglighet och att man får tag på dom när man behöver det.. Har japanphoto saker på hyllan till bra pris handlar jag där (om nu inte mina vanliga leverantörer kan leverera).
 
haha, du köpte med 15-85IS? Bra val, jag köpte samma där i maj redan för samma pris. Håller helt med om att Rajala är helt ok, inte alls vad vissa här försöker få det till. De är seriösa och duktiga riktiga fotohandlare, inte alls som vissa klåpare på t ex Japanphoto, där det känns som man var inne på OnOff ibland.

Vad är det för fel på Japan Photo ?

Här i Göteborg är dom väldigt serviceminded och att kalla dom för klåpare slår tillbaka på den som säger det !!!
 
Sist jag var inne på Rajala i Malmö så var det nära stängningsdags och personalen satt i en soffa med sina kompisar och drack burk-öl.. Inte mycket service där inte..
 
Sist jag var inne på Rajala i Malmö så var det nära stängningsdags och personalen satt i en soffa med sina kompisar och drack burk-öl.. Inte mycket service där inte..

Jag tror inte att att det blir någon skillnad på servicen om det är burk-öl, flask-öl eller kaffe. Men det verkade vara skönt soft och borde ge oss andra en tankeställare när det kommer till stress. Alla Rajala butiker har en bastu i lagret som startar automatiskt. Får man ingen service strax innan stängnings dax så har man kommit alldeles för sent att prata prylar på de flesta butiker.


Michael - Bastar gärna -
 
Lita på Rajala!

Hej. Har inte läst alla svar, så kanske blir tårta på tårta:

Jag kan lugnt säga att ni kan lita på Rajala. Har sällan kunnat säga att jag fått så god service på något ställe som hos dem, och jag kan även själv vara en jobbig kund.

Nu gäller detta dock Rajala här i Finland. Vet inte hur Rajala är i Sverige. Men orolig för konkurs behöver ni knappast vara. Möjligen kan lilla butiken i sverige konkka, men firman står sig stark.

Lite fakta om Rajala:

Rajala.fi sa:
Rajala

Luotettavaa palvelua jo vuodesta 1919

* Yrityksemme perustaja Oskari Rajala aloitti valokuvaajana ja valokuvaustarvikkeiden kauppiaana 1919
* 1930-luvulla aloitettiin OR-merkkisten kameroiden valmistus. Kameratehtaan nimi oli Suomen Kameratehdas, josta lyhenne SKT kaikissa valmistetuissa malleissa. Turkuun osuneissa pommituksissa meni tehdas ja sodan vuoksi ei saatu myöskään tuontilisenssejä valokuvaustarvikkeille
* 1960-luvulla aloitettiin värikuvien valmistus omassa laboratoriossa ja avattiin myymälät Paimiossa ja Porissa. 1970-luvulla aloitettiin uudelleen valokuvaustarvikkeiden maahantuonti ja audiovisuaaliseen alaan erikoistunut AV-Rajala
* 1990-luvulla perustettiin myymälät Raisioon ja Helsinkiin
* vuonna 2000 Varsinais-Suomen Agenda 21 palkitsi Rajala Cameran vuoden ympäristötekopalkinnolla ympäristöasioiden huomioon ottamisesta kuvanvalmistuksessa. Rajala käyttää vain kierrätyskemiaa, ottaa metallin ja muovit kierrätykseen ja poistaa raskasmetallit jätekemioista
* vuonna 2001 Varsinais-Suomen Yrittäjät ry valitsi Rajalan vuoden perheyritykseksi. Vuonna 2003, Mikrobitti lehti testasi nettikuvien laadun kahdeksassa kuvavalmistamossa ja totesi Rajala Cameran kuvalaadun parhaaksi
* 2005 Rajala Pro Shop –myymälöitä on Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Porissa, Rajala Cameran suppeamman valikoiman myymälät lisäksi Turussa, Paimiossa, Raisiossa. Studio Rajala toimii Turussa, Raisiossa, Porissa ja Paimiossa. AV- Rajala toimii Helsingissä,Turussa ja Tampereella.
* 2008 Rajala avaa myymälät Tukholmassa ja Malmössä, Liikevaihtomme on 24Meur.

Luotettava palvelumme, osaamisemme, joustavuutemme ja keskittymisemme asiakkaidemme tarpeiden tyydyttämiseen ovat kasvattaneet meistä Suomen suurimman muistojen ikuistamiseen keskittyvän yrityksen.

Tervetuloa asiakaspiiriimme! [email protected]

Översättning sa:
Slarvigt översatt: (Av mig, inte någon google translator)

Rajala

Pålitlig service sedan 1919

- Vår grundare, Oskari Rajala öppnade affären för fotografi och fototillbehör 1919. (i Åbo)

-På 1930 talet började man tillverka OR-kameror (OR = Oskari Rajala). Kamerafabriken kallades Suomen kameratehdas (Finlands Kamerafabrik), som förkortades SKT på alla kameramodeller. Men när Åbo bombades under kriget träffades även fabriken, och man kunde ej heller pga. kriget få tag på importlicenser för kameratillbehör.

-på 60-talet började man framkalla färgbilder och öppnade affärer i Paimio och Björneborg. På 70-talet började man på nytt med import av fototillbehör och grundade även audiovisualision-specialiserade AV-Rajala. (Har ingen aning om vad det är...)

- på 1990-talet öppnades butiker i Raisio och i Helsingfors.

- År 2000 fick Rajala Camera pris av Egentliga-Finlands Agenda 21 för att ha tagit miljön i beaktan vid framkallning av bilder. (Antar att de kommit på något miljövänligt sätt att ta fram kemikalierna... Åtminstone nämns någon extraktion av tungmetaller som inte jag kan översätta)

-2001 Väljer Egentliga-Finlands Företagare rf. Rajala till årets familjeföretag. År 2003 testade Mikrobitti (En teknik-tidning) nätbilder bland 8 olika företag, var Rajala utsågs vara bäst.

-2005 Rajala Pro shop har affärer i Helsinfors, Åbo, Tammerfors, Björneborg, och mindre tillbehörs affärer i Åbo, Paimio, Raisio. Studio Rajala finnes i Åbo, Raisio, Björneborg, och Paimio. AV-Rajala finnes i Helsinfors, Åbo och Tammerfors.

-2008 öppnar Rajala affär i Stockholm och i Malmö. Vår affärsommsättning är 24 milj euro (ca 240 milj kr)

Sedan avslutningsvis något om service, kunnande och och flexibilitet och vara FInlands största företag för att föreviga minnen. (Som jag inte riktigt kan översätta ordenltigt)

Välkommen till vår kundkrets!

Så som ni ser tror jag inte ni behöver bekymra er värst mycket. Det enda man bör akta sig för är deras priser på tillbehör. Har märkt själv att kameror och objektiv kostar ungefär som hos alla andra. Deras special paket har jag inte ännu hittat motsvarigheter. (T.ex. EOS 7D + 24-70 f2,8 + 70-200 f2,8 IS MkII som ett paket)

Men deras priser på tillbehör typ filter, minneskort och annat smått och dylikt går verkligen till överpris. Senast jag köpte tripod så hade Rajala SLIK PRO 400 DX på SPECIAL för 145€. (Normal: 195€). Letade på nätet och hittade en firma i Helsingfors var jag hittade samma tripod på normalpris för 120€.

Så var aktsamma för vad ni köper. Men som tidigare sagt: Rajalas service och utbud är mer än fenomenalt! Go Rajala!
 
Senast ändrad:
Sist jag var inne på Rajala i Malmö så var det nära stängningsdags och personalen satt i en soffa med sina kompisar och drack burk-öl.. Inte mycket service där inte..

Tycks vara stor skillnad på Finland och Sverige. Här i Åbo kan man ofta komma dit just innan stängning på lördag, och lik väl så sköter dom sin service ända till sista kunden gått även om tiden gått ut. Var där en gång sent. När jag skulle gå ut, hade dörren redan gått i lås, men i affären fanns ännu en kund som fick sin service.
 
Yes det gjorde jag! Dock fick man inget motljusskydd med vilket gjorde mig lite besviken faktiskt... menmen. Och ja jag håller fullkomligt med. Jag har tröttnat på slippsnissar med vit skjorta som inte har några som helst kunskaper om produkterna dom säljer. Numera läser jag själv på om olika produkter, haha.

Tycärr har inte Rajala befogenhet över det, utan det är ju faktiskt Canon som sitter och trycker på våra efterlängtade motljusskydd... -,-
 
Roliga Rajala

Sist jag var inne på Rajala i Malmö så var det nära stängningsdags och personalen satt i en soffa med sina kompisar och drack burk-öl.. Inte mycket service där inte..

Kanske dricks det öl mer än just innan stängningsdax på det stället ;-)
Så här va det, var där och köpte ett sigma 10-20. När säljaren frågade om jag skulle ha ett filter svarade jag "Har ett par objektiv sen innan, så jag tror jag har nått". Varav säljaren säger "Du vet om att du måste ha ett som passar?". Ganska kul tycker jag... :)
 
Om jag vill köpa något till bra pris går jag in på rajala på vinst eller förlust:). Vissa priser på ex "L" optik från canon helt hutlösa med någon tusenlapp över ex cyber. Vissa priser är väldigt bra:). Man måste verkligen kolla priserna. Andra handlare är mer stabila i sin prissättning och man vet att man alltid får ett bra pris. Jag har gett rajala två chanser och aldrig igen.Iaf inte på internet. Jag skulle heller aldrig åka in för att titta på något i butiken eftersom det med största sannolikhet är slöseri med tid. Stor risk att varan inte finns trots att man blivit lovad att de ska lägga undan en..

I finland är dom säkert jättebra.. vad vet jag:)
 
skönt att man till slut får rätt, jag dissade deras beggat priser där de sålde begagnade objektiv till priser som låg över nya, ja vi har fri prissättning, men ibland blir det löjligt.

Försvararna skrev att "de kan ju inte ha 100% koll på Pentax) men är man en proffsig butik så kollar man upp vilket pris man kan ta ut av en beggad lins.

Cyberphoto Nytt 7000SEK
http://www.cyberphoto.se/info.php?article=SMCDA14

Rajala beggat 7500SEK
http://www.rajalacamera.se/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=begagnade992

Vad konstiigt att de inte fått det sålt ännu ;-)
 
Senast ändrad:
Finns ingen anledning att shoppa på Rajala

Köp era prylar på Cyberphoto istället, lägre eller samma pris men ett plus är deras extremt proffsiga service

Nä, jag jobbar inte där, bor i Sthlm, men jag shoppar nästan alla mina prylar därifrån och har alltid fått extremt bra service, bra svar på frågor, enkel hantering av små klagomål då en leverans försvunnit i postgången.

Testa ni blir nöjda

//Micke
 
Finns ingen anledning att shoppa på Rajala

Köp era prylar på Cyberphoto istället, lägre eller samma pris men ett plus är deras extremt proffsiga service

Nä, jag jobbar inte där, bor i Sthlm, men jag shoppar nästan alla mina prylar därifrån och har alltid fått extremt bra service, bra svar på frågor, enkel hantering av små klagomål då en leverans försvunnit i postgången.

Testa ni blir nöjda

//Micke

Du glömde det viktigaste chokladen :D
 
Denna hattråd mot Rajala tror jag tyvärr att det är många som jobbar hos vissa konkurrenter som sitter och skriver allt skit om dom efter som dom tappar kunder mot dom.
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.