Annons

Prisras på 20D ?

Produkter
(logga in för att koppla)

Odjuret

Aktiv medlem
Tror ni som är här att priset kommer skjunka på 20D om man väntar till efter nyår eller så. Eller är det redan prissatt så lågt som det går?
 
På A svarar jag: Nej
På B svarar jag: Ja

Möjligen kan du fortsätta vänta något år till, den lär droppa lite i pris när en ny modell kommer... Men då vill du förståss ha den nya modellen. Följdfrågan då blir naturligtvis:

Tror ni som är här att priset kommer skjunka på XXD om man väntar till efter nyår eller så. Eller är det redan prissatt så lågt som det går?

Svaret då kommer med största sannolikhet att vara ungefär detsamma som nu.
 
Jag tror som Jesper här. Det kommer säkert att dröja upp mot ett år innan det blir någon prissänkning.
Däremot kan det vara så att du kanske känner någon som bor i USA och kan ta med en kamera därifrån. Där går det att få den lite billigare än i Sverige.
 
Ett förtydligande av mitt svar.

Svaret på frågan är alltså: När marsvinet inte orkar springa i sitt hjul längre.

Det finns olika sorters marsvin.

A - De som stannar för att de är nöjda med den motion de fått.

B - De som fortsätter springa tills de är helt utmattade och därefter lägger sig ner och dör av hjärtklappning

C - De som inte ens ägnar något intresse alls av hjulet.
 
Alla digitalkameror faller

Enligt Pircerunner.com har kameran tappat 421 kr den senaste månaden eller 3,12%. Har aldrig sett en digitalkamera som inte faller i pris kontonuerligt. Jag väntar i minst ett halvår, kommer säkert att ge en prissänkning på 1500-2000 kr. Men den som väntar få se.

Mvh. helge
 
Jag tror priset på 20D kommer vara ca 1000:- lägre om 6 månader..om du tycker det är värt att vara utan 20D i 6 månader för 1000:- så vänta i 6 månader.

Prisskillnaden mellan före och efter nyår tror jag handlar om högst någon 100-lapp.
 
Men Helge.. Pricerunners "prissänkning" grundar väl sig på att nya aktörer kommit in med pressade priser. Kameran har t.ex. både hos Cyberphoto och Scandinavinaphoto inte rört sig i pris.

Det finns tre sorters lögner:

Lögn, förbannad lögn och statistik ;)

Jag tvivlar starkt på att vi får se ett prisfall med 3.21% / månad framöver. Men allt handlar om hur kameran säljer och vad konkurrenterna lanserar. Just nu är 20D rätt ensam på 8MP-marknaden...

För att då komma ihåg vad kamerorna kostar idag så:

Cyberphoto: 14894:-
Nomatica: 13251:- (Billigast i "Sverige").

Vi får väl leta upp tråden om 6 månader..
 
På A svarar jag JA, fast kanske inte så mycket, e ju bara en månad kvar...

På B svarar jag NEJ, priserna kunde ha varit o kommer att bli MYCKET lägre.
 
Jeppe skrev:
Men Helge.. Pricerunners "prissänkning" grundar väl sig på att nya aktörer kommit in med pressade

Den grundar sig på lägsta pris. Om det är för att priset sänks eller för att det kommer in nya aktörer skiter deras statistik i. I detta fallet beror det nog på aktörerna skulle jag tro.
 
dumbo skrev:
Den grundar sig på lägsta pris. Om det är för att priset sänks eller för att det kommer in nya aktörer skiter deras statistik i. I detta fallet beror det nog på aktörerna skulle jag tro.

Ja.. precis...
När en produkt är ny och het så försöker nog dessa firmor att locka till sig kunder genom ett lägre pris. Följdaktligen kommer priset inte att förändras om det inte händer något markant på marknaden.
 
HDFS) (KGS skrev:
På A svarar jag JA, fast kanske inte så mycket, e ju bara en månad kvar...

På B svarar jag NEJ, priserna kunde ha varit o kommer att bli MYCKET lägre.

Nu diskuterar vi inte prisbilden i allmänhet, utan prisbilden på 20D.

Jag kollar in prisbilden om 1 månad...och 6..
 
Är det inte så attCcanon går ut med ett riktgivande pris lands- eller världsdelsvis? Och är det då bara återförsäljarna som får veta det priset? Kanske nån här känner en återförsäljare eller rentav är en återförsäljare... för det är väl till syvende og sidst Canons riktgivande pris som är intressant, eller tänker jag fel?
 
är det bara jag som tycker det är konstigt att cannon 10d kostar lika mycket som en cannon 20d på scandinavian photo ..eller är det något jag missar...sitter nämligen ä väntar på att kunna köpa en 10d till minsta möjliga pris... men jag sitter å är fruktansvärt trött så jag kanske har fått något om bakfoten som vanligt.
 
Topdog skrev:
är det bara jag som tycker det är konstigt att cannon 10d kostar lika mycket som en cannon 20d på scandinavian photo ..eller är det något jag missar...sitter nämligen ä väntar på att kunna köpa en 10d till minsta möjliga pris... men jag sitter å är fruktansvärt trött så jag kanske har fått något om bakfoten som vanligt.

Alltså sååå rysligt trött verkar du inte vara. Så vitt jag kan se är 10D de facto dyrare än 20D på Scandinavian Photo. Det är nog deras web-kille som är trött...
 
På alla frågor från A, B och C måste jag gardera med:
Finns det någon digital kamera som inte blir billigare, inom ett halv år?
Det är inte bara nya modeller från samma tillverkare, som trycker ner priset på en redan lanserad modell, utan även konkurrenternas nya modeller påverkar prisraset!
Det blir bara bättre och bättre att vara fotokund numera, priserna sjunker med cirka 25% för varje år, på digitala kameror, de iskalla fotokunderna låter tiden rinna iväg, tjänar tusen lappar på att inte vara heta på nya objekt, under tiden kan den analoga kameran användas, liksom tidigare.
Om några år, troligen, blir det likt IT/data världen, en stabilisering av prestanda och priser, prestanda nissarna springer fortfarande efter ännu bättre prylar, hinner därför aldrig använda det senaste de har köpt .....!
 
Utom i några få, extrema fall är det billigaste alltid att inte handla något alls, någon gång.
De extrema fallen är vissa samlarobjekt som går upp i pris.
Helst skall ju dessa inte användas utan stå och invänta sin prishöjning.
Detta gäller inte bara kameror utan i stort sett allt.
Det kanske inte är så roligt.
Men billigt!
Us
 
Vilken märklig diskussion!? Ett sänkt pris gills inte om det är en annan affär som säljer varan billigare? Det är bara ett sänkt pris om fabriken skeppar prylen billigare till återförsäljare...
I min värld är det viktigaste vad jag kan köpa en liter mjök för, sen spelar det ingen roll att det öppnat en ny affär som specialiserat sig på mjölk :) eller om någon har en kampanj på mjölk en viss period.

Därför håller jag med dem som säger att priset på en digitalkamera av någon sort sjunker med tiden oavsett vad det beror på.
 
Billigare i tyskland...

Jag har precis beställt min eos 20d från tyskland, 12800 inklusive 18-55mm Helt ok pris tycker jag. Hur många av er köper egentligen kameror i Sverige? Jag tycker det är vansinnigt att köpa den här hemma, det är bortkastade pengar!

Staffan
 
När dom inte har någon att sälja så....

ingen i lager och inte vet när dom får, så är det tillgången som styr priset och det lär gå ner när Canon drar ur proppen. Ingen som har lagt märke till Canons smarta strategi. Varje gång dom släpper ett nytt digitalt hus så finns det inte att få tag i och under tiden byggs det upp ett mycket starkt HA begär, eftersom produkten inte går att få tag i. Det håller priset uppe ett bra tag, men vist kommer det att gå ner sen.
Tror jag bestämt.
 
ANNONS