Annons

Panasonic's DMC-L1 DSLR

Produkter
(logga in för att koppla)
Panasonic plans lower-end SLR camera

Från PMA07 rapporteras det om en kommande Panasonic modell i ett lägre marknadssegment än tidigare DMC-L1.
  • It will have a resolution of at least 10 megapixels.
  • It will have Live View, letting photographers preview shots on the camera's display as well as frame shots through the viewfinder.
  • It will employ Panasonic's image-stabilization technology, which shifts the sensor to counteract camera shake.
  • It will feature a mechanism to clean the sensor of dust.
  • It will be available with a Leica lens.
OBS! Jag tror det är en felskrivning, så att det snarare är O.I.S. än CCD-Shift.

Ref:
 
En bra recension av ett bra kit.

En av de mer anonyma kamerorna här på Fotosidan, om man nu ska tro på siffran över inlagda antal ägare till DMC-L1K, har just recenserats på en engelsk websida.

Som vanligt öses beröm över kit-gluggen, men ett Leica-objektiv har ju alltid ett Leica-namn att leva upp till.

Det har för övrigt bekräftats att det i höst kommer ytterligare ett kamerhus från Panasonic, som kommer att kunna användas med de i dagsläget tre annonserade Leica-objektiven. Mycket fina gluggar alla tre, två relativt ljusstarka zoomar med Mega OIS, samt ett mycket ljusstarkt D Summilux 25/1.4 ASPH.

Ref:
 
f/w update ver 2.0 (MEGA O.I.S. panning mode 3 & AUTO-ISO & multi-exp)

Panasonic jobbar tydligen hårt med att förbättra sin första dSLR även efter leverans. Kundernas önskemål om förändringar och tillägg tillgodoses, mervärdet på kameran ökar, samt att priset i stort sett ligger kvar på en ursprunglig nivå.

DMC-L1 är en LiveView-försedd kamera som ånyo har blivit ännu bättre med den andra f/w uppdateringen. En tredje inställning för den optiska bildstabiliseringen har nu tillkommit, speciellt avsedd för panorering. En trendig AUTO-ISO funktion har inkluderats. Möjligheten till dubbelexponering är intressant. Listan är ovanligt lång, så det är en ansenlig uppdatering av kamerahuset.

Det ska bli intressant att se om man fortfarande har kvar den starka design-kopplingen till Leica, när de introducerar nya kamerahus senare under året. Undrar även om det är någon mer komponent än själva bild-sensorn som man har gemensam med Olympus i kommande modeller? Jag hoppas på några nyheter på blixt-fronten, samt en artikulerad LCD-display för ännu bättre Live View användning. Nästa nya modell från Panasonic bör rimligen hamna i en lägre prisklass, utan att för den skull konkurrera för mycket med företagets framgångsrika lång-zoomar. Kommer de nya husen även i en Leica-mundering tro? I så fall, torde de ha förutsättningar att kunna sälja riktigt bra.

Två nya objektiv är på ingång i år: Leica Objektiv D Summilux 25/1.4 ASPH samt Leica Objektiv D Vario-Elmar 14-150/3.5-5.6 ASPH. Bägge finns listade på Scandinavian Photo, men är ännu ej prissatta. Den nya sensorn som redan finns i bl.a. Olympus E-410 & E-510 lovar mycket gott åt att ge Leica-gluggarna full rättvisa.

Ref:
 
Imaging-Resouce testar L-1

Shawn Barnett verkar inte ha varit på humör, när han skrev den här recensionen. Sällan har man skådat en så obalanserad lista med så många nackdelar för en testad kamera.

Mest verkar recensentens anmärkningar handla om att kameran är seg, vilket accentuerades ytterligare i LiveView (B).

Bildkvaliteten är dock ypperlig, fullt i klass med konkurrenternas 10 Megapixlar. Bildsensorn gör alltså riktigt bra ifrån sig, men Leicas D optik med O.I.S. är den verkliga höjdpunkten i paketet. Enda sättet att komma över den gluggen, har tidigare varit att köpa hela paketet. Nu säljs äntligen Leica D objektiven även lösa.

DMC-L1 skall väl så småningom bli Panasonics flaggskepp, men att det i den här första inkarnationen, så har nog det mest handlat om en ren utvecklings-plattform för Panasonics konstruktörer. Dels för att prova olika idéer och att ha någonting att lära sig på, men också att gradvis implementera nya och optimera nödvändiga funktioner för kommande produkter. Timing mellan olika funktioner verkar vara något de behöver jobba vidare på.

Recensionen är väl ingen höjdare heller att läsa som sådan, fast det är ju alltid intressant att se vilka nackdelar som listas, och här var det ju en hel del.

Ref:
 
Nya Panasonic kameror presenteras 17 Juli

Panasonic plans to announce new digital cameras and high-definition video cameras at a July 17 event in New York, according to an invitation.

The company didn't share further details. But perhaps we'll see more about the new lower-end Panasonic digital SLR geared toward consumers.

Panasonic's current DMC-L1 is a midrange SLR (single-lens reflex) model with a midrange price, but the company could use something to go up against the models from Olympus, Canon, Pentax and Nikon that cost hundreds of dollars less.


Undrar om den nya kameran från Panasonic får den här som sin kit-lins, vilken f.ö. redan erhållit utmärkelsen American PHOTO Editor's Choice 2007: Lens of the Year: Panasonic Leica D Vario-Elmar 14-150mm f/3.5-4.5 ASPH

Ref:
 
Nya kamera ja, nu är det den 21/7, 14/7 skulle det presenteras..
Nån som sett något?

Scandinavian Photo har helt plötsligt sänkt Panasonic DMC-L1 från över 20.000 till 13.000...

Kan det bero på kommande prylar?
 
Bussmicke skrev:
Nya kamera ja, nu är det den 21/7, 14/7 skulle det presenteras..
Nån som sett något?

Scandinavian Photo har helt plötsligt sänkt Panasonic DMC-L1 från över 20.000 till 13.000...

Kan det bero på kommande prylar?

Jag såg i Olympus-forumet att också syster-kameran E-330 på NetOnNet såldes ut billigt, vilket t.o.m. var billigare än vad FotoVideo säljer E-400 (marknadens minsta och lättaste dSLR). Vill man ha ett Leica D objektiv, så är ju detta ett ypperligt tillfälle.

Såg nu att Panasonic är i kapp Olympus med en 18x zoom. Panasonic lanserar nu DMC-FZ18 samt DMC-FX55 och DMC-FX33.

Men ännu inget om en kommande dSLR...

Undrar just vad som håller lanseringen tillbaka?
Taktik, skulle jag tro...
 
DMC-L10 entry-level

Bussmicke skrev:
Ingen som hört nå´t om efterföljare till L1?

Inte till L1, men en ny Panasonic Lumix DMC-L10 har visst synts till, vilken skall vara en budgetkamera i E-510 klassen. Det ser ut som om Four Thirds profilerar sig där man har de naturliga fördelarna med små lätta och portabla kamerahus, försedda med nya funktioner, som även konkurrenterna så småningom snappar upp, såsom "Dust Reduction", "Live View", etc.

Ser ut att vara i samma storlek som Olympus E-510 eller mindre, men med en artikulerad LCD för att bättra nyttja Lajv Vjun.
 
Stort tack torbjörn!
Men det var inte särskilt goda nyheter, -om det stämmer det som står i artikeln. Antar att kamera marknaden blir lite som bil marknaden. -Man skiljer de olika fabrikaten åt genom märket som sitter på. ( En liten överdrift kanske, men ändå) Men det är klart, det behöver ju inte vara en efterföljare till L-1:an. Kanske nån ny satsning på nån slags mellan modell eller nått......."face detection" huhhh...Människor som inte kan känna igen ett ansikte ska inte ha en kamera! Det har alltid varit mitt motto..;)!
 
Panasonic Lumix DMC-L10

L10 levereras tillsammans med ett nytt objektiv:
Leica D Vario-Elmar 14-50mm F3.8-5.6 Mega OIS

Undrar varför kontrast-baserad AF bara fungerar med vissa objektiv?
Contrast AF is supported with the use of LEICA D VARIO-ELMAR 14-50mm/F3.8-5.6/MEGA O.I.S. and LEICA D VARIO-ELMAR 14-150mm/ F3.5-5.6 ASPH./ MEGA O.I.S. as of August 30, 2007.
 
Kanske i samband med nya gluggar?

Kanske till Photokina, dvs hemmaplan för Leica?

Enligt (Panasonic) Leica D lens roadmap, så är det att vänta två nya bildstabiliserade objektiv, förmodligen redan detta år, nämligen en 3x telezoom 50~150mm/F3.5~5.6 O.I.S. samt ett 45mm/F2.0 O.I.S. Macro.

Panasonic kom visserligen ut med en ny LEICA D VARIO-ELMAR 14-50mm/F3.8-5.6/MEGA O.I.S vid lanseringen av DMC-L10, så det kan rimligtvis lanseras nya gluggar som inte finns på någon ännu publicerad lens roadmap.
 
Scandinavian Photo hade som jag tidigare skrev sänkt priset till 12.995. I början av årte slog jag till och har inte ångrat det.
Jag jag gick ut på nätet för att kolla priset och Ingck Lumix FL-500 som bara den går lös på 5-6000.
Så jag fick L1 med 14-50 2,5-3,5 objektiv och Blixten FL-500 för dessa 13.000 kr.

Idag när jag kollade har kameran sjunkit Ytterligare i pris och kostar nu 8995 och nu ingår inte blixten...
 
Photokina 2008 Germany, Cologne. 23 - 28.09.2008

Bussmicke skrev:
Såg att L1 har utgått ur sortimentet hos Scandinavian photo.
Nytt på G eller vad tror ni?

Självklart så måste Panasonic komma med någon efterträdare till L1 med en uppdaterad sensor, förmodligen en vidareutveckling av den som sitter i DMC-L10. Trådlös blixtstyrning vore också på sin plats, antingen via egna blixtar eller via Metz produkter.

Panasonic är ju väldigt duktiga på video, så de borde kunna lyfta Live View till ännu oanade höjder.

Vanligtvis lanseras även objektiv tillsammans med kamerahus, så kanske vi får se ett bildstabiliserat Leica D 45mm/F2 makro på samma gång.
 
ANNONS