Annons

Nikon D700 (officiell tråd)

Produkter
(logga in för att koppla)
Man blir ju bra j-a sugen...främst för brusegenskaperna och möjligheten att finjustera fokus/objektiv.

Men å andra sidan, jag tror jag behåller min D200 ett tag till fortsätter ladda Velvia i F100'n när FF-suget slår till.

Tror jag...man lär väl vända ut och in på sig själv och sitt ev. "behov" ett tag framöver...:)

/H
 
johan.morck skrev:

2. Hur står sig vädertätningen i förhålande till D3 och D300. Bland annat har den nya CF-luckan en annan lösning som ite direkt ser särkilt tätad ut.

Luckan är annorlunda utformad, men den skall vara i klass med D3:ans tätning, enligt Lasse.
 
Har nikon för avsikt att lansera utbytbara mattskivor för deras kameror med FX-sensor? En kamera med stor sensor (och enskilt större pixlar) gör många gamla manuella gluggar glada men det borde kanske finnas mattskivor som är bättre lämpade för just manuell fokusering. Canon har mattskivor för såväl 5D som för 40D och det finns andra "tredjeparts"-tillverkare som säljer mattskivor för diverse kameror. Hur står Nikon i denna fråga?

Med anledning av sökarens utformning, finns det anledning att tro att sökartillbehör som passar D3 (eller äldre kameror med motsvarande ssökare) också passar för sökaren på D700.
 
Senast ändrad:
johan.morck skrev:
Har nikon för avsikt att lansera utbytbara mattskivor för deras kameror med FX-sensor? En kamera med stor sensor (och enskilt större pixlar) gör många gamla manuella gluggar glada men det borde kanske finnas mattskivor som är bättre lämpade för just manuell fokusering. Canon har mattskivor för såväl 5D som för 40D och det finns andra "tredjeparts"-tillverkare som säljer mattskivor för diverse kameror. Hur står Nikon i denna fråga?

Lasse säger att man kan göra det hos Nikon men inget man skall göra själv. Han tror inte att det kommer att komma framöver.
 
johan.morck skrev:
Objektivfrågor blir ju lätt tjatiga, särkilt när det är annat som diskuteras. Men eftersom D700 nu kommer känns det naturligt att 24-120 uppdateras eller ersätts men något bättre. Det vore ju trexligt att kunna smälla på ett VR-objektiv på ett hus med FX, ungefär som 24-105/4 IS på Canon 5D.


Den kommer med 24-120 om kitobjektiv, men Lasse vet inget planer att lansera ett uppdaterat (eller nytt) sådant med VR.
 
Synd att den blivit nästan 200 gram tyngre än D300. :-(

Får väl vänta till nästa generation innan bytet från D300. Under tiden kommer det fler trevliga FX objektiv att sätta på kameran.:)
 
johan.morck skrev:
Vad är det i D3s mjukvaran som förändrats iom uppdateringen? Är det också någon som är en sorts justering till den i D700? Är det bara små finesser eller något annat som har med bildfilerna att göra?

Lasse hänvisar till Nikon.se där Firmwaret ligger, men här är en summering:

"Följande förbättringar har gjorts i version 2.00:
– Förbättrade autofokusprestanda.
– Förbättrad automatisk vitbalans.
– Bilder som har tagits när På har valts för alternativet Rotera hög i visningsmenyn roteras inte automatiskt för visning omedelbart efter exponeringen (bildvisningsläge)
– Följande ändringar och tillägg har gjorts för den anpassade funktionen f4: Tilldela FUNC- knapp > FUNC-knapp och rattar, f5: Ange granskningsknapp > Granska

och funktionsrattar och f6: Menyerna Tilldela AE-L/AF-L-knapp > AE-L/AF-L + funktionsrattar:

Alternativet Välj bildområde har delats upp i två olika alternativ: Välj bildområde (FX/DX/5:4) och Välj bildområde (FX/DX)

Ett nytt alternativ för Fotograferingsmenybank har lagts till
– När Välj bildområde (FX/DX/5:4) eller Välj bildområde (FX/DX) väljs och funktionsknappen (Fn) trycks in, visas inställningen för bildområde

på den övre kontrollpanelen, i bildinformationsvisningen och i sökarens nederdel.
– En post om copyrightinformation har lagts till i inställningsmenyn. När alternativet Copyrightinformation är aktiverat visas copyrightsymbolen (©) på

fotograferingsinformationsskärmen.
– De senaste inställningarna kan nu visas istället för Min meny
– Den virtuella horisonten kan nu visas tillsammans med bilden vid livevisning
– Inställningen för vinjetteringskontroll kan nu bekräftas via fotograferingsinformationen.
– Alternativet Vinjetteringskontroll i fotograferingsmenyn har nu stöd för samtliga sorters objektiv i G- och D-serierna, med undantag för DX- och PC-objektiv.
– Kompensationsvärdet för Vinjetteringskontroll har optimerats för fotografering med Aktiv D-Lighting aktiverad i fotograferingsmenyn.
– Elektronisk analog exponeringsvisning visas nu på kontrollpanelen och fotograferingsinformationsskärmen när inställningar för exponeringskompensation

görs
– Inställningen för brusreducering för högt ISO kan nu bekräftas via fotograferingsinformationsskärmen när denna inställning görs via

fotograferingsmenyn.

– Utseendet för FX-formatikonen för inställningen Välj bildområde har modifierats.

– Ankara, Riyadh, Kuwait and Manamah har lagts till under alternativet Tidszon under Världstid i inställningsmenyn.

– När en GPS-enhet används och ingen information om kompassriktning finns tillgänglig visas nu ---.--° för alternativet Position > Kompassriktning i GPS-delen av

inställningsmenyn.

– Vid fotografering i livevisningsläge med Camera Control Pro 2 (v 2.2.0 eller senare) och ett PC-E-objektiv, kan bländarvärdet nu justeras via datorn
– Ett problem som i sällsynta fall innebar att batteriindikatorn blinkade under fotograferingen, oberoende av batteriets laddningsnivå, har lösts.
– Felaktigheter i de tyska hjälptexterna har korrigerats."
 
Firmware D3 (win):

http://nikoneurope-se.custhelp.com/...uc2VhcmNoX25sJnBfcGF nZT0x&p_li=&p_topview=1

Firmware D3 (mac):

http://nikoneurope-se.custhelp.com/...uc2VhcmNoX25sJnBfcGFnZT0 x&p_li=&p_topview=1
 
elmfeldt skrev:
Jag var otydlig. Lasse säger att det inte kommer ett uppdaterat sådant, eller något nytt förbättrat, så vitt han vet nu.
Tack för förtydligandet David!

Det är bara att gratulera Nikon med ännu en fullträff! Även om jag själv kommer att dröja med uppdateringen till FX finns det säkerligen många som längtat efter en FX kamera i ett mindre format. Nu börjar Nikons modelrad ta form. D90 nästa... :)
 
Det står att slutaren i D700 är i kolfiber men håller för mindre antal exponeringar än i D3. Undrar vilket material är slutaren i D3 gjort av?
 
focus

Kommer autofocus i D700 att vara lika snabb som D3 det är ju en viss skilnad mellan D3 och D300 vilket förklaras av bl.a. mjukvaran i D3 är snabbare än D300 ?
 
"Kameran har både FX (36 x 24 mm) och DX (5.1 Mp, 24 x 16 mm), och sökaren maskas när DX formatet används. Kameran växlar automatiskt till DX-format om Nikons DX-objektiv används."


AAA! Nu får jag ångest!
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.