Annons

Möjligt att högerklicka på fotosidan!?

Produkter
(logga in för att koppla)

henkka

Aktiv medlem
... save picture as ...


Ja, så kunde man inte göra på en fullt förstorad bild på fotosidan förr iaf, jag är ganska säker på att det var ett anti-höger klick script här förr... men, den har man tagit bort för att...??
 
sök i forumet, har för mig att det finns en tråd om det nånstans.
Hade om jag kommer ihåg rätt att göra med a Firefox släpper högerklick i alla fall
 
Spacer.gif heter filen man får när man försöker spara e bild.. Och spacer.gif är som Magnus säger en liten ruta.

EDIT: Den lilla rutan är transparant! :p
 
Tror de gör denna transparanta bild lika stor som bakgrunden, så istället kan man välja att visa htmlkoden, söka på background klippa ut url till bilden och klistra in den med www.fotosidan.se/+url så får man upp den, alternativt om man är lat o alltid har PS öppet köra en print screen och cropa ner den och sen spara.

Har aldrig förstått varför man ens försöker försvåra att användarna sparar en lokal kopia, vilket är helt lagligt för enskilt bruk.
 
henkka skrev:
Precis. Det går ÄNDÅ.

Kan dom bara inte lägga tillbaka anti-höger klick!?

Hjälper ingenting med att inaktivera högerklick. Vill någon spara ner en bild så kan dom det, spelar ingen roll hur mycket skydd man än lägger in.
 
PrintScrn, dra igång Photoshop, Ctrl + N, Ctrl + V och beskär till den önskade bilden. Snabbt, enkelt och bekvämt :)
 
Iofs lite krångligare att ladda ned bilden (förut kunde man ju bara trycka ned scrollhjulet samtidigt som man högerklickade så kom man förbi "spärren"). Men nu missar man ju den information som tidigare gavs om copyrighten (Kontakta fotografen om du vill ladda ned bilden) och det är lite synd. Då påmindes den som försökte ladda ned en bild om att det inte är helt fritt att använda en bild.
 
Alla bilder ni tittar på laddas ju ner lokalt på er dator, så det är ju bara att gå in i era "temporära internetfiler" och leta reda på dem. Visst de "döljs" genom att tex filnamnet försvinner (i alla fall på Firefox).

Eftersom alla bilder här max är 250kb är det inte svårt att hitta dessa filer. Slipper man göra skärmdumpar eller dylikt.

Så skurkar är vi allihopa och snor bilder hela tiden med andra ord...
 
Så skurkar är vi allihopa och snor bilder hela tiden med andra ord...

Eftersom det är helt lagligt att spara en lokal kopia för eget bruk så SNOR man ingenting och är heller ingen skurk.

Men man kan fråga sig om fotosidan försvårar just för att gemene man som inte vet bättre skall tro att det är olagligt och känna sig som en skurk?
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.