Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Män vs. kvinnor

Produkter
(logga in för att koppla)
Eftersom alla diskuterar utifrån sin egen definition av parametrarna ovan så är enda givna utgången i sådana här diskussioner att man pratar förbi varandra och blir oeniga. :)
 
Det intressanta och fascinerande, om än kanske ibland också frustrerande, med att föra den här typen av diskussioner, är vilket djup, vilken komplexitet och vilken rikedom vi tillsammans skapar i diskussionen!

Ingeting är givet:

Hur definiera kön?

På vilket sätt skall bilder analyseras, bedömas, jämföras?

Spelar det någon roll om det som uttrycks är en viss persons subjektiva åsikt eller ett generellt faktum i sakfrågan?

En bra diskussion medför en lärandeprocess för alla involverade parter.

Själva sakfrågan om mäns och kvinnors bröllopsbilder går att skilja åt har vi inte kunnat, och kommer vi nog aldrig att kunna, ge ett svar på som alla delar.

Tore, vad menar du med "hur definiera kön"?

Även om det exempelvis finns män som bär klänning så är det väl knappast typiskt för det manliga könet.

Jag tycker nog att det generellt sett finns typiskt manliga resp kvinnliga
typer/drag. Eller biologiskt, mellan östrogen vs testosteron, även om det naturligtvis inte finns någon superskarp gräns då de flesta människor är berikade av båda typerna av hormon i lite olika proportioner.

Men som jag fattar det så är grundinnebörden trådskaparen vill veta/mäta i den här tråden är om vad som är typiskt manligt/kvinnligt i sättet att fotografera. I det här fallet bröllopsbilder.

/K
 
Med andra ord så är män de bästa fotograferna liksom dom är dom bästa kockarna och dom bästa konstärerna osv osv ;-) bäst på allt

//Photographer
 
En sak kan man i alla fall konstatera, och det är att kvinnor är väldigt dåliga på att skriva inlägg på fotosidan! Hela den här debatten domineras totalt av män! ;-)

För övrigt så tror jag att mäns dominans i samhället, oavsett om det handlar om bröllopsfotografering eller foruminlägg, beror på att vi män definierar oss genom prestationer (som någon nämnde i början). Därför är vi mer inriktade på att hävda oss själva på ett sätt som få kvinnor är intresserade av.

Eller som en del brukar säga: Som man måste du alltid bevisa och manifestera din manlighet på olika sätt för att inte anses omanlig. En kvinna är en kvinna oavsett vad.

/Joakim
 
ANNONS
Götaplatsens foto – en riktig fotobutik.