Bokeh
Aktiv medlem
Mycket intressant läsning om 17-55'an och hur den skall användas för att få bästa resultat..
http://www.b4net.dk/?page_id=35
/kent
http://www.b4net.dk/?page_id=35
/kent
Plusmedlemskap kostar 349 kr per år
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notera: This feature may not be available in some browsers.
Makten skrev:
Hmm, kanske det, men tyvärr får man ju epileptiska anfall av att läsa vit text mot svart bakgrund, även som icke-epileptiker:-/ Jag fattar inte varför folk (dpreview till exempel) envisas med det. Helt oläsbart. Eller, det går ju, men det flimrar i hela huvudet efter en stund.
Jag har ingen skrivare.elgenper skrev:
OK, men åtminstone på en Mac kan man välja att skriva ut sidan som pdf-fil och sen läsa den i lugn och ro, med svart text på vit bakgrund. Det är vad jag gör nu, eftersom jag själv har objektivet....
Jävligt störigt, har jag upplevt det varje gång jag provat.JOOO skrev:
Hur störigt är det att zoomringen sitter så nära kamerahuset?
Ja det är min begränsade erfarenhet också. Känns också som att det är svårt att ge bra stöd när man ska "vika tillbaka" fingrarna för att zooma... har dock hört att det är en vanesak... :sMakten skrev:
Jävligt störigt, har jag upplevt det varje gång jag provat.
Prova tryck CTRL+AMakten skrev:
Hmm, kanske det, men tyvärr får man ju epileptiska anfall av att läsa vit text mot svart bakgrund
Inte alls efter en dags tillvänjning. Zoomar man med tumme och långfinger funkar det bra med pekfingret som stöd.JOOO skrev:
Hur störigt är det att zoomringen sitter så nära kamerahuset?
Det var ett tjusigt snabbkommando! Tyvärr blir man ändå trött i huvudet när det är så hårda kontraster som den svarta bakgrunden ger:-/lawe skrev:
Prova tryck CTRL+A
Makten skrev:
Det var ett tjusigt snabbkommando! Tyvärr blir man ändå trött i huvudet när det är så hårda kontraster som den svarta bakgrunden ger:-/
slickmaster skrev:
Hehe, känner kanske att det funkar rätt bra trots allt. Jag vande mig efter 10 sek tror jag...
Själv har jag inte riktigt vant mig, ännu...Mankan G skrev:
Dito. Inte ens jobbigt att hoppa mellan 70-200 och 17-55 för att ta två ytterligheter. Vande mig blixtsnabbt. Jag har inte ett enda objektiv (tror jag) som har zoomringen på samma avstånd från huset. Varje glugg har den på "sitt" avstånd och var den sitter blir efter typ 1,25 sekunder cementerat i ryggmärgen. Absolut inga problem alltså.
JOOO skrev:
Själv har jag inte riktigt vant mig, ännu...
Att zooma och i princip samtidigt ha bra grepp som ger "bästa" stödet är, för mig, inget som sker naturligt med 17-55an. Har kommit på mig själv med att flera gånger tagit bilden med objektivet "vilandes" enbart på fingerspetsarna och tumspetsen, istället för mer omsluten av handen...
70-200an ger automatiskt ett naturligt bra grepp för både zoomning och stöd. För mig.
Hade focus och zoom bytt plats på 17-55an så hade det blivit lika bra som på 70-200.
- Hur många focusera egentligen manuellt idag med en modern DX normalzoom ihop med en modern digital slr...? Skulle själv gissa på att den siffran ligger på max 5% av alla användare av 10% av den totala användningstiden...
Känns bra att det inte är mig det är fel påelgenper skrev:
Jo, som den glade 17-55-ägare jag än är, så måste jag ge Dig rätt.
Jo så kanske det är. Har bara noterat att andra gluggar som tex Canon 17-40/4L som har 100% intern focus och zoom är konstruerad tvärtom...elgenper skrev:
Men till Nikons försvar måste väl sägas att objektivets inre optiska uppbyggnad styr det här rätt mycket. Vissa linsgrupper flyttas för zoom, andra för fokusering, och möjligen finns något som måste styras av bägge. Detta sker med mekaniska kammar och stift, och jag kan tänka mig att detta i hög grad bestämmer var det alls är möjligt att sätta ringarna om man inte vill ha långa, krångliga och skrymmande länkar i objektiven.
Billiga objektiv (18-70, 18-200, 24-85 m fl) skjuter ju ut långa dubbla rör för zoomningen, och dessa kan nog styras med en ring långt fram. Men proffsgluggarna har ju liten eller ingen yttre förändring, vilket tyder på en helt annan inre konstruktion.