Annons

Gimp

Produkter
(logga in för att koppla)

skidjesper

Medlem
Någon som använder gimp som kan ge något tips på hur man kan göra för att få bättre färg i en röd skidåkare med snöbakrund? Bilderna ser så tråkiga ut nu.
 
Det finns nog flera saker man kan göra, men en enkel sak att prova är att välja Färger->Nyans-Mättnad, klicka Röd, samt dra i reglerna i underkant för Ljusstyrka och Mättnad.

Har du engelskt gränssnitt får du lista ut motsvarigheterna.

Per.
 
Att använda sökfunktionen ...

Någon som använder gimp som kan ge något tips på hur man kan göra för att få bättre färg i en röd skidåkare med snöbakrund? Bilderna ser så tråkiga ut nu.

Det finns en sökfunktion för detta forum där du kan söka på "gimp". Om du gör det får du fram över 500 sökresultat. Svaret du söker kanske finns i någon av dessa trådar.
 
Och visst kan man använda bildbehandling för att ändra färger, men om en bild på en röd skidåkare blir "tråkig" har man troligen underexponerat bilden, eftersom kameran inte kan veta att en bild med snö ska bli mycket ljus.

Så Gimp kan man använda i efterhand för att försöka släta över det som inte blev rätt från början, men om man tar bilden med mer exponering, så att snön blir vit, kommer skidåkaren troligen att få rätt färg. Jag inser att man kanske inte tar skidåkning till midsommar, men det är värt att komma ihåg att kameran har en kontroll, kompensation (+/-) som man kan använda för att tala om för automatiken att man vill ha bilden ljusare, så att man använder den när man tar bilder i snö.

Man kan först göra bilden lite ljusare innan man ändrar färgen, helst med Kurvor, eller med Nivåer, som båda ligger under menyn Färger.
 
färglek med lager

Du kan prova med att duplicera lager då får du en bakgrundskopia, ändra läge för lagret till överlagring. välj filter ,oskärpa, gaussisk oskärpa, ståll den på ca 15, sen kan du gå tillbaks till lagret och ställa in opacitet för lagret tills du erhåller den effekt du vill ha.

kanske det hjälper??

//Bo
 
ANNONS