Annons

Fotoförbudsivrande politiker

Produkter
(logga in för att koppla)
Han är ju åtminstone konsekvent så till vida att han vill förbjuda saker i båda fallen...
Ibland blir politikers enstegstänkande och röstfiskande nästan skrattretande.
 
Centern är ju ett löjligt litet extrem parti som borde försvinna. Många av deras förslag är mer extrema än miljöpartiets.

Dessutom verkar de inte kunna bestämma sig om de är vänster eller höger, läser man deras historia är det ett sorgligt svängande fram och tillbaka.

Utan centern skulle det borgerliga samarbetet funka hur bra som helst.

När det gäller den här frågan så är det ju bara en ytterligare en spik i kistan på de allmänna fri och rättigheter vi åtminstone inbillad oss att vi haft.

"äckliga gubbar" verkar ju för övrigt vara något som poppar upp överallt nu, man kanske ska börja diskutera kvinnors generella manssyn istället när de nu verkar se "äckliga gubbar" överallt ?
 
Och här har Expressen hakat på trenden:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=644086
"Tjejers nya skräck -- smygtagna bilder"

Varför får man intrycket att denna typ av fotograferande är något nytt? Det som är nytt är väl enkelheten med vilken dessa bilder kan publiceras och spridas idag? Fenomenet är väl i övrigt gammalt som gatan (möjligen undantaget förekomsten av dagens små mobilkameror)?
 
Centerpartiet har nu så få medlemmar att när de skulle hålla årsmöte så hyrde de en telefonkiosk i Svedala :)
 
jorgene skrev:
Och här har Expressen hakat på trenden:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=644086
"Tjejers nya skräck -- smygtagna bilder"

Varför får man intrycket att ....

Visst det har väl alltid funnits. För övrigt kan jag inte låta bli att fundera över varför man offentligt går klädd i något man uppenbarligen tycker är så pinsamt att en bild rätt upp och ner upplevs som kränkande? Dags att byta upp sig till baddräkt kanske ...;-)
 
Han är en sann populist och befinner sig i gott sällskap bland de andra politikerna som strör vallöften omkring sig vart fjärde år.

/Johan
 
I går eftermiddag gemonförde han en ganska kraftig redigering av bloggen. vissa av hans tidigare kommentarer skrevs om, och ett par inlägg från kritiker togs bort. Fullt i enlighet med hans rättigheter som blogginnehavare, men likafullt inte speciellt snyggt agerat.

-- MW
 
Magnus W skrev:
I går eftermiddag gemonförde han en ganska kraftig redigering av bloggen. vissa av hans tidigare kommentarer skrevs om, och ett par inlägg från kritiker togs bort. Fullt i enlighet med hans rättigheter som blogginnehavare, men likafullt inte speciellt snyggt agerat.

-- MW

Patetiskt... men helt i linje med hur en del politiker skriver om historien och reviderar sina uttalanden när det passar deras syften.
 
Känns dock skönt att han får så mycket (genomtänkt!) kritik och mothugg på förslaget på sin blogg. Jag har personligen mailat "Alliansens" fyra partiledare och dels hänvisat till bloggen, dels ställt frågan om detta förslag är något som de personligen, och deras partier, är villiga att ställa sig bakom.
 
Per_tissen skrev:
Om du får svar får du gärna redogöra för dem här.
Har fått tre svar hittills:

1) Maud Olofsson underströk att det främst är publiceringsfrågan det handlar om här. Hon har viss förståelse för Linanders åsikt, men påpekar samtidigt att en bloggare av naturen framför sina egna åsikter.

2) Folkpartiets sakkunnige säger sig se kränkningsproblemet, och att en tänkbar väg kan vara att ändra i PuL eller lagarna som berör sexuellt ofredande. Hon ser det dock "som mycket svårt" att stödja ett förslag om inskräkningar i själva rätten till fotografering på allmän plats.

3) Kristdemokraternas sakkunnige meddelar kort att detta inte är något (kd) föreslagit, samt att förslaget kan "vara ett problem med de fri- och rättigheter som vi har i Sverige idag".


Inget större medhåll alltså, och "byråkratsvenska" formuleringar som "vi ser det som mycket svårt att stödja" betyder ju på vanlig svenska snarast "inte en chans, glöm det". Och Linanders partiledare jublade ju inte precis...
 
ANNONS
Köp en spegellös systemkamera från Canon och få ett 50mm objektiv på köpet hos Götaplatsens Foto.